Parlamentshuset

Parlamentshuset som inkluderar en solnedgång, en stad och skyline
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Ta ett djupdyk i brittisk politik vid det fantastiska palatset där Storbritanniens parlament har sitt säte.

Westminsterpalatset är mest känt som Houses of Parliament och här finns två politiska kamrar: underhuset och överhuset. Du kan ta en audiovisuell rundtur eller en traditionell guidad tur om du vill utforska Westminster Hall, det vill säga byggnadens äldsta del.

Palatset uppfördes redan på 1000-talet, men bara en liten del finns kvar efter den förödande branden som härjade 1834. I Westminster Hall kan du se det ståtliga bjälktaket i gotisk stil, och den här delen av huset har överlevt sedan 1397. Övriga delar är byggda i nygotisk stil och uppfördes under mitten av 1800-talet.

Kliv över tröskeln på House of Lords, överhuset i det brittiska parlamentet, där fler än 750 ledamöter debatterar några av landets viktigaste frågor. Under din rundtur kan du även gå in i House of Commons, underhuset, där de 650 folkvalda ledamöterna i praktiken har den verkställande politiska makten.

Sedan kan det vara spännande att gå vidare till Robing Room där drottningen kläs i sina högtidsdräkter innan hon stiger in i överhuset. När du är här måste du stanna till och beundra de fantastiska konstverken av William Dyce. Rundturerna leder dig vidare till de vackra rummen Royal Gallery, Prince’s Chamber och Members’ Lobby. Mot en extra avgift kan du avsluta ditt besök med klassiskt engelskt afternoon tea och scones.

På norra sidan av komplexet ligger Elizabeth Tower och den gigantiska klockan som kallas för Big Ben. Det arrangeras vissa rundturer i tornet, men bara för brittiska invånare, så turister från utlandet får nöja sig med att se den ikoniska strukturen på håll. Om du kommer tillbaka på kvällstid kan du ta fantastiska bilder av Big Ben som då är vackert upplyst.

Kyrkan Westminster Abbey ligger strax väster om Houses of Parliament. Byggnaden är känd för sina fönstermålningar och imponerande gotiska arkitektur.

Du hittar hit genom att åka till norra strandsidan av Themsen. Ta tunnelbanan till Westminster Station. Det kan vara bäst att boka och betala för rundturer i förväg för att svara säker på att bli insläppt.

Planera en resa för att se Parlamentshuset

Sloane Place
The Gate
Strand Palace Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.