Picassomuseet

Titta på barndomsteckningar av Spaniens största konstnär på Picassomuseet i Barcelonas gamla stad.

Picassomuseet hyser mer än 3 500 av Pablo Picassos verk. Målningar, teckningar, skulpturer och keramik från hans tidigaste barndomsskisser till några av han mest betydelsefulla kubistiska verk. Här får man en inblick i Picassoos liv och hur hans talanger utvecklades. Museet tilltalar både barn och konstfantaster, tack vare sina färgglada utställningar och Picassos barndomsskisser så varför inte gå hit under en weekend i Barcelona.

Picasso föddes i södra Spanien, men flyttade tillsammans med sin familj till Barcelona under tonåren. Den inflytelserika konstnären tillbringade sin utvecklingsår i Barcelona och hade ett nära förhållande till staden fram till sin död 1973. Picasso och hans sekreterare och nära vän, Jaume Sabartés, valde Barcelona för det första museet i tillägnat konstnärens verk.

Picassomuseet ligger i fem gotiska palats i stadens livliga, gamla stad. En del av byggnaderna stammar från 1200-talet. Palatsen sitter ihop, och den permanenta utställningen är i kronologisk ordning.

Rummet närmast entrén innehåller fotografier, teckningar och skisser från Picassos barndom samt en biografi. Gå genom hans tid i Paris från åren 1900-1901, den blå perioden fram till 1904 och Las Meninas, som tar upp fyra rum. Las Meninas består av en serie med 58 tavlor som Picasso målade 1957 för att tolka Diego Valézques kända tavla Las Meninas. Picasso skänkte serien till museet till minne av hans vän Sabartés.

Missa inte andra viktiga verk, inklusive Picassos porträtt av hans far, Första nattvarden från 1896 och L'étreinte ”Omfamning” (1900).

I presentaffären kan man köpa böcker men bilder av hans verk och vykort.

Picassomuseet har stängt på måndagar. Efter kl. 15:00 på söndagar och första söndagen varje månad är det gratis att gå in. Betala extra för en ljudtur som kommenterar betydelsefulla verk i museets samling. På söndagar hålls guidade turer.
På gångavstånd från museet finns det tunnelbanestationer.


Se mer av Barcelona (med närområde)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Picasso-museet


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Picasso-museet

Visa alla hotell i närheten av Picasso-museet