Det kan finnas reserestriktioner för Spanien med anledning av covid-19.

KatalonienSpanien

Välkommen på en oförglömlig resa till Katalonien i Spaniens nordöstra hörn.

Det här en är region med ett stolt arv och fascinerande historia att utforska. Landskapet växlar kraftigt mellan Pyreneernas höga bergstoppar och Medelhavskustens stränder. I provinsen kan du njuta av medeltidsarkitektur och Salvador Dalís kreationer.

Många resenärer gör regionens huvudstad, Barcelona, till sin första hållplats under sina resor till Katalonien. Barcelona är landets andra största stad och ligger mellan Medelhavet och bergen i naturreservatet Serra de Collserolas.

Här är det underbart att strosa fram på den trädkantade boulevarden Las Ramblas. Området är mycket omtyckt bland lokalbor och besökare som vill lära känna staden. Färgstarka gator kopplas här samman med torget Plaça de Catalunya, som ligger mitt i staden. Under din paketresa är det helt klart värt att utforska Barcelonas arkitektur, särskilt byggnaderna i de gotiska kvarteren, samt Antonio Gaudís modernistiska mästerverk. Hans ännu ofärdiga La Sagrada Família (Den heliga familjen) är stadens stolthet. Därefter kan du gå och shoppa längs Passeig de Gràcia eller på marknaden La Boqueria innan du tar en paus på stadsstränderna i stadens yttre kant.

Vill du planera in fler strandnöjen kan du åka till kuststräckan Costa Brava. Bland sanddynerna finns avskilda halvmåneformade vikar och populära resorter så som Pineda och Tossa de Mar. Här kan du simma, solbada, dyka och vindsurfa i Medelhavet innan du drar dig tillbaka till någon traditionell restaurang för att äta middag och njuta av havsutsiken.

Vid Costa Brava väntar mängder av konst, historia och utomhusäventyr. Du kan åka på utflykt till byn Cadaqués och se var Salvador Dalí en gång bodde. Nu finns här ett fascinerande museum. Ta en rundtur bland de romerska ruinerna Ruïnes d'Empúries och se lämningarna efter medeltidsslottet på Begur, eller vandra i natursköna Cap de Creus. Under vintern kommer stora dröser med skidåkare till Pyrenéerna i Girona för att unna sig ett sportäventyr i snön.

Du som åker på paketresor till Katalonien kommer antagligen att landa på den internationella flygplatsen i Barcelona eller Girona. Om du vill utforska närområdet kan det vara fint att hyra en bil och susa iväg till närområdets alla byar och avskilda stränder. Det är dock fullt möjligt att ta dig runt i provinsen med buss eller tåg.

Populära städer i Katalonien

Barceloneta-strandenPlaya de la Barceloneta som inkluderar en stad, gatuliv och nattliv
Barcelona
Shopping, Katedral och Museum

…"

Saker att besöka

  • La Rambla
  • Passeig de Gracia
  • Plaça de Catalunya
Tarragona-katedralen presenterar en park och historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
Tarragona
Historisk, Fornlämning och Sightseeing

…"

Saker att besöka

  • Anfiteatro de Tarragona
  • Tarragona-katedralen
  • L'Arrabassadas strand
Cadaqués
Cadaqués
Beach View, Hav och Hamn

…"

Saker att besöka

  • Cadaques strand
  • Cap de Creus
Lleida som visar en å eller flod, historiska element och ett hus
Lleida
Historisk, Katedral och Monument

…"

Saker att besöka

  • Catedral de Santa María de la Seu Vella
Roses
Blomma, Småbåtshamn och Avskilt

…"

Sitges som inkluderar historisk arkitektur och klippig kustlinje
Sitges
Beach View, Restauranger och Poolside Bars

…"