Katalonien

Spanien
Katalonien
Välkommen på en oförglömlig resa till Katalonien i Spaniens nordöstra hörn.

Det här en är region med ett stolt arv och fascinerande historia att utforska. Landskapet växlar kraftigt mellan Pyreneernas höga bergstoppar och Medelhavskustens stränder. I provinsen kan du njuta av medeltidsarkitektur och Salvador Dalís kreationer.

Många resenärer gör regionens huvudstad, Barcelona, till sin första hållplats under sina resor till Katalonien. Barcelona är landets andra största stad och ligger mellan Medelhavet och bergen i naturreservatet Serra de Collserolas.

Här är det underbart att strosa fram på den trädkantade boulevarden Las Ramblas. Området är mycket omtyckt bland lokalbor och besökare som vill lära känna staden. Färgstarka gator kopplas här samman med torget Plaça de Catalunya, som ligger mitt i staden. Under din paketresa är det helt klart värt att utforska Barcelonas arkitektur, särskilt byggnaderna i de gotiska kvarteren, samt Antonio Gaudís modernistiska mästerverk. Hans ännu ofärdiga La Sagrada Família (Den heliga familjen) är stadens stolthet. Därefter kan du gå och shoppa längs Passeig de Gràcia eller på marknaden La Boqueria innan du tar en paus på stadsstränderna i stadens yttre kant.

Vill du planera in fler strandnöjen kan du åka till kuststräckan Costa Brava. Bland sanddynerna finns avskilda halvmåneformade vikar och populära resorter så som Pineda och Tossa de Mar. Här kan du simma, solbada, dyka och vindsurfa i Medelhavet innan du drar dig tillbaka till någon traditionell restaurang för att äta middag och njuta av havsutsiken.

Vid Costa Brava väntar mängder av konst, historia och utomhusäventyr. Du kan åka på utflykt till byn Cadaqués och se var Salvador Dalí en gång bodde. Nu finns här ett fascinerande museum. Ta en rundtur bland de romerska ruinerna Ruïnes d'Empúries och se lämningarna efter medeltidsslottet på Begur, eller vandra i natursköna Cap de Creus. Under vintern kommer stora dröser med skidåkare till Pyrenéerna i Girona för att unna sig ett sportäventyr i snön.

Du som åker på paketresor till Katalonien kommer antagligen att landa på den internationella flygplatsen i Barcelona eller Girona. Om du vill utforska närområdet kan det vara fint att hyra en bil och susa iväg till närområdets alla byar och avskilda stränder. Det är dock fullt möjligt att ta dig runt i provinsen med buss eller tåg.

Populära städer i Katalonien

Barceloneta-strandenPlaya de la Barceloneta som inkluderar en stad, gatuliv och nattliv
Barcelona
Shopping, Katedraler och Museer
Spaniens näst största stad, Barcelona, är fylld av imponerande arkitektur, museer i världsklass och Kataloniens doft och rytm.

Saker att besöka

  • Palau de la Musica Catalana
  • Picasso-museet
  • Sagrada Familia
Tarragona-katedralen presenterar en park och historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
Tarragona
Historisk, Ruiner och Sightseeing
Utforska denna katalanska kuststad som lockar med romerska lämningar, däribland en gammal stadsmur, en amfiteater och museer fyllda med spännande föremål.

Saker att besöka

  • Anfiteatro de Tarragona
  • Tarragona-katedralen
  • Plaza Imperial Tarraco
Lloret de Mar
Lloret de Mar
Utsikt mot stranden, Familjevänlig och Kasinon
Denna livliga stad lockar med historiska landmärken, en avkopplande atmosfär och en kokande nattliv.

Saker att besöka

  • Fenals Beach
  • Vattenland
  • Santa Clotilde-trädgårdarna
Girona som inkluderar klippig kustlinje, en kuststad och en hamn eller havsbukt
Girona
Historisk, Ost och Avskilt
Mellan Pyrenéerna och Costa Brava finns de fyra flodernas stad Girona, som är fullspäckad av historia.
Salou presenterar kustutsikter, klippig kustlinje och en kuststad
Salou
Utsikt mot stranden, Familjevänlig och Nöjesparker
Salou är den perfekta kombinationen av gyllene stränder och medelhavsklimat som får extra sting av ett livligt nattliv, fascinerande historiska platser och adrenalin i PortAventura.
Sitges som inkluderar historisk arkitektur och klippig kustlinje
Sitges
Utsikt mot stranden, Restauranger och Barer vid poolen
Weekendresor till Sitges är populära bland de som vill få den ultimata strandupplevelsen i södra Europa.