Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Katalonien

Spanien
Katalonien

Välkommen på en oförglömlig resa till Katalonien i Spaniens nordöstra hörn.

Det här en är region med ett stolt arv och fascinerande historia att utforska. Landskapet växlar kraftigt mellan Pyreneernas höga bergstoppar och Medelhavskustens stränder. I provinsen kan du njuta av medeltidsarkitektur och Salvador Dalís kreationer.

Många resenärer gör regionens huvudstad, Barcelona, till sin första hållplats under sina resor till Katalonien. Barcelona är landets andra största stad och ligger mellan Medelhavet och bergen i naturreservatet Serra de Collserolas.

Här är det underbart att strosa fram på den trädkantade boulevarden Las Ramblas. Området är mycket omtyckt bland lokalbor och besökare som vill lära känna staden. Färgstarka gator kopplas här samman med torget Plaça de Catalunya, som ligger mitt i staden. Under din paketresa är det helt klart värt att utforska Barcelonas arkitektur, särskilt byggnaderna i de gotiska kvarteren, samt Antonio Gaudís modernistiska mästerverk. Hans ännu ofärdiga La Sagrada Família (Den heliga familjen) är stadens stolthet. Därefter kan du gå och shoppa längs Passeig de Gràcia eller på marknaden La Boqueria innan du tar en paus på stadsstränderna i stadens yttre kant.

Vill du planera in fler strandnöjen kan du åka till kuststräckan Costa Brava. Bland sanddynerna finns avskilda halvmåneformade vikar och populära resorter så som Pineda och Tossa de Mar. Här kan du simma, solbada, dyka och vindsurfa i Medelhavet innan du drar dig tillbaka till någon traditionell restaurang för att äta middag och njuta av havsutsiken.

Vid Costa Brava väntar mängder av konst, historia och utomhusäventyr. Du kan åka på utflykt till byn Cadaqués och se var Salvador Dalí en gång bodde. Nu finns här ett fascinerande museum. Ta en rundtur bland de romerska ruinerna Ruïnes d'Empúries och se lämningarna efter medeltidsslottet på Begur, eller vandra i natursköna Cap de Creus. Under vintern kommer stora dröser med skidåkare till Pyrenéerna i Girona för att unna sig ett sportäventyr i snön.

Du som åker på paketresor till Katalonien kommer antagligen att landa på den internationella flygplatsen i Barcelona eller Girona. Om du vill utforska närområdet kan det vara fint att hyra en bil och susa iväg till närområdets alla byar och avskilda stränder. Det är dock fullt möjligt att ta dig runt i provinsen med buss eller tåg.

Populära städer i Katalonien

Barceloneta-strandenPlaya de la Barceloneta som inkluderar en stad, gatuliv och nattliv
Barcelona
Shopping, Katedral och Museum
Spaniens näst största stad, Barcelona, är fylld av imponerande arkitektur, museer i världsklass och Kataloniens doft och rytm.

Saker att besöka

  • Palau de la Musica Catalana
  • Picasso-museet
  • Barcelonas katedral
Tarragona-katedralen presenterar en park och historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
Tarragona
Fornlämning, Simning och Sightseeing
Utforska denna katalanska kuststad som lockar med romerska lämningar, däribland en gammal stadsmur, en amfiteater och museer fyllda med spännande föremål.

Saker att besöka

  • Anfiteatro de Tarragona
  • Tarragona-katedralen
  • Nationella arkeologiska museet i Tarragona
Lleida som visar en å eller flod, historiska element och ett hus
Lleida
Katedral, Monument och Museum
Låt dig hänföras av denna stad på floden Segres slätter. Platsen har lockat till sig många olika kulturer under årens lopp, och idag finns här en uppsjö av vackra byggnader och en unik natur.

Saker att besöka

  • Catedral de Santa María de la Seu Vella
La Molina Ski Resort som visar snö och ett lyxhotell såväl som en liten grupp av människor
Alp
Längdskidåkning, Berg och Snowboarding
Njut av skidåkning och utforska de katalanska Pyrenéerna under en weekend i Alp.

Saker att besöka

  • La Molina Ski Resort
Girona som inkluderar klippig kustlinje, en kuststad och en hamn eller havsbukt
Girona
Kaffe, Ost och Avskilt
Mellan Pyrenéerna och Costa Brava finns de fyra flodernas stad Girona, som är fullspäckad av historia.
Sitges som inkluderar historisk arkitektur och klippig kustlinje
Sitges
Restauranger, Poolside Bars och Sport
Weekendresor till Sitges är populära bland de som vill få den ultimata strandupplevelsen i södra Europa.