Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Ipanema-stranden

Se denna exklusiva strand som inspirerade en berömd bikinirelaterad sång.

Ipanema ligger i ett av Rio de Janeiros rikaste områden, mellan Leblon och Arpoador, bredvid den berömda Copacabana-stranden. Ordet Ipanema betyder ”stinkande sjö” på Tupi-språket men beskrivningen passar knappast det som möter dina ögon på denna vita sandstrand där de rika och stilmedvetna samlas för att dyrka solen Bortom strandens västra ände hittar man en vacker utsikt mot de två bergen Dois Irmãos.

Från början syftade Ipanema på en tidigare landägares hemland istället för själva kuststräckan. I västerländsk kultur är stranden främst bekant från den populära1960-talslåten The Girl From Ipanema, som skrevs av två lokalinvånare.

Vädret här är milt året runt, men det är bäst att besöka Ipanema mellan juli och september när vädret och soljuset är som bäst. Under karnevalen står Ipanema för sina egna festligheter, Banda de Ipanema, som lockar nästan 50 000 besökare. Oavsett när du besöker stranden bör du se till att bara simma inom de områden som patrulleras av livräddare eftersom vattnen kan vara farliga. Det finns ett antal livräddartorn längs med Ipanemas kust.

Stranden fylls av hängivna surfare och soldyrkare hela veckan, men räkna med att det blir full med folk på söndager då den närliggande vägen stängs för trafik och fylls med fotgängare, joggare, cyklister och alla möjliga sorters skateboardåkare.

I området vid stranden hittar man lyxiga restauranger och butiker. Promenera längs med Rua Vinícius De Moraes där de flesta affärerna och butikerna ligger. Slå dig ner vid ett bord i en botequim – portugisiska för en bar eller ett kafé. Se folkmassorna passera förbi medan du smuttar på Brasiliens nationalcocktail, caipirinha. Tänk på att priserna i barer, kaféer och restauranger i Ipanema-området är högre än i de flesta andra delar av Rio.

Ipanema ligger cirka 30 minuter med taxi eller buss från centrala Rio i normala trafikförhållanden. Undvik att hyra en bil om det inte är absolut nödvändigt eftersom det är svårt att hitta parkering och den sällan är gratis. Måste du hyra en bil är det värt att kolla om ditt hotell har gratisparkering. Om du planerar att åka dit under högsäsong, speciellt kring nyårsafton eller karnevalen (normalt sett i slutet av februari), bör du boka hotell i god tid.


Andra sevärdheter i Rio de Janeiro


Karta

Hotell nära Playa de Ipanema

Se alla 2 492 boenden nära Playa de Ipanema
Miramar Hotel by Windsor 1 444 kr
Miramar Hotel by Windsor

Miramar Hotel by Windsor

Avenida Atlantica, 3668 - Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell på stranden i Copacabana ligger fem minuters promenad från Copacabana Beach och Avenida Atlantica. Playa de Ipanema och Copacabana Fort ligger också 2 km härifrån. Cantagalo tunnelbanestation ligger på 10 minuters gångavstånd och till Ipanema-General Osorio tunnelbanestation promenerar du på 14 minuter.

  Sol Ipanema Hotel 1 402 kr
  Sol Ipanema Hotel

  Sol Ipanema Hotel

  Avenida Vieira Souto 320, Ipanema, Rio de Janeiro, RJ
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell vid stranden ligger i Ipanema, endast 2 km från Posto 9, Rodrigo de Freitas Lagoon och Copacabana Beach. Rio de Janeiros botaniska trädgård och Rio Sul Shopping Mall ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Nossa Senhora da Paz station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Ipanema-General Osorio tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

   Sheraton Grand Rio Hotel & Resort 1 509 kr
   Sheraton Grand Rio Hotel & Resort

   Sheraton Grand Rio Hotel & Resort

   Avenida Niemeyer 121 - Leblon, Rio de Janeiro, RJ
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell på stranden i Leblon ligger mindre än 5 km från Vidigals strand, Playa de Ipanema och Rio de Janeiros botaniska trädgård. Playa de Leblon och Posto 12 ligger också en kvarts promenad härifrån. Antero de Quental tunnelbanestation ligger på 21 minuters gångavstånd.

    Fairmont Rio de Janeiro Copacabana 2 606 kr
    Fairmont Rio de Janeiro Copacabana

    Fairmont Rio de Janeiro Copacabana

    Avenida Atlântica, 4240 - Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
      
     5.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i lyxstil ligger i Copacabana, nära Copacabana Fort, Avenida Atlantica och Copacabana Beach. Playa de Ipanema ligger 0,6 km härifrån. Ipanema-General Osorio tunnelbanestation ligger på 12 minuters gångavstånd och till Cantagalo tunnelbanestation promenerar du på 18 minuter.

     Ipanema Inn 1 343 kr
     Ipanema Inn

     Ipanema Inn

     Rua Maria Quiteria 27, Rio de Janeiro, RJ
       
      3.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Ipanema ligger nära Forum Ipanema Shopping Mall och Playa de Ipanema. Avenida Atlantica och Copacabana Beach ligger också 2 km härifrån. Nossa Senhora da Paz station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Ipanema-General Osorio tunnelbanestation promenerar du på 15 minuter.

      ibis Copacabana Posto 5 550 kr
      ibis Copacabana Posto 5

      ibis Copacabana Posto 5

      Rua Xavier Da Silveira 82, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Copacabana ligger fem minuters promenad från Rua Barata Ribeiro, Copacabana Beach och Avenida Atlantica. Playa de Ipanema och Copacabana Fort ligger också 2 km härifrån. Cantagalo tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 15 minuter.

       Everest Rio Hotel 961 kr
       Everest Rio Hotel

       Everest Rio Hotel

       R. Prudente de Morais, 1117 - Ipanema, Rio de Janeiro, RJ
         
        3.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Ipanema ligger 4 km från Rio de Janeiros botaniska trädgård och 4,4 km från Parque Henrique Lage. Mindre än 15 km härifrån hittar du Sockertoppen och Maracanã (stadion). Nossa Senhora da Paz station ligger på 2 minuters gångavstånd och till Ipanema-General Osorio tunnelbanestation promenerar du på 16 minuter.

        Rio Othon Palace 1 198 kr
        Rio Othon Palace

        Rio Othon Palace

        Avenida Atlantica 3264, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell har direkt tillgång till stranden och ligger i Copacabana, en kvarts promenad från Copacabana Beach och Copacabana Fort. Arpoador (strand) och Rodrigo de Freitas Lagoon ligger dessutom 2 km härifrån. Cantagalo tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 16 minuter.