SabadellSpanien

Image for Sabadell, Katalonien, Spanien
Foto från trover av Emmanuelle Gastaldy

Låt dig charmas av denna vackra stad, som gör anspråk på att vara den katalanska textilindustrins vagga och som har allt som behövs för en unik weekendresa.

Unna dig själv en fantastiskt semester i Sabadell och upptäck en av Spaniens viktigaste industristäder. Fabriksskorstenarna som är en skyddad del av stadens kulturarv vittnar om detta. Besök stadens fabriker och ångmaskiner, till exempel Escapçat, Cal Marcet eller Francesc Sampere i Germans och få se dem med egna ögon. Under din weekendresa får du inte glömma att besöka Casa Turull, som är ett fabrikshem från tidigt 1800-tal som fortfarande besitter den tidens atmosfär. Passa på att gå runt i Sabadells konstmuseum, som ligger i byggnaden.

Som om detta inte var nog lär Sabadell fascinera de arkitekturintresserade när de förundras över stadens omväxlande arkitektur. I Sant Fèlix-kyrkan kan du beskåda både dess gotiska absid och dess klocktorn i barockstil, och du kan även se hur katalansk modernism har gjort avtryck på staden. För att se den kan du bege dig till Unnims lokaler eller tvätthusen i Creu Alta och Font Nova. Få ut det mesta av din fantastiska paketsemester i Sabadell och upptäck Casa Durans charm samt lantgodsen Can Rull och Can Deu, där du även kan utforska dess lantmuseum.

Efter en dag i arkitekturens tecken kanske det passar bra att vila upp sig lite i någon av stadens många parker, till exempel Parc de Catalunya eller Parc de la Romeua? I båda parkerna kan du koppla av och återfå dina krafter, sporta eller njuta av en lugn promenad.

Detta är dock inte allt eftersom staden, som ligger knappt 20 kilometer från Barcelona, har utmärkta tågförbindelser. Det gör att du enkelt kan att hitta en billig semester till Sabadell via tåg eller buss från flera olika platser i Spanien. Så varför vänta med att upptäcka denna stad som format historien? Sabadell väntar!

Topphotell i Sabadell

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Aparthotel Attica 21 Vallés
Aparthotel Attica 21 Vallés
3 out of 5
C/ Milena Jesenska 40-60, Sabadell, Barcelona
561 kr
per night
Mar 8 - Mar 9

Detta lägenhetshotell i Sabadell ligger 1,4 km från Real Club de Golf El Prat och 4,1 km från Torre de l'Aigua. Convent of San Francisco och Casa Alegre de Sagrera ...

4.1/5Very Good! (658 recensioner)
Bra övernattningshotell.

"Enklare hotell men fräscha rum och bra frukost. Vi spelade golf på El Prat och detta hotell låg mycket bra till, endast ca 4.5km/10 min till golfbanan. Bra parkeringsmöjlighet i garage som ingick. Gratis wifi var uppskattat."…"

Recension från 26 mars 2019

Aparthotel Attica 21 Vallés
Catalonia Gran Hotel Verdi
Catalonia Gran Hotel Verdi
4 out of 5
Av. Francesc Macià, 62, Sabadell, Barcelona
704 kr
per night
Feb 23 - Feb 24

Detta hotell i centrala Sabadell ligger 1,8 km från Torre de l'Aigua och 3,6 km från Real Club de Golf El Prat. Convent of San Francisco och Castell-Cartoixa ...

3.9/5Very Good! (116 recensioner)
Dubbelbokat

"Hotellet hade dubbelbokat oss och verkade inte ha någon större kontroll över bokningarna."…"

Recension från 16 juli 2017

Catalonia Gran Hotel Verdi
Catalonia Sabadell
Catalonia Sabadell
4 out of 5
Placa Catalunya 10-12, Sabadell, Barcelona
704 kr
per night
Feb 21 - Feb 22

Detta hotell i centrala Sabadell ligger 1,7 km från Torre de l'Aigua och 3,5 km från Real Club de Golf El Prat. Universitat Autònoma de Barcelona och Parc de ...

3.9/5Very Good! (122 recensioner)
Sentralt og hyggelig hotell

"Fint hotell, trivelige og hjelpsomme ansatte, mye for pengene. Kort vei til det meste i Sabadell"…"

Recension från 17 sep. 2019

Catalonia Sabadell

Populära sevärdheter i Sabadell

La Rambla
Image for La Rambla

La Rambla

4/5(74 reviews)

Dessa livliga gågator, i hjärtat av Barcelona, är fulla av blomsterstånd, tapasrestauranger och gatuartister.

Sagrada Familia
Image for Sagrada Familia

Sagrada Familia

4.5/5(48 reviews)

Gaudís kyrka i centrala Barcelona är ett arkitektoniskt underverk och har utsikt över hela staden från åtta jättehöga tornspiror.

Camp Nou
Image for Camp Nou

Camp Nou

4.5/5(21 reviews)

Se något evenemang på Camp Nou medan du är i Barcelona. Njut av teatrarna i området, och glöm inte att besöka butikerna heller.

Plaça de Catalunya
Image for Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya

4/5(62 reviews)

Denna populära mötesplats i Barcelona sammankopplar den gamla och den nya staden och är berömd för sin shopping, sina monument och olika festivalarrangemang.

Park Güell
Image for Park Güell

Park Güell

4/5(42 reviews)

Titta ut över Barcelona från terrassen som formgivits av Gaudí i denna park i stadens norra del.

Playa de la Barceloneta
Image for Playa de la Barceloneta

Playa de la Barceloneta

4/5(69 reviews)

Medelhavets varma vatten tillsammans med vattensporter, strandbarer och nattliv gör detta till Barcelonas populäraste stadsstrand.

Toppaktiviteter i Sabadell

Stadstur i Barcelona med hop-on/hop-off
Image for Stadstur i Barcelona med hop-on/hop-off

Stadstur i Barcelona med hop-on/hop-off

316 kr

Utforska staden bekvämt ombord på någon av våra dubbeldäckare. Upptäck Barcelona i detalj med en enkel biljett. Obegränsade åkturer med hop-on/hop-off-bussar så att du kan njuta av staden i din egen takt.

Skippa kön: Guidad tur i Sagrada Famíla
Image for Skippa kön: Guidad tur i Sagrada Famíla

Skippa kön: Guidad tur i Sagrada Famíla

506 kr

Besök den viktigaste sevärdheten i Barcelona. Beundra Gaudís mästerverk och missa inte den rika symboliken i hans verk. Lär dig mer om Sagrada Familias historia och betydelse med hjälp av din lokala guide. Upptäck hur naturen influerade och inspirerade Gaudí i hans verk.

Rundturen Camp Nou: F.C. Barcelona-biljett med öppet datum (endast biljett)
Image for Rundturen Camp Nou: F.C. Barcelona-biljett med öppet datum (endast biljett)

Rundturen Camp Nou: F.C. Barcelona-biljett med öppet datum (endast biljett)

348 kr

Kom ihåg att lösa in din kupong mot biljetterna på Juliá Travels kontor på Balmes Street nr 5 innan du beger dig till arenan. Detta är FC Barcelonas hemmaarena och besöket kommer inte att lämna någon fotbollsentusiast oberörd.

Förtursbiljetter och guidad tur till Sagrada Família
Image for Förtursbiljetter och guidad tur till Sagrada Família

Förtursbiljetter och guidad tur till Sagrada Família

432 kr

La Sagrada Familia är fortfarande ofullbordad 100 år efter att byggandet påbörjades, och liknar inte någon annan kyrka som du har besökt.

Bus Turistic-busstur i Barcelona med hop-on/hop-off
Image for Bus Turistic-busstur i Barcelona med hop-on/hop-off

Bus Turistic-busstur i Barcelona med hop-on/hop-off

316 kr

Åk runt i Barcelona i din egen takt med denna bekväma busstur med hop-on/hop-off. Njut av den katalanska huvudstadens Gaudí-fyllda gator, besök stadens berömda monument och arkitektoniska underverk och få rabatt till sevärdheter i området och lokala verksamheter längs vägen.

Halvdagsutflykt till Montserrat från Barcelona
Image for Halvdagsutflykt till Montserrat från Barcelona

Halvdagsutflykt till Montserrat från Barcelona

580 kr

Lämna vårt kontor i centrala Barcelona i en luftkonditionerad buss och åk mot Montserrat. Efter en timmes åktur på motorvägen går du ombord på kugghjulståget som tar dig uppför berget där du kan njuta av den fantastiska utsikten över området.