Tate Modern

Tate Modern
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Ett övergivet kraftverk på Themsens strand har blivit ett perfekt hem för Storbritanniens nationella museum för modern konst.

Tate Modern presenterar den moderna konstens etablerade jättar samt morgondagens stora namn. Det ligger i den övergivna Bankside Power Station som fick en stilig ansiktslyftning år 2000 av de schweiziska arkitekterna Herzog och de Meuron. Kliv in genom Tate Moderns entré till det stora Turbine Hall-utrymmet som sträcker genom byggnadens hela längd. Utrymmet har rensats från maskinerier och hyser numera storskaliga tillfälliga utställningar, som ofta chockerar och utmanar betraktaren. I kraftverkets andra utrymmen hittar man de permanenta samlingarna med ovärderliga verk av Matisse, Dali, Picasso och andra jättar från impressionismen och surrealismen.

Utforska byggnadens fyra flyglar som bjuder på verk från 1900-talet till nutid. Flyglarna är organiserade enligt tema istället för konstperiod. År 2012 färdigställde Tate Modern ett glastorn tillägnat fotografi, video och grafisk konst. Se till att ta en titt på programmet för The Tanks på O-våningen. Dessa enorma före detta oljecisterner är fantastiska upplevelser i sig själva och används nu för performancekonst och andra tillställningar.

Tate Modern besöks av fyra miljoner människor varje år och är ett av världens mest populära museer för modern konst. Detta allt mer berömda museum med dess ibland kontroversiella utställningar är populärt bland besökare i alla åldrar, till och med de som inte är intresserade av traditionell konst.

Modern konst kan ibland vara svårt att förstå full ut men Tate Modern gör sitt bästa för att göra sina samlingar och utställningar så lättillgängliga som möjligt. Gå på en 45-minuters guidad tur för att få en ännu djupare förståelse av samlingen. Och glöm inte att skriva ner numren på de verk du tycker bäst om eftersom vykort och planscher finns att köpa i en av galleriets tre butiker.

Ta en paus från utställningarna och bege dig till kaféet vid floden eller restaurangen på våning 6 där du kan njuta av en fantastisk utsikt över London. Om du känner dig inspirerad att se ännu mer konst kan du hoppa ombord på Tate to Tate-båten som går till Tate Moderns systermuseum Tate Britain.

Tate Modern ligger i centrala London, nära många andra attraktioner. Det är öppet dagligen. Inträdet är gratis utom för vissa tillfälliga utställningar. Tunnelbanestationen Southwark ligger en kort promenad bort.

Planera en resa för att se Tate Modern

Sloane Place
The Gate
Strand Palace Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.