The Mall

The Mall presenterar historisk arkitektur
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Ta en promenad längs denna storslagna gata som sträcker sig från Trafalgar Square till Buckingham Palace och som ofta används för kungliga processioner.

Den trädkantade processionsgatan används ofta av statschefer och andra prominenta gäster när de besöker drottningen i palatset. Promenera längs denna berömda kilometerlånga gata och upptäck alla viktiga historiska sevärdheter längs med vägen.

The Mall skapades ursprungligen 1660 av Charles II som en bana för paille-maille, en typ av krocket. När Buckingham Palace blev drottning Victorias officiella kungliga residens började gatan användas som en ceremoniell väg. The Mall har en röd asfalt, vilket för tankarna till den röda mattan. Vid statshändelser färdas drottningen ofta i en gyllene vagn som hon vinkar ifrån till folkmassorna.

Börja vid Trafalgar Square vid den södra änden av the Mall, mittemot palatset. Trafalgar Square byggdes mellan 1829 och 1841 till minne av Lord Nelsons seger i slaget vid Trafalgar. Det historiska torget är en populär plats för firanden, parader och demonstrationer.

När du promenerar genom den stora byggnaden Admiralty Arch har du St. James Park på din vänstra sida. Parken uppfördes av Henry VIII 1536 och området är idag känt som Londons äldsta park. Promenera längsmed bron för att njuta av den vackra utsikten mot Buckingham Palace. Missa inte matningen av parkens pelikaner mitt på eftermiddagen.

Om du har tur kanske du får se musikkårer och soldater som marscherar längs med the Mall från St. James Park på väg mot vaktavbyte vid palatset. The Mall är speciellt livligt under den årliga ceremonin Trooping the Colour i juni som är en hyllning till drottningens födelsedag. Njut av den imponerande militärparaden och all pompa och ståt som du förväntar dig av en kunglig ceremoni.

The Mall dekoreras ofta med brittiska flaggor samt flaggor för det land som den närvarande statschefen representerar. Besök London i april när the Mall är mållinjen för Londons maraton.

För att komma till the Mall kan du ta tunnelbanan till Charing Cross Station. Gatan är öppen varje dag för fotgängare och är stängd för trafik på söndagar, helgdagar och under ceremoniella evenemang.

Planera en resa för att se The Mall

The Level at the Melia White House
St Martins Lane London
Melia White House Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.