Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Trelleborg

Reseguide
Trelleborg

Skånska Trelleborg, som är Sveriges sydligaste stad, lockar med populära småbåtshamnar, långa sandstränder och roliga aktiviteter.

Unna dig en resa till Trelleborg och utforska stadens mysiga gator och torg, dess fina naturområden och fantastiska badmöjligheter. Att resa hit är en utmärkt idé, oavsett om du är ute efter att uppleva historia, kultur eller friluftsliv!

Är du historieintresserad har du verkligen hittat rätt, Trelleborg är nämligen en av Skånes äldsta städer. Staden har fått sitt namn från en ringborg, en så kallad trelleborg, som byggdes på vikingatiden. Trelleborgen är idag den enda ringborgen från vikingatiden på svensk mark och på sommaren kan du bland annat få chansen att se teater här.

Boka in en weekend i Trelleborg där du promenera på gatorna i Trelleborgs medeltida stadsplan och beundra de vackra historiska byggnaderna, de äldsta byggnaderna ligger vid Gamla torg. Besök Axel Ebbes Konsthall för att se vackra verk av bygdens stora skulptör. Upptäck Trelleborgs museum som visar utställningar med så skilda ämnen som stenåldersliv och modern konst. Ta dig till toppen av det gamla Vattentornet som både är stadens bästa utsiktsplats och mest utmärkande landmärke.

Passa på att besöka Sveriges sydligaste plats, Smygehuk, när du är i Trelleborg. Udden, som ligger strax öster om Trelleborg, är ett naturskönt utflyktsmål omgivet av vackra steniga stränder. Då det finns omkring 35 km kustlinje i kommunen har du alltid nära till havet i Trelleborg, och området är känt för sina långa vita sandstränder. Vill du hellre känna havsbrisen ute på vågorna kan du besöka hamnarna i Gislöv, Skåre eller Smygehamn och ta en båttur.

Stadens läge har betytt att dess hamn sedan urminnes tider varit en viktig förbindelselänk och idag är Trelleborgs hamn Sveriges näst största. Härifrån är färjetrafiken tät, vilket är praktiskt om du vill fortsätta semestern på kontinenten. I Trelleborg sköter Pågatågen och Skånetrafiken tåg- och busstrafiken, men det är en stad med ett väl utbyggt cykelnät – så varför inte upptäcka den smidigt på två hjul?

Även om resor till Trelleborg är som populärast under sommarmånaderna, gör stadens många aktiviteter och sevärdheter det till ett trevligt resmål oavsett årstid. Bokar du ett weekendpaket till Trelleborg får du garanterat den där härliga semesterkänslan!

Var kan jag bo i Trelleborg?

Clarion Collection Hotel Magasinet
Clarion Collection Hotel Magasinet
3.5 out of 5
Hamngatan 9, Trelleborg, Skåne län
Priset är 1 143 kr per natt mellan 16 aug. och 16 aug.
Detta hotell ligger i Centrala Trelleborg, tio minuters promenad från Stortorget, Trelleborgs museum och Stadsparken. Trelleborg och Vångavallen ligger dessutom ...
4.1/5Very Good! (379 recensioner)
"Nära till färjeläget. Vänligt bemötande. Hundvänlig."

Recension från 8 feb. 2021

Clarion Collection Hotel Magasinet
Systrar & Bönor Bed & Breakfast
Systrar & Bönor Bed & Breakfast
3 out of 5
Algatan 28, Trelleborg
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 755 kr per natt mellan 6 aug. och 6 aug.
Detta bed and breakfast i Centrala Trelleborg ligger tio minuters promenad från Trelleborgs museum och Stadsparken. Trelleborgs Golfklubb och Maglarps GK ligger ...
4/5Very Good! (90 recensioner)
Trevligt
"Väldigt trevligt boende stora rum och sköna sängar rent och fint. Bra service trots jag kom när det var stängt. Rekommenderar varmt"

Recension från 22 nov. 2020

Systrar & Bönor Bed & Breakfast
Smygehus Havsbad
Smygehus Havsbad
4 out of 5
Smyge Strandväg 136, Trelleborg
Priset är 1 295 kr per natt mellan 1 aug. och 1 aug.
Detta hotell vid stranden i Trelleborg ligger 1,8 km från Smygehuk och mindre än två mil från Abbekås hamn och Mossbystrand. Stortorget och Stadsparken ligger ...
4.1/5Very Good! (147 recensioner)
"Fin natur, bra boende"

Recension från 17 maj 2021

Smygehus Havsbad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Trelleborg

Toppaktiviteter i Trelleborg

Städer nära Trelleborg