Warrington

Reseguide
Warrington som visar en å eller flod
Resor till Warrington har mycket att erbjuda. Här finns allt från konstgallerier och museer till sportevenemang, utmärkt shopping och vackra trädgårdar.

Warrington har välkomnat besökare sedan 100-talet, då romarna grundade denna bosättning vid floden Mersey. Genom museer och sevärdheter kan du nu utforska stadens rötter och vilken roll orten har spelat i historiska perioder, som under det engelska inbördeskriget och den industriella revolutionen. Här finns även teatrar, shoppingcenter och mängder av matställen.

Du hittar många av stadens främsta sevärdheter, barer och restauranger på gatorna kring Palmyra Square i Cultural Quarter. På Warrington Museum and Art Gallery hittar du omkring 200000artefakter, som dinosauriefossiler och föremål från den romerska bosättningen Wilderspool. Du kan gå på konserter, musikaler och komediföreställningar på Parr Hall eller beundra konstverken på Pyramid Arts Centre. Utställningarna på Museum of Policing in Cheshire berättar om polishistoria och viktorianska fängelser.

Du som är intresserad av arkitektur kommer att uppskatta de förgyllda portarna och den palladianska fasaden på Warrington Town Hall, som utformades av James Gibbs år 1750. Missa inte heller St Elphin's Church under din weekend i Warrington. På utsidan kan du se hål av kanonkulor som lämnades av Oliver Cromwells armé under engelska inbördeskriget. Cromwell bodde i en stuga i tudorstil i närheten, där det idag ligger en indisk restaurang.

Din shopping gör du på Golden Square Shopping Centre, där du har allt från bokaffärer till designerkläder och andra varor. På Warrington Retail Market hittar du ostar, bakelser och färska matvaror tillsammans med smink och musikinstrument. När du reser till Warrington ska du även besöka förorten Stockton Heath, som är känd för sina små klädbutiker och unika restauranger.

Reser du med familjen kan ni göra en dagsutflykt till temaparken Gulliver’s World eller Apple Jacks Adventure Farm. Ta även en promenad i en av Cheshires berömda trädgårdar, Grappenhall Heys Walled Garden. Den sportintresserade kan passa på att gå och se en rugbymatch på Halliwell Jones Stadium, som är hemmaplan för Warrington Wolves.

Warrington ligger endast en kort resa från Liverpool och Manchester, dit du kan flyga. Vandringsleder i Peak District National Park och Trans-Pennine Trail tar dig genom ett vackert engelskt landskap med pittoreska dalar och gröna kullar.

Var kan jag bo i Warrington?

Lowton

Resenärer brukar tycka om parkerna i Lowton, och Pennington Flash Country Park är en viktig sevärdhet väl värd ett besök.

Lowton

Great Sankey

När du är i Great Sankey kan du planera in ett besök till Gulliver's World - Warrington och Pyramid and Parr Hall, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Great Sankey