Liverpool

Reseguide
Museum of Liverpool som visar modern arkitektur

Videoreseguide till Liverpool

Tack vare några av Storbritanniens bästa band, spännande museer och en fascinerande maritimhistoria är denna kompakta stad i norra England en av landets främsta kulturdestinationer.

I denna stad i norra Englad låg en gång en av världens livligaste hamnar, men på senare år har staden förvandlats till ett kulturellt centrum. Staden har en fascinerande viktoriansk historia och en tradition av att producera några av Storbritanniens mest välkända musiker. En stor del av Liverpools historiska hamnområde tilldelades av Unesco världsarvsstatus 2004 och staden utnämndes till Europas kulturhuvudstad 2008.

Bege dig mot Albert Dock för att se stadens kulturella hjärta. En gång i tiden hittade man några av världens största fartyg i området, men idag är det mer känt för sina restauranger, barer och kulturinstitutioner. Provsmaka en tallrik med "scouse", en typisk nordengelsk gryta, på en restaurarang vid vattnet. Lär dig mer om stadens maritima historia på Merseyside Maritime Museum. Hamnområdet erbjuder också en av stadens mest legendariska byggnader - den mäktiga Royal Liver Building.

The Beatles är tveklöst det mest välkända bandet som kommer från staden och de är en del av den produktiva musikfabrik som strömmar genom Liverpool. Hör hur världens mest kända band började sin karriär i staden på Beatles Story, eller gå på konsert på ett av deras gamla hak, Liverpool Empire Theatre.

Liverpools lokalbefolkning är fanatiska om sport och om du besöker staden under de kalla vintermånaderna kommer du se staden stolt svänga med sina halsdukar. Se Liverpool Football Club kämpa mot sina rivaler på historiska Anfield Road Stadium, eller se lokala amatörer spela på Sefton Park. Ta en avkopplanade promenad genom den lummiga parken, som är en av de många grönområdena i den pittoreska staden.

Liverpool är en stad som lockar ett brett spektrum av resenärer och passar för alla plånböcker. Vare sig din passion är sport, musik eller historia har denna mysiga stad i norr en sida som kommer att tala till dig. Du tar dig till Liverpool med flyg, buss eller tåg från olika städer i Europa, eller hylla stadens förflutna och ta dig med båt till Albert Dock.

Var kan jag bo i Liverpool?

Default Image

Centrala Liverpool

4,5/5(18 områdesrecensioner)

Liverpool ONE och Concert Square är bara ett par av alla viktiga sevärdheter i Centrala Liverpool. Resenärer brukar även tycka mycket om det fantastiska nattlivet, de fascinerande museerna och det fina läget vid vattnet.

Centrala Liverpool
Anfield Road-stadion presenterar skyltar

Anfield

Du kommer uppskatta museerna och trädgårdarna i Anfield. Avsätt lite tid för att besöka Anfield Stadium eller LFC Museum and Tour Centre.