Liverpool

Reseguide
Museum of Liverpool som visar modern arkitektur
Tack vare några av Storbritanniens bästa band, spännande museer och en fascinerande maritimhistoria är denna kompakta stad i norra England en av landets främsta kulturdestinationer.

I denna stad i norra Englad låg en gång en av världens livligaste hamnar, men på senare år har staden förvandlats till ett kulturellt centrum. Staden har en fascinerande viktoriansk historia och en tradition av att producera några av Storbritanniens mest välkända musiker. En stor del av Liverpools historiska hamnområde tilldelades av Unesco världsarvsstatus 2004 och staden utnämndes till Europas kulturhuvudstad 2008.

Bege dig mot Albert Dock för att se stadens kulturella hjärta. En gång i tiden hittade man några av världens största fartyg i området, men idag är det mer känt för sina restauranger, barer och kulturinstitutioner. Provsmaka en tallrik med "scouse", en typisk nordengelsk gryta, på en restaurarang vid vattnet. Lär dig mer om stadens maritima historia på Merseyside Maritime Museum. Hamnområdet erbjuder också en av stadens mest legendariska byggnader - den mäktiga Royal Liver Building.

The Beatles är tveklöst det mest välkända bandet som kommer från staden och de är en del av den produktiva musikfabrik som strömmar genom Liverpool. Hör hur världens mest kända band började sin karriär i staden på Beatles Story, eller gå på konsert på ett av deras gamla hak, Liverpool Empire Theatre.

Liverpools lokalbefolkning är fanatiska om sport och om du besöker staden under de kalla vintermånaderna kommer du se staden stolt svänga med sina halsdukar. Se Liverpool Football Club kämpa mot sina rivaler på historiska Anfield Road Stadium, eller se lokala amatörer spela på Sefton Park. Ta en avkopplanade promenad genom den lummiga parken, som är en av de många grönområdena i den pittoreska staden.

Liverpool är en stad som lockar ett brett spektrum av resenärer och passar för alla plånböcker. Vare sig din passion är sport, musik eller historia har denna mysiga stad i norr en sida som kommer att tala till dig. Du tar dig till Liverpool med flyg, buss eller tåg från olika städer i Europa, eller hylla stadens förflutna och ta dig med båt till Albert Dock.

Videoreseguide till Liverpool

Var kan jag bo i Liverpool?

Titanic Hotel Liverpool
Titanic Hotel Liverpool
4 out of 5
Stanley Dock, Regent Road, Liverpool, England
Priset är 1 342 kr per natt mellan 4 juni och 5 juni
1 342 kr
per natt
4 juni - 5 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Liverpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
9,2/10 Wonderful! (1 000 recensioner)
"Har bott här i många år och älskar det , dock börjar bli lite slitet på vissa rum då det ör ett partyhotell och en del av rummen håller inte samma höga standard som det en gång gjorde Men för att vara England är dom ändå väldigt bra, men som allergiker är några få av rummen inte så kul. Trots detta ..."

Recension från 18 maj 2023

Titanic Hotel Liverpool
Britannia Adelphi Hotel
Britannia Adelphi Hotel
3 out of 5
Ranelagh Place, Liverpool, England
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 512 kr per natt mellan 18 juni och 19 juni
512 kr
per natt
18 juni - 19 juni
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Liverpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och frukost. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
6,2/10 (1 459 recensioner)
"Läget och tillgänglighet perfekt. Lungt och tryggt."

Recension från 28 okt. 2022

Britannia Adelphi Hotel
Leonardo Hotel Liverpool - Formerly Jurys Inn
Leonardo Hotel Liverpool - Formerly Jurys Inn
4 out of 5
No. 31 Keel Wharf, Liverpool, England
Priset är 923 kr per natt mellan 2 juli och 3 juli
923 kr
per natt
2 juli - 3 juli
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Liverpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
8,4/10 Very Good! (1 009 recensioner)
"The hotell in general ok. But few things annoyed me. The stairway smelled like old, sour milk. It was difficult to get the water warm enough. The room was cold. The staff in the reception not very helpful."

Recension från 17 dec. 2021

Leonardo Hotel Liverpool - Formerly Jurys Inn
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Quest Liverpool City Centre
Quest Liverpool City Centre
4 out of 5
72 Church St., Liverpool, England, L1 3AY
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Liverpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster ...
9,2/10 Wonderful! (460 recensioner)
"Perfekt läge o väldigt fina lägenheter."

Recension från 24 jan. 2023

Quest Liverpool City Centre
Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront
Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront
3.5 out of 5
25 Drury Lane, Corn Exchange, Liverpool, England, L2 0PH
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Liverpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala väl ...
9/10 Wonderful! (1 008 recensioner)
Centralt med parkering
"Billigt centralt boende med pentry och parkering. Nytt och riktigt fräsch"

Recension från 17 feb. 2021

Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront
PREMIER SUITES Liverpool
PREMIER SUITES Liverpool
4 out of 5
7 Hatton Garden, Liverpool, England, L3 2FE
Denna lägenhet har 4 stjärnor och ligger i Liverpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och tvättmöjligheter. Våra gäster brukar tala väl om den ...
8,6/10 Excellent! (396 recensioner)
Ok hotell med bra läge till vettigt pris.
"Bra läge och relativt rymligt. Hotellet är lite nedgånget, bl a hade vi ett fönster som var stängt med tejp (och därmed ej öppningsbart)."

Recension från 9 apr. 2017

PREMIER SUITES Liverpool
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Liverpool