Westminster Bridge

Westminster Bridge som inkluderar historisk arkitektur, historiska element och ett slott
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Besök den här historiska bron som går över Themsen och förbinder Westminster på den norra sidan med Lambeth på den södra sidan.

Westminster Bridge är en av de äldsta broarna över Themsen. Promenera över bron och beundra utsikten över London och se den välkända statyn South Bank Lion.

Westminster Bridge byggdes 1862 och är en av de äldsta broarna över Themsen. Den första bron på platsen byggdes 1738 under kung George II:s styre. Den ursprungliga bron sägs ofta ha svajat och började sjunka inom tio år efter det att den byggts. Den nuvarande bron är 252 meter lång och består av sju valv.

Lägg märke till brons färg som är en hänvisning till de gröna lädersitsarna i House of Commons i närheten på Westminster-sidan. Brons smidesjärnsdetaljer skapades av Charles Barry, samma arkitekt som ritade parlamentsbyggnaden.

Du har fin utsikt över parlamentsbyggnaden när du promenerar över bron. Uppströms ser du Lambeth Bridge som är röd för att matcha stolsitsarna i House of Lords. Nedströms ser du Hungerford Rail Bridge och London Eyes roterande kapslar.

Stanna gärna till här på kvällen då platsen är särskilt magisk med flera upplysta landmärken mot den mörka skyn. Utsikten beskrevs på ett minnesvärt sätt av William Wordsworth i sonettenUpon Westminster Bridge.

Missa inte statyn South Bank Lion i det sydvästra hörnet av bron. Lejonet utformades av William F. Woodington1837 och är ett av de tre lejon som en gång i tiden vaktade entrén till Old Lion Brewery. Lejonet väger 13 ton och har tillverkats av en keramisk sten som kallas coade och är känd för att vara extremt tålig. När bryggeriet revs 1949 flyttades lejonet till Waterloo Station och sedan till den här platsen på bron 1966.

Westminster Bridge förbinder Westminsterpalatset på den norra sidan av Themsen med County Hall på den södra sidan. Om du vill promenera över den kan du ta tunnelbanan till Westminster där du är närmare Themsens norra sida. Det kostar inget att gå över bron.

Planera en resa för att se Westminster Bridge

The Level at the Melia White House
St Martins Lane London
Melia White House Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.