Saker att göra i Birmingham

Aktiviteter, attraktioner och turer
Birmingham

Fartfyllda och kulturella aktiviteter i Birmingham

Birmingham må ha börjat sin moderna historia som en sotig industristad, men på senare årtionden har stadens kulturliv blossat upp och det finns nu mycket spännande att göra i Birmingham, som att utforska Storbritanniens största antal prisbelönta restauranger utanför London. Utanför staden bjuder närområdet dessutom på vacker, historisk brittisk landsbygd.

Spännande aktiviteter i Birmingham

Birminghams bilfria centrum bjuder på avslappnad sightseeing i din egen takt, med turistbussar som du kan hoppa på och hoppa av efter behag, mysiga kanalbåtar och utmärkta gågator där du verkligen kan sträcka på benen. Det finns gott om saker att göra i Birmingham. Om du gillar brittiska TV-serier besöker du naturligtvis BBC Birmingham Visitor Centre och ser kostymer och rekvisita från dina favoritprogram eller provar på att presentera kvällsnyheterna i en äkta TV-studio. Upptäck havets värld med National SEA LIFE Birmingham, där du möter livs levande pingviner och får en hisnande undervattenupplevelse på centrets 4D-biograf. Missa inte heller prisvinnande Black Country Living Musuem där du stiger tillbaka i tiden till Birminghams industriella guldålder och viktorianska England.

Birmingham har ett särdeles attraktivt uteliv, med många teatrar, arenor, klubbar och pubar. Sväng förbi The Glee för en kväll fylld med stand-up eller köp en biljett till Birmingham Royal Ballet för en kväll du sent glömmer. Dansa natten lång på Birminghams enorma utbud nattklubbar. Här finns det allt från opretentiösa indieklubbar till exklusiva lyxklubbar med en känsla av åttiotalsglans.

Aktiviteter: Birmingham-området

Birmingham ligger endast sex mil norr om Shakespeares födelseort, Stratford-upon-Avon – den perfekta dagsutflykten under din Birminghamvistelse. Med tåg kan du vara i Stratford på endast 50 minuter och sedan ser du bekvämt staden i egen takt med en busstur med hop-on/hop-off. Hoppa på en av de röda dubbeldäckarna och hoppa av vid exempelvis Royal Shakespeare Theatre, mysiga Mary Arden’s Farm, vackra Holy Trinity Church eller vid stadens bästa shopping på Maybird Shopping Centre. Strosa längs de pittoreska kullerstensgatorna, stanna till vid ett sött kafé eller en klassisk engelsk pub och hoppa sedan på bussen igen för att se mer av stadens många sevärdheter.

Birminghamområdet bjuder på många historiska sevärdheter och närhet till många vackra små engelska städer. Planera exempelvis en dagsutflykt till Warwick Castle, Stratford-upon-Avon och Oxford och upplev ett av Storbritanniens största medeltida slott, Shakespeares födelseort och Oxfords gotiska stadskärna. Ni stannar till vid tusen år gamla Warwick Castle, där du kan lyssna på läskiga historier i fängelsehålan och lösa romantiska gåtor i prinsesstornet. I Stratford-upon-Avon utforskar ni Shakespeares barndom, och slutligen vandrar ni i vackra Oxford, en stad som har inspirerat många stora tänkare och författare, däribland J. R. R. Tolkien som skrev både Hobbiten eller bort och hem igen och Sagan om ringen under sin tid som lärare vid stadens kända universitet.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska