Birmingham

Reseguide
Birmingham
Storbritanniens näst största stad är känd för dess museer, shopping, kanaler, mat och musik.

Boka en resa till Birmingham i centrala England och upptäck en stad som lockar besökare med dess konsertlokaler och shoppingkvarter, konstutställningar, indiska restauranger och chokladfabrik. Ett lite ovanligare resmål att uppleva på din nästa weekendresa. Staden var mycket viktig under den industriella revolutionen på 1700- och 1800-talet och många tekniska och vetenskapliga framsteg såg dagens ljus i Birminghams fabriker. I dag är Birmingham Storbritanniens näst största stad. Tack vare ett effektivt kollektivtrafikssystem med tåg och bussar är det enkelt att ta sig runt staden. Utforska kanalerna – som är ett minne av den industriella revolutionen – under en båttur. Victoria Square är stadens mittpunkt och många av de stora sevärdheterna ligger inom gångavstånd. På Birmingham Museum and Art Gallery hittar man mästerverk av prerafaeliterna. Shoppa modekläder på The Mailbox och beundra Birmingham Cathedrals 1700-talsarkitektur. Lär dig om effekterna av den industriella revolutionen på Thinktank Birmingham Science Museum. Museet bjuder på interaktiva aktiviteter för yngre besökare, som ett jättelikt hamsterhjul och en vagn med kvadratiska hjul. Styr stegen till Jewellery Quarter, något väster om centrum, för att lära dig om en flera hundra år gammal industri och passa på att köpa handgjorda smycken. Precis söder om centrum ligger Bullring Shopping Centre med dess affärskedjor och unika butiker.Birminghams musikscen tar fart under sommarmånaderna. Njut av gratiskonserterna på Birmingham Jazz Festival. Lyssna på orkestrar och världsberömda musiker i Symphony Hall, ett storslaget komplex som är värd för hundratals evenemang under året.Passa på att utforska de nästa 3 300 hektaren av allmänna parker. Sportfanatiker kommer att uppskatta golfbanorna och småsjöarna i Sutton Park, norr om centrum. Söder ut, vid Sarehole Mill kan du gå i J.R.R. Tolkiens fotspår. Båda attraktionerna ligger en kort tågresa från centrum. Under resor till Birmingham får man inte missa stadens många spännande restauranger, som tagit inspiration från afrikanska, karibiska, kinesiska och indiska matkulturer. Besök Curry Mile i stadens södra del, så kallat på grund av de många indiska restaurangerna som ligger där, eller avrunda din weekend med att proppa dig full med choklad under en smakprovning på Cadbury World.

Var kan jag bo i Birmingham?

Default Image

Centrala Birmingham

4/5(1 områdesrecension)

Det fantastiska nattlivet och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Birmingham. Besök berömda sevärdheter som Birmingham Cathedral och Victoria Square, och hoppa på tunnelbanan på Grand Central Tram Stop eller Corporation Street Tram Stop om du vill se mer av staden.

Centrala Birmingham
Default Image

Edgbaston

Edgbaston brukar uppskattas för det stora restaurangutbudet, och om du är ute efter mer att se och göra kan du överväga en tur till Hagley Road eller Birminghams botaniska trädgård.

Edgbaston
Coventry presenterar nattliv

Coventry City Centre

Coventry City Centre är känt för museerna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Coventry Cathedral och Coventry Transport Museum.

Coventry City Centre
Default Image

Marston Green

Marston Green brukar uppskattas för krogarna och museerna, och är väl värt ett besök. Kolla in allt som finns att se och göra, som till exempel The Bear Grylls Adventure och Resorts World Arena, och hoppa på tunnelbanan på Air Rail Link Tram Stop för att ta dig runt i staden.

Marston Green