Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Chicago

Se alla 24 saker att göra i Chicago

Att göra i Chicago under ditt besök

Chicago är bland annat känt för sin levande konst- och kulturscen, intressanta arkitektur och utmärkta shopping. Lägg där till sportlag i högsta ligan i fem stora sporter – baseboll, amerikansk fotboll, basket, ishockey och fotboll – så blir Chicago verkligen det perfekta resmålet för hela familjen. Det finns något att göra i Chicago för alla åldrar. Här behöver du aldrig ha tråkigt!

Gillar du höjder, eller i alla fall spektakulär utsikt, ska du bege dig till Willis Tower, USA:s näst högsta skyskrapa och världens 14:e högsta byggnad. Du får vara beredd på att stå en stund i kö till hissen som tar dig upp till ”The Skydeck” på 103:e våningen, men det är helt klart värt besväret. Vid klart väder kan du se ut över fyra delstater och Chicagos fantastiska stadssilhuett, och under en blåsig dag kan du till och med känna hur byggnaden rör sig i vinden!

Mycket att göra i Chicago även om vädret trilskas

Om vädret inte visar sig från sin bästa sida kan du passa på att besöka någon av Chicagos aktiviteter som är belägna inomhus. Ta dig till exempel till något av Chicagos många museer, varav Art Institute of Chicago, Museum of Science and Industry och Field Museum of Natural History är de tre mest kända. I närheten av Field Museum of Natural History ligger också ett annat mycket intressant besöksmål, nämligen gigantiska Shedd Aquarium. Sett till antal besökare är akvariet Chicagos populäraste kulturattraktion.

Chicago-aktiviteter vid fint väder

Chicago är beläget vid Lake Michigan, en av de tre Stora sjöarna. Trots att klimatet kanske inte så ofta bjuder in till sol och bad finns här en mycket fräsch och somrig strand som är väl värd ett besök, nämligen Oak Street Beach. När du ändå är nere vid vattnet ska du också ta dig till Navy Pier, en av Chicagos största turistattraktioner. Här hittar du något för alla: shopping, trädgårdar, ett pariserhjul, teatrar, restauranger och massor av festivaler och konserter. Många kryssningsbåtar ligger förtöjda här och väntar på att få ta dig med på en tur på sjön.

Känner du för ett avbrott från storstadslarmet kan du besöka Lincoln Park. Parken, som är Chicagos största, ligger längs med Lake Michigan och erbjuder flera museer, Lincoln Park Zoo, stora grönområden, joggingspår, cykelvägar och stränder för både träning och avkoppling.

Alla sevärdheter och aktiviteter i Chicago på en biljett

Om flera av de ovanstående sevärdheterna och aktiviteterna i Chicago verkar lockande och du vill ha en chans att se dem i din egen takt, kan du åka på en rundtur med hop-on/hop-off genom Chicago. Du kan då stiga på och av var du vill på vägen. Det är ett bra och bekvämt sätt att uppleva så många av Chicagos aktiviteter som möjligt.

Chicago är känd som en riktig konst- och kulturstad, och staden erbjuder mängder av teatrar, musikevenemang, biografer och utställningar. Vad du än gillar finns det något för dig att göra i Chicago!