Saker att göra i Maastricht

Aktiviteter, attraktioner och turer
Maastricht som inkluderar en bro, nattliv och en stad

Att göra i Maastricht

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Maastricht och Limburg har att erbjuda! Planerar du att resa till Maastricht kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Maastricht.

Maastricht ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Maastricht och gör det busenkelt för dig att utforska Maastricht och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Maastricht som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Maastricht får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Maastricht.

Maastrichts aktiviteter

Maastricht har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Maastricht som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Maastrichts sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Maastricht, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Maastricht eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Maastrichts attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!

Toppaktiviteter i Maastricht


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Vrijthof

Vrijthof är ett idylliskt torg med kullersten som kantas av välskötta gamla träd. Torgets ursprungliga syfte var desto mindre idylliskt, det har nämligen varit en kyrkogård och användes senare som avrättningsplats. Följ den väg som pilgrimer har färdats sedan medeltiden och besök Sankt Servatius grav. Stadens kanske vackraste utsikt får du genom att klättra upp i det höga tornet till kyrkan Sint Janskerk. Se en föreställning på stadens främsta teater eller gå på någon av de utomhuskonserter eller andra evenemang som arrangeras här regelbundet. Ta dig tid att sitta en stund på något av de många kaféerna och njut av atmosfären på denna speciella plats.
Läs mer
Besök Maastrichts största torg och titta på gamla kyrkor och eleganta byggnader som vetter ut mot en spännande samling kaféer och restauranger.

2. Market

Maastricht har en spännande historia du kan upptäcka genom att besöka Market. I detta område kan du njuta av museerna och konsten.
Läs mer
Maastricht har en spännande historia du kan upptäcka genom att besöka Market. I detta område kan du njuta av museerna och konsten.

3. Bonnefanten Museum

Besök Bonnefantenmuseum och titta på en av landets främsta samlingar med modern konst. Titta på verk från parisskolan, minimalistiska verk och andra konströrelser innan du fortsätter till samlingen med historisk konst på första våningen. Förutom några imponerande målningar finns här också en omfattande skulptursamling från hela Europa. Den slående arkitekturen gör att museibyggnaden anses som en av Maastrichts finaste.
Läs mer
Titta på en fantastisk samling samtida konst, och även några gamla mästerverk, på detta ikoniska museum med banbrytande design.

4. St. Servaas kyrka

Följ den väg som pilgrimer har färdats sedan 300-talet när du går den i den krypta där Sankt Servatius ligger begravd. Titta på den imponerande blandningen av romansk och gotisk arkitektur och se på väggmålningar, reliefer och konstverk. Blicka ut mot denna vackra kyrka medan du njuter av en kopp kaffe på torget Vrijthof.
Läs mer
Besök kryptan där kvarlevorna efter Sankt Servatius från 300-talet ligger begravda och se de skatter som finns i denna fina romanska kyrka.

5. Dominicanenkerk

Kliv ut från det livliga shoppingcentret Entre Deux och rakt in i den dominikanska kyrkan, som nu är ombyggd till bokaffär. Här finns en uppsjö spännande nya och begagnade titlar i bokhyllor som sträcker sig högt upp i valven. Men här finns även andra sevärdheter, du kan beundra de fantastiska pelarna och takmålningarna.
Läs mer
I en kyrka från 1200-talet ligger vad som ofta kallats för världens vackraste bokaffär. När du ser de fantastiska stenvalven och det magiska ljuset kommer du att förstå varför.

6. Basilica of Our Lady

Strosa omkring i de stora, mörka salarna i Vårfrukyrkan, Onze Lieve Vrouwebasiliek, och titta på konst och väggmålningar från medeltiden. Besök kapellet med Havets stjärna, en staty av jungfru Maria. I flera hundra år har pilgrimer från hela Europa rest till denna staty i hopp om att den ska göra dem friska. Gå ner i skattkammaren och förundras över den förtrollande samlingen silver, guld och andra värdefulla föremål.
Läs mer
Besök en staty som sägs ha utfört mirakel och titta in i en kammare full av antika skatter i denna fantastiska romanska kyrka.

Populära sevärdheter i Maastricht

Områden i Maastricht

Städer nära Maastricht