Florida

USA
Florida
Solskensstaten Florida lockar med vackert väder, ändlösa stränder, mängder av nöjesparker, lärorika rymdcenter, fantastiskt natursköna golfbanor och tre nationalparker.

Hit kommer pensionärer på jakt efter en avslappnad livsstil, barnfamiljer på jakt efter aktivitetsfyllda semestrar och studenter på jakt efter skollovsnöjen Florida erbjuder trivsamma och spännande resmål för alla. Att utforska allt som Florida har att erbjuda kan ta en vecka eller en livstid.

Börja till exempel med stränderna. Den här delstaten har sammanlagt över tretton mil stränder och surfkust både mot Atlanten och mot Mexikanska golfen. Sprudlande Miami Beach, familjevänliga Fort Lauderdale och lugna Sanibel Island är alla utomordentliga ställen att sola och bada på. I Daytona Beach kan du köra bil på stranden eller titta på den årliga biltävlingen Daytona 500 på den världsberömda racerbanan Daytona International Speedway.

Om familjen har något att fira kan det passa att besöka en eller flera av Floridas roliga nöjesparker: Disneys Magic Kingdom, Seaworld, Busch Gardens och Universal Studios för att bara nämna några. Gör en utflykt till Space Coast och fascineras av hur människan utforskar världsrymden.

Florida är så perfekt för golf att Tiger Woods har byggt ett hus på Jupiter Island med en övningsbana med fyra hål. Du kan nog inte spela där, men det finns nästan 1400 andra golfbanor i delstaten. Välj mellan billiga offentliga banor och den mycket exklusiva golfresorten Streamsong. Unna dig en dag på den berömda klubben TPC at Sawgrass, där du bland annat hittar det ökänt svåra hålet Island Green.

Besök någon av Floridas tre nationalparker. I Biscaynes nationalpark finns mangroveträsk, ögruppen Florida Keys och korallrev med sjökor, krokodiler, havssköldpaddor och pilgrimsfalkar. Ta båten ut till Dry Tortugas för att se fästningen från inbördeskriget och de skeppsbrutna fartygen. Everglades är en enorm vildmarkspark med över 30 skyddade arter som lever i mangroveskogarna.

Florida erbjuder kulturella sevärdheter också. Miami Museum of Contemporary Art är en spännande och växande attraktion med både studio- och performancekonst. I Miami hittar du även flera djurparker och naturparker, över 20 museer, proffslag i fem sporter och väldigt många spanskspråkiga kulturevenemang och sevärdheter.

Florida välkomnar över 90 miljoner besökare varje år. Varför inte bli en av dem?

Populära städer i Florida

Miami som visar gatuliv, al fresco-restauranger och ett hotell
Miami
Utsikt mot stranden, Shopping och Hav
Miami är en av USA:s vackraste städer – både vad gäller natur och invånare – och en resa till Miami är det perfekta tillfället att uppleva den unika latinokänslan som finns på sydostkusten.

Saker att besöka

 • Ocean Drive
 • Art Deco historiskt område
 • Española Way
Orlando presenterar en stad, skyltar och nattliv
Orlando
Familjevänlig, Shopping och Nöjesparker
Väck barnet inom dig på Walt Disney World® Resort, simma med delfiner på SeaWorld® Orlando och utforska universum på Kennedy Space Center - allt på ett och samma ställe!

Saker att besöka

 • Walt Disney World® Resort
 • Universal Studios Florida™
 • Walt Disney World®-området
Fort Lauderdale som visar tropisk natur, kustutsikter och en strand
Fort Lauderdale
Utsikt mot stranden, Utflykter och Barer vid poolen
Fort Lauderdale kallas ibland Amerikas Venedig med sitt vidsträckta och invecklade system av vattenvägar. Förr var Fort Lauderdel en partystad men har nu vuxit upp.

Saker att besöka

 • Las Olas Beach
 • Fort Lauderdale Beach Park
 • Hollywood Beach
Friendship Park som visar en stad, en fontän och nattliv
Jacksonville
Utsikt mot stranden, Floder och Sport
I denna vidsträckta stad i Florida finns massor av attraktioner vid floden och havet, bland annat ett populärt shopping- och underhållskomplex nere vid vattnet.

Saker att besöka

 • TIAA Bank Field
 • Jacksonville Zoo and Gardens
 • Museum of Science and History
Tampa presenterar nattliv, en stad och en hamn eller havsbukt
Tampa
Trädgårdar, Sport och Levande musik
Besök det som en gång var världens cigarrhuvudstad. Dess nöjesparker, djurliv och vackra landskap gör Tampa Bay till ett eftertraktat resmål.

Saker att besöka

 • Florida Aquarium
 • Busch Gardens Tampa Bay
 • Tampa Riverwalk
Fort De Soto Park som inkluderar en sandstrand
St. Petersburg - Clearwater
Utsikt mot stranden, Solnedgångar och Underhållning
Saint Petersburg i Florida är känt för sina stränder och ansedda gallerier och är det perfekta resmålet för dem som älskar konst, natur och utomhusaktiviteter.

Saker att besöka

 • John's Pass Village and Boardwalk
 • Salvador Dali Museum
 • Tropicana Field