Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i San Francisco

Se alla 43 saker att göra i San Francisco

Att göra i San Fransisco

Gästvänliga San Fransisco charmar alla besökare som kommer till den här delen av Stilla havskusten. Du kommer aldrig att få slut på aktiviteter. San Fransisco är fullt av trendiga uteställen som ofta bjuder på glitter och glamour – men när du behöver en paus kan du ta en dagsresa till nationalparken Yosemite. Här väntar naturupplevelser i ett hisnande landskap. Liksom de flesta andra av San Fransiscos aktiviteter är Yosemite barnvänligt och du behöver inte hosta upp pengar när du kopplar av bland höga klippväggar och vattenfall. Läs vidare och undersök det stora utbudet med saker att göra i San Fransisco.

Utflykt till Yosemite eller kryssning runt Alcatraz

Besök nationalparken Yosemite under en guidad heldagsutflykt om du vill se mammutträd ta en oförglömlig vandring i det kuperade landskapet eller gå till utsiktsplatsen Inspiration Point. Din upptäcktsfärd börjar med en resa norrut över Golden Gate-bron över böljande kullar och hela vägen fram till Yosemites grindar. I parken finns mängder av däggdjur

däribland puma svartbjörn och prärievarg. Har du tur kan du skymta något av dessa djur intill den natursköna vandringsleden. Du kommer aldrig vilja härifrån men väl tillbaka väntar ytterligare aktiviteter i San Fransisco. Du som är intresserad av dramatisk historia kan välja ett Alcatraz-paket och åka på kryssning till det ökända före detta fängelset. Sedan går färden vidare till stadens finaste sevärdheter med en sightseeingbuss som du kan hoppa på och av i din egen takt.

Kulturstaden San Fransisco

Om kulturliv och konst lockar dig är San Fransisco den perfekta destinationen. Stadens härliga energi beror till stor del på att den är en smältdegel av kulturer och livsstilar. Om du vill vara riktigt effektiv kan du köpa ett CityPASS och skippa biljettköerna till fem av stadens finaste sevärdheter och museer. Häftet innehåller flera biljetter som gäller nio dagar i följd. Du kan utforska staden i din egen takt och besöka sevärdheterna i valfri ordning. Det passar bra om du vill se stadens kulturella skatt och gå på rundturer i San Fransisco. Att göra rundvandringar passar dig som vill få en känsla av hur det är att bo här. Det finns både stora och små gallerier men du får inte missa San Francisco Museum of Modern Art. Samlingen omfattar mer än 26 000 målningar skulpturer och fotografier. Sedan kan det vara trevligt att ta med familjen till något av de många barnvänliga museerna.

Att göra – San Fransisco

Du som vill utforska stadens sevärdheter från ett annat perspektiv kan boka in dig på en kryssning från bro till bro. På så sätt får du lära dig om broarnas byggnadshemligheter och områdets unika geologi med hjälp av en kunnig guide. Om du istället väljer en kryssning i Golden Gate Bay får du se vacker utsikt och kan ta oförglömliga semesterbilder intill hamnen. Färjan går långsamt förbi fängelseön Alcatraz och du kan beundra naturreservatet Marin Headlands samt kuststaden Sausalito. Kliv ombord på en katamaran och segla i San Francisco-bukten om du vill unna dig ytterligare ett äventyr på det turkosa havet. Om du vill släppa loss efter att solen gått ner finns mängder av alternativ allt från lugna musikställen och populära gaybarer till stora klubbar.

Karta

Discover neighborhoods in San Francisco

San Franciscos centrum

De fascinerande museerna, de populära butikerna och konstgallerierna är bara några exempel på saker att utforska i San Franciscos centrum. Bland de främsta sevärdheterna hittar du San Francisco Museum of Modern Art och Westfield San Francisco Centre. Hoppa på tunnelbanan på Powell St. Station eller Montgomery St. Station för att se mer av staden.

ArkitekturStorstadMuseer

Union Square

De charmiga kaféerna och de populära butikerna är några exempel på vad resenärer mest brukar uppskatta med Union Square. Missa inte heller att besöka Westfield San Francisco Centre eller SHN Curran Theatre, och du kan hoppa på tunnelbanan på Powell St. Station för att ta dig runt i staden.

ShoppingStorstadRestauranger

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf är känt för de populära butikerna, och i området kan du besöka sevärdheter som Ripley's Believe It Or Not-museum och Wax Museum at Fisherman's Wharf.

TurerRestaurangerShopping

North Beach

Resenärer som besöker North Beach brukar tala väl om de populära butikerna. Om du har mer tid att utforska resmålet kan du passa på att besöka Aquarium of the Bay och Pier 39.

TurerRestaurangerVandring

Nob Hill

Nob Hill är bland annat känt för de populära butikerna. Missa inte att besöka Van Ness Avenue och Grace-katedralen när du ändå är i stan.

RestaurangerKatedralerStorstad

Marina District

Det fina läget vid vattnet och de populära butikerna är bara ett par av höjdpunkterna i Marina District. Passa på att besöka Palace of Fine Arts eller Fort Mason när du ändå utforskar området.

SlottTurerFågelskådning