Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Primark

Intro

Primark i London – ett riktigt dragplåster

London, som är Englands och Storbritanniens huvudstad, har cirka 8,4 miljoner invånare. Varje år gästas staden av dubbelt så många människor,och för många av dem är det stadens rika utbud av shopping som lockar. Shoppingutbudet ärenormt och i London finns det garanterat någonting för alla. Stadens många butiker med exklusiva designerkläder breder ut sig längs gatorna, men här finns även gott om butiker med bra och billig shopping. Ett av de allra största dragplåstren för shopping är Primark. På Primark i London hittar du det senaste modet till mycket låga priser. Här säljs bland annat herr-, dam- och barnkläder, heminredning, skönhetsartiklar och sötsaker. Butikskedjan har inte mindre än 10 butiker i London, och de kanske mest välkända av dem alla är Primark London Oxford Street, på en av Londons bästa shoppinggator.

continued

Med tio butiker utspridda över staden är det aldrig långt till närmsta Primark i London. Den populära budgetkedjan har en stor kundkrets, ochhit kommer shoppingsugna människor från jordens alla hörn för att uppdatera garderoben inför en ny säsong. De blygsamma prislapparna på Primarks varor gör att klädernas pris är överkomligt för många, och du bör vara beredd på att du inte kommer att vara ensam i butikerna. Bland butikens kunder syns familjer, tonåringar, modemedvetna kvinnor och män – och en och annan kändis – som vill fynda trendriktiga modeplagg utan att spränga sin budget.Man kan nog lättast jämföra Primark med vår svenska motsvarighet H&M när det gäller prisnivå och trender. Härkan du läsa om Londons Primark-butiker med information om var de ligger, hur du enklast tar dig dit och en hel del annat intressant.

Top things to Do

Hitta tilldrömshoppingen i London - Primark!

Primarks butiker är utspridda i staden och det gör det lätt för Londonborna att ta sig till närmsta Primark-butik för att köpa en utstyrsel för kvällen eller komplettera basgarderoben. Om du besöker London som turist är det troligt att du rör dig i de centralaste delarna av staden, och shoppar i eller i närheten av områdena Soho, Mayfair och Covent Garden. Stadsdelarna ligger mellan floden Themsen i söder och Oxford Street i norr. Oxford Street är Londons kanske absolut bästa shoppinggata, och här har Primark tre butiker. En av butikerna är inhyst i varuhuset Selfridges medan de andra två är helt fristående. Primark London Oxford Street East når du enklast genom att ta tunnelbanan till stationen Tottenham Court Road, och närmsta tunnelbanestation om du vill åka till Primark London Oxford Street West är Marble Arch. Primark London Oxford Street Selfridges ligger mycket nära Oxford Street West, men vill du komma så nära som möjligt till butiken åker du till tunnelbanestationen Bond Street. Alla tre butikerna på Oxford Street har mycket generösa öppettider. Oxford Street East och West öppnari allmänhet lite tidigare och stänger senare på kvällen, så här har Londonborna gott om tid att shoppa efter jobbet. Som regel är öppettiderna inte riktigt lika väl tilltagna på helgerna. Butiken i Selfridges har också generösa öppettider, men öppnar lite senare och stänger lite tidigare än Oxford Street East och West. Exakta tider för varje Primark-butik hittar du på deras webbsidor: Oxford Street East, Oxford Street West och Oxford Street Selfridges.

En annan populär Primark-butik i London ligger i Stratford, i stadens nordöstra delar. Butiken ligger i köpcentret Westfield Stratford City, som är Europas största stadsbelägna shoppingcenter. Du hittar Primark på markplan och precis som på Oxford Street finns här mode för hela familjen. Primarks klädutbud är varierat. De följer de senaste trenderna och oavsett ålder kan kunderna hitta någonting som passar just dem. I Westfield Stratford City finns det omkring 330 butiker, så skulle du mot förmodan inte hitta någonting som faller dig i smaken på Primark, kan du alltid fortsätta leta i någon av de andra butikerna! Exakta öppettider hittar du på webbsidan för Primark i Stratford.Om du vill åka kommunalt till Westfield Stratford City åker du till stationen Stratford. Du tar dig enkelt hit med tunnelbana, DLR (Docklands Light Railway) eller London Overground, som precis som DLR är del av Londons stora tunnelbanenät. Alldeles utanför shoppingcentret stannar även några av de bussar som kör mellanflygplatsen London Stansted och Londons innerstad. Det innebär att du kan vara på plats på Primark bara en timme eller två efter att du har landat på flygplatsen.

Om du befinner dig i de nordvästra delarna av London kan du istället kika in på Primark i Kilburn. Från tunnelbanestationen Kilburn Parkär det cirka 5 minuters promenad till Primark. Butiken ligger längs Kilburn High Road och vanligtvis är det färre besökare här än påPrimark London Oxford Street – främst på grund av att turisterna inte alltid hittar hit. Butiken har öppet alla veckans dagar, och de exakta tiderna hittar du enklast på webbsidan för Primark i Kilburn. För Beatles-fans är Primark i Kilburn att rekommendera. Härifrån är det nämligen inte långt till Abbey Road och Abbey Road Studios, där The Beatles spelade in sina skivor.

Did you know that?

Visste du att…

…Primark öppnade sin första butik redan 1969, men då under namnet Penneys? Den allra första butiken låg i Dublin på Irland och företagets internationella huvudkontor ligger där än idag. Idag har Primark 270 butiker i nio länder, och överallt heter butikerna Primark – förutom på Irland. Där drivs butikerna fortfarande under originalnamnet Penneys.

...Primark, till skillnad från de allra flesta stora modeföretag, lägger ytterst lite pengar på marknadsföring? Istället låter de sina kunder ”sköta snacket”. På Primarks hemsida finns det ett ständigt uppdaterat flöde, där kunderna via sociala medier kan inspirera varandra genom att visa vilka plagg de köpt, och hur de kombinerat dem med accessoarer och skor från Primark. Företaget kan lägga stora beställningar hos sina tillverkare och leverantörer tack vare den stora mängden trogna kunder. Det ger dem rabatterade priser, och dessa förmånliga priser får du som kund ta del av när du handlar i butik.

… närmare 52 000 människor arbetar på Primark runt om i Europa?

… de bruna papperskassarna som du får när du handlar på Primark är tillverkade av återvunnet material som kommer från de kartonger som butikerna tar emot sina varuleveranser i? Detta är ett av flera bra miljöinitiativ som Primark har tagit. Något att bära med sig är dock att papperskassarna inte tål vatten särskilt bra. Skulle du hamna i en regnskur à la London finns det med andra ord risk för att kassen går sönder och dina nyinköpta favoritplagg hamnar på gatan. Men du kan alltid passa på att köpa ett billigt paraply på Primark som en förebyggande åtgärd!

The local perspective

Populärt bland Londonborna

Det är naturligtvis inte bara hos turisterna som Primark är populärt. För många Londonbor är Primark det självklara valet när det är dags att shoppa. Tack vare det breda sortimentet och det faktum att varorna säljs i en mängd olika storlekar finns det någonting för de allra flesta på Primark. Som besökare i London kan du bli hjälpt av några av Londonbornas egna tips vad gäller shopping på Primark. Först och främst gäller det att vara beredd på att det kan vara ordentligt med folk inne i butikerna. Om du vill undvika trängsel och långa köer till både provrum och kassa, bör du besöka någon av de Primark-butiker som är lite mindre centralt belägna i London. Försök även att shoppa på tider då det kan tänkas vara lägre tryck på butikerna. Vanligtvis öppnar Primark London Oxford Street redan vid åttatiden på morgonen, och om du är morgonpigg kan det vara en god idé att påbörja shoppingturen redan då. Köerna till kassan kan ibland se skräckinjagande långa ut, men oftast är flera kassor öppna samtidigt och många gånger blir det din tur snabbare än vad du tror.

Det är lätt att bli blind för priserna när du befinner dig på Primark i London och när det är kö till provrummen kan det ibland kännas lockande att gå raka vägen till kassan. Men det är värt att avsätta tid för att prova kläderna du är sugen på att köpa. Ibland stämmer kanske storlekarna inte helt överens med storlekarna du är van vid, och då är det lätt att köpa fel. Visserligen har Primark en generös policy vad gäller öppet köp och reklamationer, men om du endast är på besök i London under en kortare period, kan det vara svårt att hinna lämna tillbaka kläderna. Om du skulle behöva lämna tillbaka någon vara kan det vara bra att känna till att du i Primarks butiker inte lämnar tillbaka varor i samma kassa som du köpte dem i. Du måste istället gå till kundservice där de hjälper dig med alla dina eventuella önskemål eller problem.