Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Göteborg

Intro

Unna dig en välgörande spaweekend i Göteborg

För den som vill åka på en härlig och avkopplade spaweekend är Göteborg ett utmärkt val! Här kan du kombinera storstadens puls med avkopplande och stärkande behandlingar på något av stadens alla span. Utbudet av spa i Göteborg är stort och du hittar dem både i stadens mest centrala delar och i mer natursköna miljöer i dess utkanter. Tack vare det stora utbudet kan Göteborg erbjuda spahotell och spabad för alla smaker och i olika prisklasser: från billigare spa i enklare lokaler till lyxspa i fantastiska miljöer. Många spabad i Göteborg finns i anslutning till hotell- och konferensanläggningar, vilket gör det smidigt för den som besöker staden. Du kan även välja att besöka ett fristående spa i centrum, dit lokalbefolkningen gärna går och unnar sig en avkopplande för- eller eftermiddag. Eftersom Göteborg är en riktig kuststad finns vattnet alltid nära.Välj om du vill ta ett dopp i havet eller i poolen – eller varför inte både och?

continued

Göteborg är Sveriges näst största stad och kan erbjuda allt som en storstad kan, men i ett kompakt och charmigt format. Tack vare den utbredda kollektivtrafiken kan du enkelt ta dig runt i staden med hjälp av spårvagn, buss eller båt i linjetrafik. Kollektivtrafiken körs av Västtrafik och du köper dina biljetter hos något av Västtrafiks ombud. En av de mest besökta platserna i hela landet är nöjesparken Liseberg, och en tur hit är ett måste om du befinner dig i Göteborg. Nöjesparken ligger alldeles invid Korsvägen och här finns det saker att göra både under sommarhalvåret och under vintern då julmarknaden slår upp portarna till parken. Tvärs över gatan från Lisebergs huvudentré hittar du Gothia Towers, ett 5-stjärnigt lyxhotell med spa- och relaxavdelning.

Top things to Do

Ett par måsten när du är i Göteborg

I det ena av de två tornen i Gothia Towers finns det et spa- och relaxavdelning. Spaet går under namnet Upper House Spa och är fördelat på tre våningar. Här finns gym, flera olika sorters pooler och ett stort utbud av massage- och skönhetsbehandlingar. Upper House Spa kan även skryta med Göteborgs enda Hamam – ett turkiskt bad – med heta ångbad och behandlingar med varma stenar. Den som inte bara vill njuta av välgörande behandlingar utan även bota höjdskräcken kan ta ett dopp i champagnepoolen. Poolens golv är gjort av glas och den är belägen utanpå fasaden på 19:e våningen. Härifrån kan förvänta dig en fantastisk utsikt över staden – och gatan nedanför.

Något annat som du inte får missa när du är i Göteborg är ett besök i skärgården, som delas in i Norra respektive Södra skärgården. De kala klipporna och det salta vattnet ger en fantastisk naturupplevelse. Om du inte vill bege dig ut på vattnet, men ändå vill känna havslukten och se de vackra klippiga öarna, kan du boka in ett besök på Arken Hotel & Art Garden Spa. Hit kan du komma och njuta av den fantastiska miljön som omger spaanläggningen samt avslappnande och uppiggande behandlingar. Kom hit över dagen för lite vardagslyx eller förläng det rofyllda besöket med en övernattning på hotellet. Bland spaets personal finns hud- och spaterapeuter samt massörer som tillsammans kan erbjuda ett varierat utbud av behandlingar. Dessutom kan du passa på att göra spahelgen i Göteborg till en upplevelse för hela familjen, eftersom det på Art Garden Spa även finns behandlingar för barn. Här får barn över fem år testa på att gå på spa och behandlingarna är specialanpassade för de små.

Njutbara platser och spabad i Göteborg med omnejd

30 minuter nordöst om Göteborg hittar du Nääs Slott och Nääs Fabriker. Nääs är ett naturskönt område och ett populärt utflyktsmål för de som bor i och runt Göteborg. Alldeles invid vattnet ligger de gamla bomullsspinnerierna från 1800-talet som nu inhyser hotell, restaurang och butiker. Hotellet är fyrstjärnigt och kan erbjuda en härlig fitnessavdelning. Hotellet har även en egen bastubrygga där du kan njuta av ett uppiggande vinterdopp och bastubad. Inte långt därifrån ligger Öijared Resort, Sveriges största golfanläggning. Utöver golf kan Öijared erbjuda hotellövernattningar i ett arkitektritat hotell med en fin spa- och relaxavdelning. Den aktive kan varva den vilosamma spahelgen med gym och personlig träning, mountainbike längs skogsleder, god mat och konsertpaket.

En tur till Marstrand är ett annat trevligt alternativ för den som vill ha en skön spaweekend i närheten av Göteborg. Marstrand ligger knappt 5 mil norr om Göteborg, och förutom ett besök på Carlstens fästning, vars äldsta delar är från 1600-talet, är Marstrands Havshotell väl värt ett besök. Här kan du njuta av välgörande behandlingar och kurer med havstema. Välj mellan tångkur, ansiktbehandlingarna ”Sjömannens kind” (för män) och ”Lilla Sjöjungfrun” (för kvinnor) eller prova ”Marstrands Havskur”. Bastubad och härliga bassänger finns också på menyn. Kurerna tar till vara på närheten till havet, vilket även anläggningens restaurang gör. Här serveras färsk fisk och färska havsräkor som hjälper dig att njuta av en spahelg i havets tecken.

Did you know that?

Visste du att …

… Sankt Göran i Sverige är känd under hela fem namn, nämligen Sankt Göran, Sankt Georg, Sankt Jörgen, Riddar Örjan och Georg den Helige? Kärt barn har många namn, och så även skyddshelgon Sankt Göran, som är det kanske mest välkända av den kristna martyrens alla namn, levde på 200-talet och var en romersk soldat. Legenden om Sankt Göran och draken berättar om hur han räddade en stad, jungfru eller prinsessa undan en hänsynslös och ond drake. Sankt Göran räknas idag som en av de 14 nödhjälparna och sägs både kunna bistå vid feber, dåligt väder och fara samt kunna dela med sig av sitt mod och sin tapperhet. En av Göteborgs största och mest populära spaanläggningar är namne med detta skyddshelgon: prisbelönta Sankt Jörgen Park. Kanske har Sankt Jörgen fått dela med sig av sitt namn på grund av sin förmåga att bringa hälsa? Det här är en perfekt plats för dig som är på jakt efter spapaket i Göteborg. Anläggningen ligger i natursköna omgivningar, men på kort avstånd från staden. Ta dig över eller under Göta Älv till Hisingen och njut av en skön spahelg fylld av aktiviteter, behandlingar och sport. Spaet erbjuder bland annat tvagningsrum, vattenkällor, massage och en rad olika sorters bastubad. Anläggningen är också ett utmärkt alternativ för den som vill kombinera nytta med nöje då Sankt Jörgen Park har välutrustade konferenslokaler. Låt konferensdeltagarna njuta av spabehandlingar eller ta en runda på golfbanan mellan mötena. Golfbanan är Göteborgs mest centralt belägna 18 hålsbana och efter en runda kan det vara skönt att avsluta dagen i någon av de varma utomhuspoolerna. Om du besöker Göteborg på vintern kan du istället ta dig ut i längdskidspåren på golfbanan och sedan ta ett varmt bastubad innan middagen.

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

Göteborgarna är kända för att vara ”goa och glada”, så varför inte passa på att umgås med dem på deras egna smultronställen? En av stadens allra populäraste stadsdelar är Haga. Haga ligger mitt i innerstaden mellan Vasastan och Linnéstaden. Här kan du till exempel promenera längs kullerstensgator kantade av landshövdingehus. Framförallt Haga Nygata är ett populärt stråk bland göteborgarna och här finns det flera spännande butiker och kaféer. I Haga ligger också ett av lokalbefolkningens mest älskade spabad: Hagabadet. Med sitt centrala läge, sin vackra fasad och sin härliga spamiljö har badet varit en oas för göteborgarna i över 100 år. Hagabadet slog upp dörrarna redan 1876 och blev snabbt en plats dit man kom för att umgås. Idag är det ett prisbelönt bad och spa, men är fortfarande en rofylld plats dit de boende i staden kan gå för att koppla av och träffa vänner. Här finns flera olika spabad att välja mellan, till exempel romerska bad, Curmans varma bad och bubbelpooler, och det finns tillgång till aromabastu, vattengympa och tvagningsrum. Förutom baden finns här även ett stort utbud av behandlingar, som ansiktsbehandling, massage, spakur, inpackning och osteopati. Ta med dig någon du tycker lite extra om och njut av en duobehandling. Då kan ni även tillsammans njuta av den populära frukosten och brunchen som serveras på Hagabadet.

Om du vill passa på att njuta av god och hälsosam mat under din spaweekend i Göteborg kan du till exempel besöka Rawfoodbaren i Linnéstaden. Här serveras exklusiv, rå och hälsosam mat och till den kan du bland annat smaka på ekologisk, lokaltillverkad öl. Runt Linnéstadens hjärta – Järntorget – finns det gott om pubar, barer och restauranger dit göteborgarna gärna går. På Långgatorna myllrar det av liv om kvällarna eftersom några av stadens stilsäkraste ställen ligger här. Ekologi är stort i området, vilket kan vara en passande hälsosam röd tråd under din spahelg.

Om du bokar in dig för en spaweekend i Göteborgs centrum är det aldrig långt till shoppingen. Mitt i staden ligger köpcentrumet Nordstan, där välkända affärskedjor samsas med mindre butiker. I närheten ligger också NK-huset och de lite mindre köpcentrumen Arkaden och Kompassen. Under helgerna fylls dessa köpcenter med folk och vill du ha en lugnare shoppingupplevelse kan du istället bege dig till någon av de öppna shoppinggatorna. En av de trendigaste gatorna är Magasinsgatan, där det finns gott om designerbutiker och, enligt många, stadens bästa kaffe.