Förslag på billiga flygresor till Stockholm


Dölj

Om Stockholm

Flyg till Stockholm

Den som vill ta sig på snabbast möjliga sätt till Stockholm kan boka billiga flyg från en mängd svenska städer. Oavsett om flygresorna går till Arlanda eller Bromma är du tack vare smidiga transportmöjligheter snart inne i centrum.

En flygresa till Stockholm tar omkring en timme nästan oavsett vart i Sverige du flyger från – bland undantagen finns Visby (35 minuter) och Luleå (närmre 1,5 timme) – så var du än du bokar dina flygbiljetter från kan du räkna med att spara tid jämfört med andra transportsätt.

Nordens Venedig

Stockholm bjuder på både vackra vyer och allt man kan förvänta sig av en riktig storstad. Glänsande vatten och ståtliga byggnader gör centrala Stockholm till en fröjd för ögat medan museer, konserthus och teatrar stimulerar själen. Staden lockar med fantastisk shopping, härlig mat och ett nattliv som har något för alla.

Flyg till Stockholm Arlanda Airport

Arlanda ligger cirka fyra mil norr om Stockholm och är Sveriges tyngst trafikerade flygplats. Över 20 miljoner passagerare passerar igenom flygplatsen varje år, varav den absoluta majoriteten är för utrikesflyg. Till Arlanda kan man flyga från omkring 180 destinationer, av vilka cirka 30 är inrikes.

Bakgrunden till Arlandas tillkomst 1960 var att Bromma flygplats banor var för korta för de plan som krävdes för långdistansrutter till Nordamerika. Med åren byggdes Arlanda ut ytterliger och blev snart den dominerande svenska flygplatsen för internationella flygningar. Flygplatsen är också en viktig arbetsgivare i regionen med runt 17 500 anställda.

Trots att Arlanda ligger relativt långt från centrala Stockholm går det snabbt att ta sig in till Stockholm. Snabbast av allt går det med Arlanda Express som tar 20 minuter in till Centralstationen, men detta alternativ är också klart dyrast. Sedan 2012 kan man också åka pendeltåg utan byte från flygplatsen. Det tar 38 minuter, är betydligt billigare och kan vara mycket praktiskt om man ska till andra delar av staden. Från Arlanda C går det även fjärrtåg till en mängd destinationer i Sverige.

Slutligen finns det också flygbuss och taxi. Flygbussarna är det billigaste alternativet och tar omkring 45 minuter in till Stockholm, medan taxi kan vara prisvärt om man är några stycken som ska till en specifik adress.

Flyg till Bromma Stockholm Airport

Bromma flygplats är med sitt läge nära centrum affärsresenärernas favorit och har på senare år växt till att bli Sverige tredje största flygplats när det gäller passagerarantal. De 2,3 miljoner passagerare som flygplatsen hanterar är dock fortfarande bara en tiondel av Arlandas genomströmning. Detta är dock i mångt och mycket Brommas stora fördel eftersom den mindre storleken gör att det går mycket snabbt med bagagehantering och att ta sig igenom flygplatsen.

Med bara nio kilometer in till Stockholms stadskärna tar det ingen tid att ta dig dit du ska. Flygbussarna, som anpassas efter ankomster och avgångar, tar bara 20 minuter in till Cityterminalen och det är även fullt möjligt att ta lokalbussar till olika platser i staden. Givetvis finns det också gott om taxibilar för den som föredrar det.


Utforska Stockholm

Ska du åka till Stockholm? Utforska Stockholm med Expedias reseguider och erbjudanden för att hitta de bästa hotellen, hyrbilarna, aktiviteterna, paketrabatterna och mycket annat!

Andra flygplatser i närheten

  • Bromma (BMA)
  • Arlanda (ARN)