Billiga flygbiljetter till Stockholm

Förslag på billiga flygresor till Stockholm

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 349 kr för enkelflyg och 722 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd

Om Stockholm

Flyg till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm bjuder på både vackra vyer och allt man kan förvänta sig av en riktig storstad. Glänsande vatten och ståtliga byggnader gör centrala Stockholm till en fröjd för ögat medan museer, konserthus och teatrar stimulerar själen. Staden lockar med fantastisk shopping, härlig mat och ett nattliv som har något för alla.

Den som vill ta sig hit på snabbast möjliga sätt kan boka billiga flyg till Stockholm från en mängd svenska städer. Oavsett om flygresorna går till Arlanda, Skavsta eller Bromma är du tack vare smidiga transportmöjligheter snart inne i centrum. En flygresa till Stockholm tar omkring en timme nästan oavsett vart i Sverige du flyger från – bland undantagen finns Visby (35 minuter) och Luleå (närmre 1,5 timme) – så du räkna med att spara tid jämfört med andra transportsätt.

Flyg till Stockholm Arlanda Airport

Arlanda ligger cirka fyra mil norr om Stockholm och är Sveriges tyngst trafikerade flygplats. Över 20 miljoner passagerare passerar igenom flygplatsen varje år, varav den absoluta majoriteten är för utrikesflyg. Till Arlanda kan man flyga från omkring 180 destinationer, av vilka cirka 30 är inrikes.

Bakgrunden till Arlandas tillkomst 1960 var att Bromma flygplats banor var för korta för de plan som krävdes för långdistansrutter till Nordamerika. Med åren byggdes Arlanda ut ytterligare och blev snart den dominerande svenska flygplatsen för internationella flygningar. Flygplatsen är också en viktig arbetsgivare i regionen med runt 17 500 anställda.

Trots att Arlanda ligger relativt långt från centrala Stockholm går det snabbt att ta sig in till centrum. Snabbast av allt går det med Arlanda Express som tar 20 minuter in till Centralstationen, men detta alternativ är också klart dyrast. Sedan 2012 kan man också åka pendeltåg utan byte från flygplatsen. Det tar 38 minuter, är betydligt billigare och kan vara mycket praktiskt om man ska till andra delar av staden. Från Arlanda C går det även fjärrtåg till en mängd destinationer i Sverige.

Slutligen finns det också flygbuss och taxi. Flygbussarna är det billigaste alternativet och tar omkring 45 minuter in till city, medan taxi kan vara prisvärt om man är några stycken som ska till en specifikt hotell i Stockholm.

Flyg till Stockholm Bromma flygplats

Bromma flygplats är med sitt läge nära centrum affärsresenärernas favorit och har på senare år växt till att bli Sverige tredje största flygplats när det gäller passagerarantal. De 2,3 miljoner passagerare som flygplatsen hanterar är dock fortfarande bara en tiondel av Arlandas genomströmning. Detta är dock i mångt och mycket Brommas stora fördel eftersom den mindre storleken gör att det går mycket snabbt med bagagehantering och att ta sig igenom flygplatsen.

Med bara nio kilometer in till Stockholms stadskärna tar det ingen tid att ta dig dit du ska. Flygbussarna, som anpassas efter ankomster och avgångar, tar bara 20 minuter in till Cityterminalen och det är även fullt möjligt att ta lokalbussar till olika platser i staden. Givetvis finns det också gott om taxibilar för den som föredrar det.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Stockholm?
Stockholm (ARN-Arlanda) är den mest använda flygplatsen i Stockholm. Det finns dock ett flertal flygplatser i området, så jämför alternativen och välj vad som passar bäst för dina planer.
Hur långt från centrala Stockholm ligger ARN?
Stockholm (ARN-Arlanda) ligger omkring 35 kilometer från centrala Stockholm, så var beredd på att tillbringa en stund till på resande fot för att komma fram till staden.
Kan jag flyga till Stockholm?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få veta mer om gällande reserestriktioner för Stockholm innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Stockholm?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Stockholm kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Stockholm med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Stockholm kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Stockholm?
Med så många flygplatser runt samma stad är det enkelt att hitta ett flyg som passar till Stockholm. Om du reser till Stockholm (ARN-Arlanda) befinner du dig 35 kilometer från centrum. Du kan även anlända till BMA, 7 kilometer från stadskärnan, eller NYO, som ligger 90 kilometer från centrala Stockholm.
Hur många flygbolag flyger till Stockholm?
Det finns 44 flygbolag som erbjuder flyg till Stockholm, från 138 olika flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Stockholm?
Merparten av flygen till Stockholm drivs av SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International, och SAS är ledaren av dessa. Den vanligaste avreseorten är Frogner.
Hur många direktflyg går det till Stockholm?
Att arrangera en härlig resa till Stockholm är ingen match när det finns 2 082 direktflyg att välja mellan per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Stockholm från?
Flygen till Stockholm från Oslo, Gamla stadskärnan och Haga brukar vara mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Stockholm?
Om du reser från Oslo är du i luften uppemot 1 timme innan du är framme i Stockholm. Från Gamla stadskärnan tar resan omkring 2 timmar och 57 minuter, medan restiden från Haga är ungefär 1 timme och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Stockholm?
Vänta inte till precis innan avresan med att boka dina biljetter. Detta tips har du nog fått höra från många vana resenärer. När du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och biljettpriserna är vanligtvis lägre. Du kan även utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om din destination har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre erbjudanden genom att boka biljetter till en mindre flygplats. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka direkt. Om du hittar ett fint erbjudande ska du inte dröja, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Stockholm?
Beroende på var din resa börjar kan flyget till Stockholm gå väldigt fort eller verka pågå för evigt. Här presenterar vi en del tips som kan vara till hjälp för att börja resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan genomföras helt utan stress, om du har rätt packning. Först och främst ska du packa med ett par rena strumpor, någonting att läsa och lite toalettartiklar, till exempel tandborste och läppbalsam. Härnäst bör du reservera plats i väskan för elektronik med laddare, viktiga mediciner och kanske en uppblåsbar flygkudde. Slutligen måste du komma ihåg att ta med ditt pass, alla dina resedokument och lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla större flaskor med schampo och balsam i ditt incheckade bagage. Alla vätskor och geler i mängder på över 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som skruvmejslar, och brandfarliga eller explosiva objekt, till exempel fyrverkerier och tändstickor, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt ska vara det allra viktigaste när du bestämmer hur du ska klä dig under resan. Fundera även noga på vilka skor som passar bäst, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna under resans gång. Rymliga skor med platt sula brukar vara det bästa alternativet.
  • Längre perioder utan rörelse kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som då och då drabbar några passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Stockholm?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir resan till Stockholm betydligt enklare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Först och främst kommer du behöva visa upp dina resedokument och ditt pass för personalen. Kom ihåg att ha allt inom räckhåll, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • All din elektronik, till exempel bärbara datorer och surfplattor, ska också skannas.
  • Plocka ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa behöver ofta skannas separat. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du spara några minuter. Kängor och andra tyngre skor behöver ofta granskas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lättare sneakers.
  • Flygbolag tillåter inte att du tar med dig vassa eller spetsiga föremål i ditt handbagage. Om du inte kan vara utan dem under din semester måste du packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Stockholm
Ankomstflygplats
Arlanda
IATA-kod för ankomstflygplats
ARN
Destination
Stockholm
Pris tur-och-retur
1 386 kr

Populära flyg till Stockholm

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 349 kr för enkelflyg och 722 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd