Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Stockholm

Se alla hyrbilar i Stockholm

Boka hyrbil med Expedia i Stockholm

Semestern eller besöket blir så mycket enklare om du hyr en bil när du kommer till Stockholm. I stället för att leta efter busstidtabeller, köpa biljetter, vänta på hållplatser och släpa på bagage sätter du dig bara i bilen och åker iväg. Full frihet under hela resan!

Med hjälp av Expedia hittar du enkelt billiga hyrbilar som du kan hämta och lämna där det passar just dig. Stockholm är till ytan en stor stad och därför är det praktiskt att ha en bil som du kan använda precis som du vill. På Expedia hittar du massor av bilar i olika storlekar, så du kan lätt hitta en som passar dina behov.

Mycket att se med hyrbil

I Stockholm finns mycket spännande att se och med hyrbil tar du dig lätt mellan olika platser. Det är en god idé att hyra bil nära den plats där du anländer för att sedan köra till ditt hotell i Stockholm; kommer du med tåg, buss eller båt så hitta en uthyrningsfirma nära stationen eller terminalen. Om du kommer med flyg till Stockholm så kan du lätt hyra eller hämta upp din hyrbil på flygplatsen. På så sätt slipper du släpa på ditt bagage i onödan. Se efter på Expedia var det blir mest praktiskt för dig att hämta och lämna bilen. Om du har bokat en paketresa till Stockholm - lägg till en hyrbil så är hela semestern fixad.

En trevlig plats att besöka i Stockholm är Djurgården med bland annat friluftsmuseet Skansen, Gröna Lund, Nordiska museet och Vasamuseet. Dit kommer du genom att köra över Djurgårdsbron från Östermalm. Tänk på att Djurgården vissa tider är stängt för biltrafik, vanligtvis under helgerna på sommarhalvåret och kring advent. Kontrollera gärna på Stockholm Parkerings hemsida i förväg vad som gäller.

Att köra bil i Stockholm

Stockholm är en bra stad att köra bil i. Generellt sett är skyltningen tydlig och medtrafikanterna hjälpsamma. Det kan dock vara en god idé att titta igenom färdvägen på en karta eller en GPS första gången du ska till ett nytt ställe.

När du kör in i eller ut ur Stockholms innerstad ska trängselskatt betalas vissa vardagar och mellan vissa klockslag. Hur stor trängselskatt som ska betalas beror på vilken tid på dygnet det är och det finns även ett maxbelopp per dygn. När du kör hyrbil gäller olika regler för olika biluthyrningsföretag – vissa har trängselskatten inbakad i priset, andra tar ut ett schablonbelopp och en del debiterar den verkliga kostnaden. Hör efter med företaget som du tänker hyra hos vad som gäller hos dem. Du ska dock aldrig betala något direkt vid betalstationen utan där sker bara en registrering.

På vissa gator i Stockholm råder dubbdäcksförbud. Om din hyrbil är utrustad med dubbdäck måste du därför välja en annan väg. På Stockholms stads hemsida finns mer information om detta. Du kan även höra efter med ditt biluthyrningsföretag vad som gäller. Eventuella böter betalas av dig personligen och är inte kopplat till bilen.

Resa med familjen i hyrbil

Det är en bra idé att hyra bil om du ska semestra med familjen i Stockholm. Det finns många spännande platser att besöka – som Tekniska museet, Naturhistoriska riksmuseet med IMAX-biografen Cosmonova och Junibacken – och avstånden är ibland långa. Tänk på att använda de babyskydd, bilbarnstolar eller bälteskuddar som behövs. I många fall går dessa att hyra av biluthyrningsföretaget.

Upptäck Stockholm

Utforska Stockholm med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!