Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Stockholm

Se alla hyrbilar i Stockholm

Boka hyrbil med Expedia i Stockholm

Semestern eller besöket blir så mycket enklare om du hyr en bil när du kommer till Stockholm. I stället för att leta efter busstidtabeller, köpa biljetter, vänta på hållplatser och släpa på bagage sätter du dig bara i bilen och åker iväg. Full frihet under hela resan!

Med hjälp av Expedia hittar du enkelt billiga hyrbilar som du kan hämta och lämna där det passar just dig. Stockholm är till ytan en stor stad och därför är det praktiskt att ha en bil som du kan använda precis som du vill. På Expedia hittar du massor av bilar i olika storlekar, så du kan lätt hitta en som passar dina behov.

Mycket att se med hyrbil

I Stockholm finns mycket spännande att se och med hyrbil tar du dig lätt mellan olika platser. Det är en god idé att hyra bil nära den plats där du anländer för att sedan köra till ditt hotell i Stockholm; kommer du med tåg, buss eller båt så hitta en uthyrningsfirma nära stationen eller terminalen. Om du kommer med flyg till Stockholm så kan du lätt hyra eller hämta upp din hyrbil på flygplatsen. På så sätt slipper du släpa på ditt bagage i onödan. Se efter på Expedia var det blir mest praktiskt för dig att hämta och lämna bilen. Om du har bokat en paketresa till Stockholm - lägg till en hyrbil så är hela semestern fixad.

En trevlig plats att besöka i Stockholm är Djurgården med bland annat friluftsmuseet Skansen, Gröna Lund, Nordiska museet och Vasamuseet. Dit kommer du genom att köra över Djurgårdsbron från Östermalm. Tänk på att Djurgården vissa tider är stängt för biltrafik, vanligtvis under helgerna på sommarhalvåret och kring advent. Kontrollera gärna på Stockholm Parkerings hemsida i förväg vad som gäller.

Att köra bil i Stockholm

Stockholm är en bra stad att köra bil i. Generellt sett är skyltningen tydlig och medtrafikanterna hjälpsamma. Det kan dock vara en god idé att titta igenom färdvägen på en karta eller en GPS första gången du ska till ett nytt ställe.

När du kör in i eller ut ur Stockholms innerstad ska trängselskatt betalas vissa vardagar och mellan vissa klockslag. Hur stor trängselskatt som ska betalas beror på vilken tid på dygnet det är och det finns även ett maxbelopp per dygn. När du kör hyrbil gäller olika regler för olika biluthyrningsföretag – vissa har trängselskatten inbakad i priset, andra tar ut ett schablonbelopp och en del debiterar den verkliga kostnaden. Hör efter med företaget som du tänker hyra hos vad som gäller hos dem. Du ska dock aldrig betala något direkt vid betalstationen utan där sker bara en registrering.

På vissa gator i Stockholm råder dubbdäcksförbud. Om din hyrbil är utrustad med dubbdäck måste du därför välja en annan väg. På Stockholms stads hemsida finns mer information om detta. Du kan även höra efter med ditt biluthyrningsföretag vad som gäller. Eventuella böter betalas av dig personligen och är inte kopplat till bilen.

Resa med familjen i hyrbil

Det är en bra idé att hyra bil om du ska semestra med familjen i Stockholm. Det finns många spännande platser att besöka – som Tekniska museet, Naturhistoriska riksmuseet med IMAX-biografen Cosmonova och Junibacken – och avstånden är ibland långa. Tänk på att använda de babyskydd, bilbarnstolar eller bälteskuddar som behövs. I många fall går dessa att hyra av biluthyrningsföretaget.

Vanliga frågor om biluthyrning i Stockholm

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Stockholm?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Stockholm 1,429 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Stockholm?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Stockholm 1,523 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Stockholm?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Stockholm?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Stockholm

Utforska Stockholm med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!