Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Fotbollsmuseet

Lär dig mer om triumfatoriska ögonblick i Brasiliens långa fotbollshistoria på museet som ligger under Pacaembustadion.

Under sittplatserna på São Paulos historiska stadion Estádio do Pacaembu får du lära dig mer om fotbollens historia i Brasilien på Fotbollsmuseet, Museu do Futebol. Platsen är mycket passande: det var på denna stadion som Brasilien spelade en av sina få hemmamatcher under fotbolls-VM 1950. Stadion invigdes av den brasilianske presidenten år 1940. Idag lockar den dagligen besökare som vill lära sig mer om den sport som har förenat och splittrat nationen om och om igen, nämligen fotboll. Under ett besök på Fotbollsmuseet får du se alla aspekter av Brasiliens ryktbara fotbollshistoria, från VM-seger till de olika fotbollsspelarna.

Gå in genom huvudingången, så omges du direkt av affischer från flera olika årtionden. För många brasilianare är det här det mest nostalgiska rummet, eftersom de flesta av landets stora namn har förevigats på de stora bilderna. För besökare i staden är det en bra introduktion till de brasilianska lagen och nationens stjärnor. På Fotbollsmuseet i São Paulo fokuserar man på nationell fotboll och visar samtidigt upp mycket av den brasilianska kulturen. Se hur landet anpassade sig efter denna sport sedan den importerats från Storbritannien i slutet av 1800-talet.

Fortsätt genom det interaktiva museet så hittar du ett galleri som handlar om fotbolls-VM. På stora väggar med dussintals tv-apparater visas höjdpunkter och lågvattensmärken från det brasilianska lagets matcher. Se de triumfatoriska ögonblicken från VM-segrarna, senast från 1994 och 2002. Besök bildgalleriet för att titta på klassiska matchfoton, många av dem har förekommit på förstasidan till Brasiliens populäraste tidningar.

Fotbollsmuseet ligger i Pacaembustadion i den centrala stadsdelen Pacaembu. Museet är stängt på måndagar och under matcher och du får betala en inträdesavgift. Du kommer till museet med buss, tunnelbana eller taxi från centrala São Paulo. Om du väljer att köra bil finns det avgiftsbelagd parkering utanför stadion.


Karta

Hotell nära Fotbollsmuseum

Se alla 853 boenden nära Fotbollsmuseum
Mercure Sao Paulo Pinheiros 841 kr
Mercure Sao Paulo Pinheiros

Mercure Sao Paulo Pinheiros

Rua Capote Valente 500, Pinheiros, São Paulo, SP
   
  4,1
  av 5, från 570 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell ligger i São Paulo (Pinheiros), nära Benidito Calixto-slottet, FMUSP Clinical Hospital och Oscar Freire-gatan. I närheten ligger även Fotbollsmuseum och Pacaembu-stadion.

  ibis budget Sao Paulo Paulista 557 kr
  ibis budget Sao Paulo Paulista

  ibis budget Sao Paulo Paulista

    
   4,0
   av 5, från 446 recensioner
   2.5 av 5.0

   Detta hotell ligger i Consolacao, 0,1 km från Paulista Avenue.

   Tivoli Mofarrej São Paulo 1 986 kr
   Tivoli Mofarrej São Paulo

   Tivoli Mofarrej São Paulo

   Alameda Santos 1437, Cerqueira César, São Paulo, SP
     
    4,5
    av 5, från 579 recensioner
    5.0 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil ligger i Jardins, mindre än 3 km från Siqueira Campos-parken, Sao Paulos kulturcenter och Fotbollsmuseum. Trianon-Masp tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Brigadeiro tunnelbanestation promenerar du på 15 minuter.

    Melia Paulista 1 095 kr
    Melia Paulista

    Melia Paulista

    Av Paulista, 2181, São Paulo, SP
      
     4,2
     av 5, från 1 224 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i Jardins ligger nära Conjunto Nacional och Teatro Renaissance. Parque Trianon och Sirio Libanes-sjukhuset ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Trianon-Masp tunnelbanestation ligger på 13 minuters gångavstånd och till Clinicas tunnelbanestation promenerar du på 14 minuter.

     Renaissance São Paulo Hotel 3 423 kr
     Renaissance São Paulo Hotel

     Renaissance São Paulo Hotel

     Alameda Santos, 2233, São Paulo, SP
       
      4,5
      av 5, från 764 recensioner
      5.0 av 5.0

      Detta hotell i lyxstil i Jardins ligger nära Teatro Renaissance och Paulista Avenue. Sirio Libanes-sjukhuset och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 2 km härifrån. Clinicas tunnelbanestation ligger på 13 minuters gångavstånd och till Trianon-Masp tunnelbanestation promenerar du på 15 minuter.

      TRYP Sao Paulo Higienopolis Hotel 866 kr
      TRYP Sao Paulo Higienopolis Hotel

      TRYP Sao Paulo Higienopolis Hotel

      Rua Maranhao 371, São Paulo, SP
        
       4,2
       av 5, från 713 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell ligger i Higienópolis, mindre än 2 km från Higienopolis-varuhuset, Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter och Pacaembu-stadion. Paulista Avenue och Memorial da America Latina ligger endast 3 km härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Santa Cecilia tunnelbanestation promenerar du på 14 minuter.

       TRYP Sao Paulo Paulista Hotel 771 kr
       TRYP Sao Paulo Paulista Hotel

       TRYP Sao Paulo Paulista Hotel

       Rua Haddock Lobo, 294 - Cerqueira Cesar, São Paulo, SP
         
        4,2
        av 5, från 741 recensioner
        3.5 av 5.0

        Detta hotell i Consolacao ligger nära Rua Augusta och Paulista Avenue. Sirio Libanes-sjukhuset och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också en kvarts promenad härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 15 minuters gångavstånd och till Clinicas tunnelbanestation promenerar du på 16 minuter.

        EZ Aclimação Hotel 387 kr
        EZ Aclimação Hotel

        EZ Aclimação Hotel

        Avenida Armando Ferrentini 668, São Paulo, SP
          
         4,2
         av 5, från 1 040 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell ligger nära flygplatsen, en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus, Aclimacao Park och Sao Paulos kulturcenter. Hcor Hospital och Paulista Shopping Center ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.