Början av huvudsektionen

Centrala Köpenhamn

Köpenhamn

Centrala Köpenhamn

Shopping, Museer och Cyklar

I centrala Köpenhamn kan du besöka många olika sevärdheter, shoppa, äta fantastisk mat och njuta av allt som Danmarks huvudstad har att erbjuda.

Hur tar jag mig till Centrala Köpenhamn?

Under en weekendresa till Köpenhamn får du uppleva såväl historiska sevärdheter som Köpenhamns moderna sida, med världsberömd gastronomi och nya upplevelser. Kullerstensgator, imponerande byggnader, dansk politik, viktiga historiska platser och ett livligt stadsliv är bara några av de saker som centrala Köpenhamn har att erbjuda.

Centrala Köpenhamn är stadens hjärta. Kullerstensgatorna, gränderna och de gröna spirorna på de vackra byggnaderna vittnar om att det var här det började. Området har haft stadsbebyggelse sedan ungefär år 700, och platsen är perfekt för handel.

Ät något gott och ta en kall öl i världsberömda Nyhavn, omgiven av charmiga hus och segelbåtar. Besök nöjesparken Tivoli eller de två kungliga slotten: Amalienborg, som är kungafamiljens bostad, och Rosenborg, där kronjuvelerna förvaras. Passa på att strosa längs huvudgatan Strøget, klättra upp i Rundetårn eller ta med en picknickkorg till Kongens Have.

Det finns mycket att se och göra i centrala Köpenhamn, och ett bra sätt att ta del av mycket är att köpa Copenhagen Card. Då får du fritt inträde till många museer och sevärdheter i området och åker dessutom gratis med tåg, buss och tunnelbana.

Ett bra sätt att ta sig runt i Köpenhamn och uppleva staden som en riktig köpenhamnare är på cykel. Ett annat sätt att ta sig runt under en weekend i centrala Köpenhamn är en båttur. Du kan också använda bussen, tunnelbanan och S-tåget när du reser till, från och i området runt centrum.

Det finns så mycket att göra och se i centrala Köpenhamn att du inte har tråkigt en sekund. Dessutom befinner du dig nära andra områden så att du enkelt kan uppleva allt det bästa med Köpenhamn.

Saker att göra nära Centrala Köpenhamn

Besök ett av Europas äldsta fungerande astronomiska observatorietorn, som nu dessutom är ett kulturcentrum och en utmärkt utsiktspunkt för att beundra Köpenhamn från ovan.

Slottet Amalienborg är en av de sevärdheter du inte får missa på din resa till Nyhavn - Amalienborg. Njut av konsten i detta promenadvänliga område, eller aktivera dig med lite cykling.

Besök praktfulla växthus och se Danmarks nationalblomma på universitetets vackert anlagda forskningscentrum mitt i staden.

Upptäck den fascinerande historian bakom vikingar, kungligheter och kultur i Danmark på detta engagerande och kostnadsfria kulturmuseum.

Skaffa biljetter till Den kongelige Opera, en älskad teater i Christianshavn. Njut av museerna och konsten i detta promenadvänliga område.

Se en av Nordens mest mångsidiga samlingar av antik konst i en storslagen historisk byggnad.

Denna aktivitetsfyllda nöjespark i Köpenhamns hjärta är en utmärkt destination för familjer. Det är en av världens äldsta temaparker.

Den lille havfrue är en av de sevärdheter du inte får missa på din resa till Köpenhamn. Njut av teatrarna och museerna i detta promenadvänliga område.

Biljetter och turer

Få prioritetsplats och skippa kön på Hard Rock Cafe Copenhagen. Detta kafé ligger på stadens främsta shoppinggata och har varit en populär favorit sedan det invigdes 1995. Här kan du avnjuta en måltid mitt bland rock ’n’ roll-föremål från hela världen.

Biljetter och turer

Se till att få ut det mesta av din vistelse i vackra Köpenhamn med gratis tillträde till fler än 70 av stadens bästa museer och attraktioner. Ta dig snabbt och smidigt fram mellan kulturella skatter som Tivoli och Danmarks Nationalmuseum med obegränsade resor med stadens lättillgängliga kollektivtrafik.

Biljetter och turer

Titta närmare på det växande matutbudet i den livliga danska huvudstaden. Under ledning av en professionell guide får du besöka några av de bästa restaurangerna och smaka på lokala rätter (tillräckligt för en hel måltid) av färska råvaror.

Biljetter och turer

Om du vill förstå vad danskarna menar med hygge måste du gå tillbaka i tiden. Vi börjar vår tur i Köpenhamn nära de karakteristiska gula husen i Nyboder, ett berömt distrikt som byggdes av Kung Christian IV på 1600-talet för att hysa den växande kungliga danska flottan.

Biljetter och turer

Upptäck charmiga Köpenhamn på en flexibel busstur med hop-on/hop-off som gör att du kan ta dig på egen hand mellan stadens olika inbjudande stadsdelar, shoppingområden och välkända sevärdheter. Du kan även skaffa en kombinerad biljett och åka med regelbundna sightseeingbåtar.

Biljetter och turer

Tivoli grundades 1843 och erbjuder spektakulär, exotisk arkitektur blandad med enastående trädgårdar och natur. De vackra trädgårdarna i centrala Köpenhamn är en unik blandning av nöjespark, restaurangområde och föreställningar.

Andra områden i Köpenhamn