Centrala Köpenhamn

Köpenhamn

I centrala Köpenhamn kan du besöka många olika sevärdheter, shoppa, äta fantastisk mat och njuta av allt som Danmarks huvudstad har att erbjuda.

Under en weekendresa till Köpenhamn får du uppleva såväl historiska sevärdheter som Köpenhamns moderna sida, med världsberömd gastronomi och nya upplevelser. Kullerstensgator, imponerande byggnader, dansk politik, viktiga historiska platser och ett livligt stadsliv är bara några av de saker som centrala Köpenhamn har att erbjuda.

Centrala Köpenhamn är stadens hjärta. Kullerstensgatorna, gränderna och de gröna spirorna på de vackra byggnaderna vittnar om att det var här det började. Området har haft stadsbebyggelse sedan ungefär år 700, och platsen är perfekt för handel.

Ät något gott och ta en kall öl i världsberömda Nyhavn, omgiven av charmiga hus och segelbåtar. Besök nöjesparken Tivoli eller de två kungliga slotten: Amalienborg, som är kungafamiljens bostad, och Rosenborg, där kronjuvelerna förvaras. Passa på att strosa längs huvudgatan Strøget, klättra upp i Rundetårn eller ta med en picknickkorg till Kongens Have.

Det finns mycket att se och göra i centrala Köpenhamn, och ett bra sätt att ta del av mycket är att köpa Copenhagen Card. Då får du fritt inträde till många museer och sevärdheter i området och åker dessutom gratis med tåg, buss och tunnelbana.

Ett bra sätt att ta sig runt i Köpenhamn och uppleva staden som en riktig köpenhamnare är på cykel. Ett annat sätt att ta sig runt under en weekend i centrala Köpenhamn är en båttur. Du kan också använda bussen, tunnelbanan och S-tåget när du reser till, från och i området runt centrum.

Det finns så mycket att göra och se i centrala Köpenhamn att du inte har tråkigt en sekund. Dessutom befinner du dig nära andra områden så att du enkelt kan uppleva allt det bästa med Köpenhamn.


Populära sevärdheter i Centrala Köpenhamn

Toppaktiviteter i Centrala KöpenhamnAndra områden i Centrala KöpenhamnCentrala Köpenhamn

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: