Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Köpenhamn

Se alla 5 saker att göra i Köpenhamn

Upplev Köpenhamn: Aktiviteter för hela familjen

Köpenhamn är utlandet på nära håll och erbjuder massor att göra för hela familjen. Börja besöket med en stadsrundtur och återkom sedan till dina egna favoriter i Köpenhamn. Saker att göra finns runt varje hörn med allt från snurriga karuseller till konstmuseer under jorden och en av världens bästa restauranger.

Rundturer i Köpenhamn

En bra aktivitet i Köpenhamn att börja semestern med är en rundtur som ger dig en överblick av staden. Det finns ett flertal företag som erbjuder rundturer med allt från öppen buss till båt cykel och riksha. Orientera dig i den danska huvudstaden på en tur som tar dig förbi de mest kända sevärdheterna och landmärkena. Boka en sightseeingtur med hop-on/hop-off och välj själv var du vill stanna till lite längre. Bussen har tre linjer som tar dig runt i områdena kring Den lille Havfrue Christiania och Carlsbergsbryggeriet. Det är även populärt att se Köpenhamn från vattnet på en hamn- och kanalkryssning. På den avslappnade båtturen får du bland annat se de färgglada radhusen i Nyhavn

den danska kungafamiljens residens Amalienborg samt den berömda lilla sjöjungfrun ur en annan vinkel.

Köpenhamns museer

För den historie- och kulturintresserade finns det gott om saker att göra i Köpenhamn. Danmarks huvudstad ståtar med ett antal museer i världsklass som Nationalmuseet och Glyptoteket och även ett antal mer okända pärlor som hela familjen kan njuta av. Nationalmuseet ligger inrymt i Prinsens Palæ mittemot Christiansborg och är Danmarks största museum. Utöver de omfattande permanenta samlingarna av dansk och internationell historia finns ett barnmuseum för yngre besökare och ständigt skiftande tillfälliga utställningar. Ny Carlsberg Glyptotekt öppnades 1902 av Carl Jacobsen och har tre samlingar med antik fransk respektive dansk konst. Ladda upp inför ditt museibesök i den vackra vinterträdgården på restaurangen som serverar både brunch och lunch i en härligt grönskande miljö. Ett mer okänt men minst lika spännande museum som är väl värt ett besök är det moderna konstmuseet Cisternerne som är inrymt långt under jorden i Frederiksbergs gamla dricksvattenscisterner.

Mat dryck och uteliv

Det finns mycket matrelaterat att göra i Köpenhamn. Som säkert är bekant ligger en av världens bästa restauranger Noma i den här staden och det har gjort att hela stadens gastronomiska scen har fått sig ett uppsving. Om du vill ha bord på Noma gäller det att vara ute i väldigt god tid men även om du nöjer dig med mindre kända matställen har Köpenhamns kulinariska landskap en hel del att bjuda på. Ta en öl i mysiga Nyhavn vid kanalen mitt på dagen och besök mysiga kaféer på kullerstenstorget Halmtorvet i Vesterbro. Kom tillbaka till Vesterbro och Kødbyen när mörkret sänker sig de vardagliga industrierna stänger och de många barerna och restaurangerna som gör detta till Köpenhamns för tillfället hippaste område öppnar.

Barnens Köpenhamn

Även för barn erbjuder Danmarks huvudstad massor av spännande aktiviteter. Köpenhamn är förstås känd för sitt Tivoli dit familjer flockas för att åka karusell spela 5-kamp se liveunderhållning och strosa runt i de vackra trädgårdarna. Andra höjdpunkter för barn i Köpenhamn är Europas största akvarium Den Blå Planet och Köpenhamns Zoo.

Karta

Var kan jag bo i Köpenhamn?

Centrala Köpenhamn

I centrala Köpenhamn kan du besöka många olika sevärdheter, shoppa, äta fantastisk mat och njuta av allt som Danmarks huvudstad har att erbjuda.

CyklarMuseerMonument

Nyhavn - Amalienborg

Charmiga hus, idylliska segelbåtar, en hamn och livlig stämning – en resa till Nyhavn är ett utmärkt val om du vill koppla av med en god måltid och en kall öl.

CyklarRestaurangerShopping

Amager

Amager är bland annat känt för shoppingen, arkitekturen och kaféerna. Passa på att besöka Field's shoppingcenter eller Koncerthuset när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Sundby Station eller DR Byen Station för att ta dig runt i staden.

AffärsresorShoppingArkitektur

Vesterbro

Vesterbro bjuder på trendiga kaféer, mysiga naturområden och ett spännande nattliv. Den här underbara stadsdelen i Köpenhamn har allt en kreativ själ kan önska sig.

ShoppingAffärsresorFamiljevänlig

Nørrebro

Nørrebro, Köpenhamns gamla arbetarkvarter, är nu ett trendigt, livligt och mångkulturellt område där du kan uppleva det bästa dagens Köpenhamn har att erbjuda.

RomantikFamiljevänligShopping

Christianshavn

Weekendresor till Christianshavn bjuder på allt – njut av det vackra läget, småbåtar och färggranna hus, och se gamla traditioner möta det moderna stadslivet.

RestaurangerShoppingAffärsresor