Saker att göra i Köpenhamn

Aktiviteter, attraktioner och turer
Köpenhamn presenterar en hamn eller havsbukt

Upplev Köpenhamn: Aktiviteter för hela familjen

Köpenhamn är utlandet på nära håll, och erbjuder massor att göra för hela familjen. Börja besöket med en stadsrundtur och återkom sedan till dina egna favoriter i Köpenhamn. Saker att göra finns runt varje hörn med allt från snurriga karuseller till konstmuseer under jorden och en av världens bästa restauranger.

Rundturer i Köpenhamn

En bra aktivitet i Köpenhamn att börja semestern med är en rundtur som ger dig en överblick av staden. Det finns ett flertal företag som erbjuder rundturer med allt från öppen buss till båt, cykel och riksha. Orientera dig i den danska huvudstaden på en tur som tar dig förbi de mest kända sevärdheterna och landmärkena. Boka en sightseeingtur med hop-on/hop-off och välj själv var du vill stanna till lite längre. Bussen har tre linjer som tar dig runt i områdena kring Den lille Havfrue, Christiania och Carlsbergsbryggeriet. Det är även populärt att se Köpenhamn från vattnet på en hamn- och kanalkryssning. På den avslappnade båtturen får du bland annat se de färgglada radhusen i Nyhavn, den danska kungafamiljens residens Amalienborg samt den berömda lilla sjöjungfrun ur en annan vinkel.

Köpenhamns museer

För den historie- och kulturintresserade finns det gott om saker att göra i Köpenhamn. Danmarks huvudstad ståtar med ett antal museer i världsklass, som Nationalmuseet och Glyptoteket, och även ett antal mer okända pärlor som hela familjen kan njuta av. Nationalmuseet ligger inrymt i Prinsens Palæ mittemot Christiansborg och är Danmarks största museum. Utöver de omfattande permanenta samlingarna av dansk och internationell historia finns ett barnmuseum för yngre besökare och ständigt skiftande tillfälliga utställningar. Ny Carlsberg Glyptotekt öppnades 1902 av Carl Jacobsen och har tre samlingar med antik, fransk respektive dansk konst. Ladda upp inför ditt museibesök i den vackra vinterträdgården på restaurangen som serverar både brunch och lunch i en härligt grönskande miljö. Ett mer okänt, men minst lika spännande museum som är väl värt ett besök är det moderna konstmuseet Cisternerne som är inrymt långt under jorden i Frederiksbergs gamla dricksvattenscisterner.

Mat, dryck och uteliv

Det finns mycket matrelaterat att göra i Köpenhamn. Som säkert är bekant ligger en av världens bästa restauranger, Noma, i den här staden, och det har gjort att hela stadens gastronomiska scen har fått sig ett uppsving. Om du vill ha bord på Noma gäller det att vara ute i väldigt god tid, men även om du nöjer dig med mindre kända matställen har Köpenhamns kulinariska landskap en hel del att bjuda på. Ta en öl i mysiga Nyhavn vid kanalen mitt på dagen, och besök mysiga kaféer på kullerstenstorget Halmtorvet i Vesterbro. Kom tillbaka till Vesterbro och Kødbyen när mörkret sänker sig, de vardagliga industrierna stänger och de många barerna och restaurangerna som gör detta till Köpenhamns för tillfället hippaste område öppnar.

Barnens Köpenhamn

Även för barn erbjuder Danmarks huvudstad massor av spännande aktiviteter. Köpenhamn är förstås känd för sitt Tivoli dit familjer flockas för att åka karusell, spela 5-kamp, se liveunderhållning och strosa runt i de vackra trädgårdarna. Andra höjdpunkter för barn i Köpenhamn är Europas största akvarium Den Blå Planet och Köpenhamns Zoo.

Toppaktiviteter i Köpenhamn


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter i Köpenhamn

Områden i Köpenhamn

Städer nära Köpenhamn