Det kan finnas reserestriktioner för Tyskland med anledning av covid-19.

Oberding

Spännande arkitekturhistoria och imponerande konstverk gör en resa till Oberding i Oberbayern till en minnesvärd upplevelse för alla som älskar kultur.

Den tyska staden Oberding i Oberbayern ligger mitt på heden Erdinger Moos, cirka 35 km norr om Bayerns huvudstad München. Två floder, Sempt och Dorfen, rinner genom Oberding-området, liksom kanalen Mittlere-Isar-Kanal som används för elproduktion. Inte långt från Oberding ligger den internationella Franz Josef Strauss-flygplatsen och en stor del av dess mark tillhör faktiskt Oberding. Söder om flygplatsen hittar du Oberdingermoos naturreservat med björkskogar, buskmarker och rester av de en gång i tiden enorma hedarna – en vacker plats för mysiga promenader.

Ett weekendpaket till Oberding ger dig chans att utforska ett antal kyrkor med en spännande historia.Störst intryck gör kanske Sankt Nikolaus-kyrkan i Notzing-området, med anor från 1400-talets andra hälft. Tornet på denna kulturminnesmärkta byggnad har många vackra detaljer i romansk stil. Kyrkans insida är smyckad med detaljrika fresker och barockaltare.sEn verklig dyrgrip är högaltaret från 1600-talet som är tillägnat kyrkans skyddshelgon, Nikolaus von Myra. Ute på kyrkogården lär du knappast missa den imponerande graven där adelsfamiljen från slottet Notzing vilar. Det är många namn som räknas upp på stentavlorna.

Ett av de mest populära utflyktsmålen under weekendresor till Oberding är det nyss nämnda slottet Notzing, en vacker byggnad som ligger sydväst om den kulle där Sankt Nikolaus-kyrkan står. Detta 1300-talsslott, som en gång i tiden var omgivet av en vallgrav, har förtjusande trappgavlar och ett litet torn, och ligger mycket pittoreskt i en grön och frodig park. Härifrån är det promenadavstånd till Den heliga trefaldighetens kapell, byggt 1680 i barockstil på en kulle nordväst om Oberding-Notzings centrum. Kyrkan är en kulturminnesmärkt byggnad och en påminnelse om ett löfte som befolkningen i Notzing avgav efter att ha överlevt en fruktansvärd storm.

En annan kyrka som också är väl värd ett besök under en weekend i Oberding är den imponerande St Martin-kyrkan i Niederding-området. Den imponerande lökkupolen syns vida omkring. Inuti kyrkan hittar du tre utsmyckade rokokoaltare från 1761 och 1762. Ytterligare en pärla bland de religiösa byggnaderna är Johannes Döparens kyrka i Aufkirchen-området med dess underbara tornprydda kupol. Denna viktiga barockbyggnad uppfördes 1731 och är tillägnad Johannes Döparen. Den har ett rikt smyckat högaltare med pelare, förgyllda stuckaturer och skulpturer. Kyrkorgeln i vacker nyrenässansstil byggdes 1888 av den välkände tyske orgelbyggaren Franz Borgias Maerz.

Topphotell i Oberding

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hilton Munich Airport
Hilton Munich Airport
4.5 out of 5
Terminalstrasse Mitte 20, Oberding, BY
Priset är 1 222 kr per natt

Detta hotell erbjuder familjevänligt boende i Oberding, mindre än 15 km från Weihenstephaner botaniska trädgårdar, Erdinger Weissbräu-bryggeriet och Weihenstephan ...

4.5/5Wonderful! (1,845 recensioner)
Coronatransferbesök

"Servicen i receptionen var perfekt. Det märktes att underhållet i rummet inte hölls efter. Vi saknade glass, vatten i minibaren, tepåsar och kaffepulver mm. Roomservicetjänsten och maten var utmärkt. Det bästa var läget nära flygplatsen."…"

Recension från 1 maj 2020

Hilton Munich Airport
NH München Airport
NH München Airport
4 out of 5
Lohstrasse 21, Schwaig, Oberding, BY
Priset är 687 kr per natt

Detta hotell ligger nära flygplatsen, mindre än 15 km från Erdinger Weissbräu-bryggeriet, Erdings sjukhus och Therme Erding-spa. Mindre än två mil härifrån hittar ...

3.9/5Very Good! (984 recensioner)

"Hotellet var fint, med fina rum och bra frukostmatsal. Men det kunde fungera bättre med skytteltrafiken till/från Münchens flygplats. Där strulade det ganska rejält"…"

Recension från 18 juli 2019

NH München Airport
Mercure Hotel Muenchen Airport Aufkirchen
Mercure Hotel Muenchen Airport Aufkirchen
3.5 out of 5
Dorfstrasse 15a, Aufkirchen, Oberding, BY
Priset är 607 kr per natt

Detta hotell med golfbana i Oberding ligger 2,6 km från Erdinger Weissbräu-bryggeriet och 3,1 km från Therme Erding-spa. Erdings sjukhus ligger 3,6 km ...

3.8/5Good! (551 recensioner)
Good for short stop over.

"Good stay for flight stop over, rather 13 km close to airport. Lacked a bar and/or foodservice when arrived at 21.. all that kind of service closed. Also as we had early flight we could not try the breakfast either. Bought some beers at reception and had a good night sleep though."…"

Recension från 3 juni 2019

Mercure Hotel Muenchen Airport Aufkirchen

Populära sevärdheter i Oberding

Marienplatz
Bild av Marienplatz

Marienplatz

4.5/5(16 recensioner)

Ta reda på mer om områdets historia genom att besöka Marienplatz, ett av de viktigaste monumenten i München. Detta område är känt för sina bryggerier, och kanske lika njutbar är museerna.

Allianz Arena
Bild av Allianz Arena

Allianz Arena

4/5(1 recension)

Se något evenemang på Allianz Arena medan du är i München. Njut av konsten och museerna i området.

Therme Erding-spa
Bild av Therme Erding-spa

Therme Erding-spa

5/5(1 recension)

Besök Therme Erding-spa, som är en berömd sevärdhet i Erding. Detta avslappnade område är berömt för sina barer och sina restauranger.

Hofbrauhaus
Bild av Hofbrauhaus

Hofbrauhaus

4.5/5(10 recensioner)

Världens mest berömda ölstuga är inte bara en destination för ölälskare. Besökarna kan också få njuta av traditionell bayersk musik, dans och kokkonst.

Olympiaparken
Bild av Olympiaparken

Olympiaparken

4.5/5(5 recensioner)

Olympiaparken är ett populärt friluftsområde i München. Detta område är känt för sina bryggerier, och kanske lika njutbar är festivalerna.

BMW World
Bild av BMW World

BMW World

4/5(2 recensioner)

Få en inblick i hur Tyskland blev en av de globala ledarna inom bilindustrin genom att lära dig om ett typiskt bayerskt varumärke på denna högteknologiska utställning.

Toppaktiviteter i Oberding

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof
Bild av Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

588 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Stadstur med hop-on/hop-off
Bild av Stadstur med hop-on/hop-off

Stadstur med hop-on/hop-off

196 kr
Per vuxen
84 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Tur till Berchtesgadenbergen och Kehlsteinhaus
Bild av Tur till Berchtesgadenbergen och Kehlsteinhaus

Tur till Berchtesgadenbergen och Kehlsteinhaus

557 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau
Bild av Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau

Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau

268 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur
Bild av Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur

Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur

557 kr
Per vuxen
86 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Dagstur till Salzburg, St. Wolfgang och sjödistriktet Salzkammergut
Bild av Dagstur till Salzburg, St. Wolfgang och sjödistriktet Salzkammergut

Dagstur till Salzburg, St. Wolfgang och sjödistriktet Salzkammergut

557 kr
Per vuxen
78 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Städer nära Oberding