Saker att göra i Bali

Aktiviteter, attraktioner och turer
Nusa Dua-stranden som visar en sandstrand och tropisk natur

Saker att göra på Bali

Aktiviteter på Bali – nöjen för alla besökare

Du som bestämt dig för att resa till Indonesiens huvudstad kommer inte att ångra dig. Det här är en exotisk paradisö med oräkneliga sevärdheter. Att Bali är fullt av natursköna miljöer och solsäkra stränder kommer knappast som en överraskning - däremot är det inte alla som vet att det går att ha en riktigt aktiv semester på Bali. Aktiviteter omfattar allt från dagsutflykter till elefantridning och forsränning. Du kan förstås även surfa, cykla och vandra. Läs vidare om du vill veta mer om alternativen, vare sig du är soldyrkare, sportfantast eller festprisse.

Elefantridning, nattsafari och andra aktiviteter - Bali

Antagligen kommer du att behöva prioritera lite för att hinna med allt du vill göra på Bali. Att göra-listan kan lätt bli lite överdrivet lång. Ett besök till Elephant Safari Park känns dock ganska obligatoriskt. Du kan välja till elefantridning om du vill åka på heldagsutflykt i djungeln, vilket är en oförglömlig upplevelse. Ett annat alternativ är att ta ett morgondopp med en sumatraelefant. Då får du klappa, mata och leka med en enorm elefant i en vacker miljö på Bali. Saker att göra på kvällstid inkluderar nattsafari med elefantshow. För dig som inte kan få nog av djur finns ytterligare ett alternativ. Boka in dig på nattsafari på Bali Safari och Marine Park, så får du uppleva den afrikanska savannen. Se tigrar och enorma komodovaraner lufsa fram. Kvällen avslutas med en eldshow och äta läcker grillmiddag.

Vad finns att göra på Bali för kulturintresserade?

Det är inte särskilt troligt att du kommer att få nog av elefanter, men om så är fallet finns annat att göra. Bali har ett fascinerande kulturarv som du kan uppleva under tre medryckande dansföreställningar och ett besök i byn Batubulan. Rökelsen ligger som en dimma när sångarna framför körliknande rytmer och dansarna går in i ett slags transtillstånd. Det är en upplevelse du inte får missa. Ett annat sätt att ta del av Balis kultur, natur och arkitektur är att åka på en heldagsutflykt till det kungliga templet Mengwi. Under samma rundtur får du utforska apskogen Kedaton och se pilgrimstemplet Tanah Lot. Det är ett bekvämt att upptäcka den balinesiska landsbygden och slippa den krångliga planeringen. Utfärden avslutas i solnedgången vid Tanah Lot där utsikten är spektakulär. Du som reser med barn kommer att ha roligt med de lekfulla aporna vid det heliga vattentemplet.

Bali – saker att göra för äventyrliga besökare

På dagtid finns alternativ som särskilt passar äventyrliga resenärer. Varför inte prova forsränning ner för floden Ayung? Efter denna adrenalinstinna aktivitet belönas alla deltagare med en ljuvlig lunchbuffé som ingår i priset. Du som reser med barn kan istället välja att tillbringa en dag i vattenparken Waterbom Bali. Här finns häftiga vattenrutschkanor och vattenkanoner. Välj snabbt inträde om du vill spara lite tid.

Slutligen finns det något för dig som vill utforska regnskogen - i högt tempo! Du kan köra fyrhjuling eller annat helautomatiskt terrängfordon rakt genom den orörda vildmarken, över hinder och intill grönskande risfält. Du behöver ingen tidigare erfarenhet – allt som krävs är äventyrsanda.Populära platser att besöka

1. Kuta Beach

Koppla av under ett parasoll eller simma, snorkla och surfa på en av Balis mest besökta platser. Livliga Kuta Beach är känt för sitt varma vatten, fantastiska surfmöjligheter, billiga massager och imponerande solnedgångar och lockar miljontals besökare från hela världen.
Läs mer
Kuta-stranden som inkluderar en strand

2. Seminyak Beach

På Seminyak Beach kan du koppla av med stil, då det är lugnare och mer elegant än de närliggande stränderna Kuta och Legian. Tillbringa dagen med sol och bad och njut av havsbrisen på den långa sandstranden. Vid dagens slut kan du unna dig en utsökt middag på en strandrestaurang i världsklass medan du tar in den makalösa solnedgången.
Läs mer
Seminyak presenterar ett dagsspa och en sandstrand såväl som en stor grupp av människor

3. Ubuds apskog

Ubuds apskog är en helig plats för Balis hinduer och varje del av skogen har en religiös innebörd, från dess träd och tempel till de långsvansade makakerna. Denna plats är också ett forskningscentrum där du kan lära dig mer om aporna och de cirka 115 trädarterna. Området är också känt som Padangtegals apskog eftersom det ägs av byn Padangtegal, ett av Ubuds samhällen.
Läs mer
Ubuds apskog som inkluderar gulliga djur och zoodjur

4. Sanur Beach

Rent geografiskt ligger Sanur Beach mindre än 10 kilometer från Kuta Beachs sus och dus, men i många andra avseenden ligger stranden en värld bort. Trots att den tillhörde Balis första resort-områden har Sanur Baach och dess by lyckats behålla sin avslappnade, makliga atmosfär – vilket gör den till ett populärt resmål för familjer och par i alla åldrar.
Läs mer
Sanur-stranden presenterar tropisk natur, en strand och båtkörning

5. Legians strand

Slå dig ner i en solstol eller ge dig ut på vågorna med din surfbräda på Balis idylliska Legian Beach.
Läs mer
Legians strand som inkluderar en strand och ett lyxhotell

6. Double Six Beach

Double Six Beach, eller 66 Beach, är en sandstrand som sträcker sig längs byn Seminyak. Stranden är lugnare än Kuta Beach, men erbjuder ändå många aktiviteter. När du besöker Double Six kan du välja mellan avkopplande upplevelser eller uppfriskande och energisk motion.
Läs mer
Double Six Beach presenterar surfing och vågor såväl som ett barn

7. Jimbaran-stranden

Avskilda Jimbaran Beach är perfekt för en rofylld vistelse på populära Bali. Betrakta de färgglada träbåtarna som gungar i vattnet, se fiskare komma tillbaka från en natt till havs och avnjut dagens fångst i solnedgången på stranden. Strandklubbarna som ligger mellan restaurangerna och barerna erbjuder dessutom nattliv vid havet.
Läs mer
Jimbaran-stranden presenterar en strand och nattliv såväl som en liten grupp av människor

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Bali

Städer nära Bali