Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Bali

Se alla 61 saker att göra i Bali

Saker att göra på Bali

Aktiviteter på Bali – nöjen för alla besökare

Du som bestämt dig för att resa till Indonesiens huvudstad kommer inte att ångra dig. Det här är en exotisk paradisö med oräkneliga sevärdheter. Att Bali är fullt av natursköna miljöer och solsäkra stränder kommer knappast som en överraskning - däremot är det inte alla som vet att det går att ha en riktigt aktiv semester på Bali. Aktiviteter omfattar allt från dagsutflykter till elefantridning och forsränning. Du kan förstås även surfa cykla och vandra. Läs vidare om du vill veta mer om alternativen vare sig du är soldyrkare sportfantast eller festprisse.

Elefantridning

nattsafari och andra aktiviteter - Bali

Antagligen kommer du att behöva prioritera lite för att hinna med allt du vill göra på Bali. Att göra-listan kan lätt bli lite överdrivet lång. Ett besök till Elephant Safari Park känns dock ganska obligatoriskt. Du kan välja till elefantridning om du vill åka på heldagsutflykt i djungeln vilket är en oförglömlig upplevelse. Ett annat alternativ är att ta ett morgondopp med en sumatraelefant. Då får du klappa mata och leka med en enorm elefant i en vacker miljö på Bali. Saker att göra på kvällstid inkluderar nattsafari med elefantshow. För dig som inte kan få nog av djur finns ytterligare ett alternativ. Boka in dig på nattsafari på Bali Safari och Marine Park så får du uppleva den afrikanska savannen. Se tigrar och enorma komodovaraner lufsa fram. Kvällen avslutas med en eldshow och äta läcker grillmiddag.

Vad finns att göra på Bali för kulturintresserade?

Det är inte särskilt troligt att du kommer att få nog av elefanter men om så är fallet finns annat att göra. Bali har ett fascinerande kulturarv som du kan uppleva under tre medryckande dansföreställningar och ett besök i byn Batubulan. Rökelsen ligger som en dimma när sångarna framför körliknande rytmer och dansarna går in i ett slags transtillstånd. Det är en upplevelse du inte får missa. Ett annat sätt att ta del av Balis kultur natur och arkitektur är att åka på en heldagsutflykt till det kungliga templet Mengwi. Under samma rundtur får du utforska apskogen Kedaton och se pilgrimstemplet Tanah Lot. Det är ett bekvämt att upptäcka den balinesiska landsbygden och slippa den krångliga planeringen. Utfärden avslutas i solnedgången vid Tanah Lot där utsikten är spektakulär. Du som reser med barn kommer att ha roligt med de lekfulla aporna vid det heliga vattentemplet.

Bali – saker att göra för äventyrliga besökare

På dagtid finns alternativ som särskilt passar äventyrliga resenärer. Varför inte prova forsränning ner för floden Ayung? Efter denna adrenalinstinna aktivitet belönas alla deltagare med en ljuvlig lunchbuffé som ingår i priset. Du som reser med barn kan istället välja att tillbringa en dag i vattenparken Waterbom Bali. Här finns häftiga vattenrutschkanor och vattenkanoner. Välj snabbt inträde om du vill spara lite tid.

Slutligen finns det något för dig som vill utforska regnskogen - i högt tempo! Du kan köra fyrhjuling eller annat helautomatiskt terrängfordon rakt genom den orörda vildmarken över hinder och intill grönskande risfält. Du behöver ingen tidigare erfarenhet – allt som krävs är äventyrsanda.

Karta