Saker att göra i Haarlem

Aktiviteter, attraktioner och turer
Haarlem presenterar gatuliv

Att göra i Haarlem

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Haarlem och Norra Holland har att erbjuda! Planerar du att resa till Haarlem kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Haarlem.

Haarlem ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Haarlem och gör det busenkelt för dig att utforska Haarlem och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Haarlem som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Haarlem får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Haarlem.

Haarlems aktiviteter

Haarlem har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Haarlem som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Haarlems sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Haarlem, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Haarlem eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Haarlems attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!

Toppaktiviteter i Haarlem


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Frans Hals-museet

Gå längs en smal kullerstensgata med historiska hus fram till Frans Hals Museum där du får se stora nederländska konstnärers verk från landets gyllene ålder. Detta galleri har både historia och karaktär. Det ligger inne i en byggnad från det tidiga 1600-talet, som då användes som fattighus, ett ålderdomshem för fattiga gamla män och även som ett hem för föräldralösa barn. Håll utkik efter tavlan med Haarlems föräldralösa i sina röda och blå uniformer.
Läs mer
Titta på verk av en av de mest talangfulla nederländska målarmästarna. Låt konsten visa dig Haarlem som det var på 1600- och 1700-talen.

2. Grote Markt

Strosa längs de historiska gatorna som kantas av ultramoderna boutiquer, hippa modeställen och trendiga kaféer fram till Grote Markt och res sedan bakåt i tiden när du kommer ut på huvudtorget i Haarlem. På Grote Markt omges du av historiska byggnader: den gotiska katedralen, stadshuset från 1600-talet, byggnaden Hoofdwacht från 1200-talet där civilgardet höll till en gång i tiden och den tidigare saluhallen för kött som nu hyser Museum de Hallen.
Läs mer
Smaka på lokala delikatesser med salt sill, smöriga poffertjes och kladdiga stroopwafels medan du kopplar av på ett mysigt kafé med utsikt över byggnaderna som kantar detta gamla stadstorg.

3. Teylers Museum

Teylers Museum är Nederländernas äldsta museum och har varit öppet för allmänheten sedan 1784. Detta är en fascinerande samling konst, vetenskap, historia och kuriosa. Titta närmare på byggnaden, vars slående arkitektur är väl värd ett besök i sig. Fasadens vackra nyklassicistiska stil med pelare och statyer återspeglas i den diskreta och eleganta interiören.
Läs mer
Upplev Upplysningstiden. Se en samling som tillhört en handelsman på 1700-talet och omfattar konst, naturhistoria, geologi och vetenskap i en harmonisk nyklassicistisk byggnad.

4. Grote Kerk

När du kommer fram till det stora torget i Haarlem ska du stanna till en stund och blicka upp mot den storslagna kyrkan, Grote Kerk. Den gotiska byggnaden med det kronprydda klocktornet är stadens protestantiska kyrka och kallas även för Sint Bavokerk. Kyrkan blev en framträdande del i Haarlems silhuett när den byggdes på 1300-talet, och den har fortsatt att spela en viktig roll för livet i staden.
Läs mer
Utforska historien inne i denna 1400-talskyrka som har fått smeknamnet ”Jan med de höga axlarna” och som en gång utgjorde hjärtat i staden Haarlem.

5. Corrie Ten Boomhuis

Under ett besök på Corrie ten Boomhuis påminns du om en tid med stor skräck och brutalitet, men även om stor vänlighet och stora uppoffringar. I denna historiska byggnad hedrar man minnet av den fantastiskt modiga familjen ten Boom, som gömde judiska flyktingar och medlemmar i den nederländska motståndsrörelsen under andra världskriget.
Läs mer
Besök det historiska hus där en modig familj gömde omkring 800 judar och flyktingar inom den underjordiska motståndsrörelsen från nazisterna i ett hemligt garderobsutrymme.

6. S:t Bavo-katedralen

Den storslagna S:t Bavo-katedralen designades av arkitekten Joseph Cuypers. Den byggdes mellan 1890- och 1930-talet och uppvisar en ovanlig blandning av flera stilar. Kyrkan har många torn som avslutas med konformade tak. De får kyrkan att likna ett sagoslott och leder blicken till den gröna kopparkupolen högst upp. Lyft blicken för att titta på de arkitektoniska utsmyckningarna, från nygotiska groteska figurer till romanska bågar.
Läs mer
Se den ovanliga blandningen av arkitekturstilar i denna vackra katolska kyrka. Här kan du njuta av vacker körsång. Kyrkans körmedlemmar är särskilt utbildade vid en musikskola som ligger i närheten.

Populära sevärdheter i Haarlem

Områden i Haarlem

Städer nära Haarlem