Haarlem

Reseguide
Haarlem presenterar gatuliv

Koppla av på en vacker strand när du har besökt kyrkor, marknader och spännande museer i detta tulpantäta område i nordvästra Nederländerna.

Ska du resa till Haarlem får du uppleva en idyllisk stad vid floden Spaarne nära Nederländernas nordvästra kust. Resor till Haarlem handlar till stor del om blommor. Staden är landets kanske mest kända tulpancentrum och har ett spännande förflutet. Under medeltiden låg Haarlem låg under spanskt och franskt styre. Arkitekturen är varierad och återspeglar blandningen av olika influenser genom århundradena. Res gärna hit under en weekend med ett särskilt weekendpaket och utforska staden på egen hand.

Besök gärna S:t Bavo-katedralen, en av de mest välkända kyrkorna i Haarlem. Utforska rester av Haarlems katolska förflutna på museet som ligger i byggnaden. Utanför kyrkan ligger gravstenar efter kungligheter och berömdheter från 1200-talet. Beundra den gotiska arkitekturen i Grote Kerk, en kyrka från 1300-talet. I kyrkan finns en orgel från 1700-talet som är en av världens största.

Kyrkan ligger vid stadens centrala torg, Grote Markt. Många besökare satsar på weekendresor och passar på att köpslå med försäljarna om blommor, tyger och mat på den marknad som arrangeras två gånger i veckan. Förundras över de fascinerande historiska byggnaderna, bland annat kyrkan och stadshuset från 1300-talet som kallas för Stadhuis. På väggarna i denna byggnad hänger fina konstverk.

Gå på en rundtur i Corrie ten Boomhuis, ett hus omgjort till museum som en gång tillhörde en nederländsk kristen som skyddade judar under andra världskriget. Huset ser ut precis som det gjorde på 1940-talet. Upptäck det dolda rummet bakom en falsk vägg i ett sovrum.

Titta på hyllade verk från 1900-talet på Frans Hals Museum. Här kan du titta på en samling verk av den konstnär som gett museets sitt namn. Själva byggnaden har en elegant tegelfasad.

Lär dig mer om vetenskapliga upptäckter och kulturella förändringar under de senaste århundradena i Haarlem på Teylers Museum, som öppnades år 1784.

Åk på en avkopplande utflykt till Zandvoorts strand. Vandra längs flera kilometer med varm sand och ta ett uppfriskande dopp i havet.

Haarlem grundades på 1200-talet. Staden omfattar numer även den tidigare staden Schoten och andra omgivande regioner. Här är somrarna varma och vintrarna milda till kalla. Om du reser till Amsterdam ska du passa på att även besöka vackra Haarlem, som bara ligger knappt två mil västerut.

Var kan jag bo i Haarlem?

Ambassador City Centre Hotel
Ambassador City Centre Hotel
3 out of 5
Oude Groenmarkt 20-24, Haarlem
Priset är 683 kr per natt mellan 2 jan. och 2 jan.
Detta hotell i Centrum ligger tio minuters promenad från Teylers Museum och Frans Hals-museet. Mindre än 15 km härifrån hittar du Het strand van Zandvoort och ...
4.1/5 Very Good! (18 recensioner)
"Prima locatie, schoon, netjes…gewoon prima"

Recension från 15 nov. 2021

Ambassador City Centre Hotel
Amrâth Grand Hotel Frans Hals
Amrâth Grand Hotel Frans Hals
4 out of 5
Damstraat 10, Haarlem
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 806 kr per natt mellan 9 jan. och 9 jan.
Detta hotell i Centrum ligger fem minuters promenad från Teylers Museum och Grote Markt. Frans Hals-museet ligger 0,7 km härifrån. Haarlem station ligger på ...
4.3/5 Excellent! (986 recensioner)
Centralt i Haarlem
"Hotellet ligger perfekt med ett inte för dyrt parker garage 10 meter from entrén till hotellet 👍 puben bar väl rätt trist ....frukosten helt ok och i övrigt ett bänligt och trevligt hotell"

Recension från 13 nov. 2019

Amrâth Grand Hotel Frans Hals
Hotel Lion d'Or
Hotel Lion d'Or
3.5 out of 5
Kruisweg 34-36, Haarlem
Priset är 912 kr per natt mellan 10 dec. och 10 dec.
Detta hotell ligger i Stationsbuurt, tio minuters promenad från Corrie Ten Boomhuis, Grote Markt och De Hallen Museum. Grote Kerk ligger 0,7 km härifrån. Haarlem ...
4.5/5 Wonderful! (472 recensioner)
Mysigt hotell nära tågstationen
"Jättebra frukost, trevliga rum. Det låter kanske lite väl mycket från torget på kvällarna och tunna väggar. Hål i lakanen men annars bra!"

Recension från 9 apr. 2018

Hotel Lion d'Or
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Cozy Lofts Haarlem Gedempte Oude Gracht
Cozy Lofts Haarlem Gedempte Oude Gracht
4 out of 5
Gedempte Oude Gracht 31, Haarlem
Priset är 1 138 kr per natt mellan 10 dec. och 10 dec.
Denna lägenhet i Centrum ligger tio minuters promenad från Grote Markt, Frans Hals-museet och Teylers Museum. Het strand van Zandvoort och Circuit Park Zandvoort ...
4.2/5 Very Good! (19 recensioner)
"Dejlig central beliggenhed, skøn lejlighed med balkon og udsigt over byen"

Recension från 7 aug. 2021

Cozy Lofts Haarlem Gedempte Oude Gracht
Relaxed Slapen
Relaxed Slapen
3.5 out of 5
Kinderhuisvest 43, Haarlem, Norra Holland
Denna semesterbostad i Centrum ligger tio minuters promenad från Grote Markt och Grote Kerk. Teylers Museum och Frans Hals-museet ligger också en kvarts promenad ...
4.5/5 Wonderful! (33 recensioner)
Mycket bra!
"Fräscht och fint. Bra frukost. Trevlig värdinna och barnen älskade hotell-katten. Underbara sängar!"

Recension från 9 juli 2019

Relaxed Slapen
Haarlem Vineyard House City Centre Haarlem
Haarlem Vineyard House City Centre Haarlem
Jansstraat 56, Haarlem, Norra Holland
Priset är 2 071 kr per natt mellan 13 dec. och 13 dec.
Denna semesterbostad i Centrum ligger tio minuters promenad från Grote Markt, Teylers Museum och Frans Hals-museet. Het strand van Zandvoort och Circuit Park ...
Haarlem Vineyard House City Centre Haarlem
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Haarlem

Toppaktiviteter i Haarlem

Städer nära Haarlem