Zandvoort

Reseguide
Zandvoort presenterar gatuliv
Under en avkopplande resa till Zandvoort kan du njuta av sol, hav och underbara stränder. Staden ligger även perfekt för en dagstur till Haarlem eller sanddynerna.

Det är inte konstigt att weekendresor till Zandvoort har blivit så populära. Här kan du njuta av de långa stränderna, besöka racerbanan eller åka på utflykt till närbelägna charmiga små städer som Haarlem. Zandvoort ligger dessutom vid ett stort naturreservat, vilket passar perfekt om du vill kombinera strandlivet med promenader bland skogar och hedar.

Det har bott människor i Zandvoort ända sedan 1100-talet. Staden hette en gång i tiden ”Sandevoerde” och blev en badort först på 1800-talet. Den förstördes nästan helt under andra världskriget av tyskarna, som ville göra plats bunkrar och uppskjutningsplatser. Efter kriget och en tids återuppbyggnad har Zandvoort numera blivit en mycket uppskattad badort med massor att se och göra.

Vill du roa dig med hela familjen i Zandvoort? Kombinera strandlivet med ett besök på Jutters mu-Zee-um och upptäck vad som har spolats upp på stränderna under årens lopp. Eller besök Zandvoorts Museum som har utställningar om lokal historia och konst.

Gillar du fart och fläkt kan du försöka pricka in ett event eller en tävling på Circuit Park Zandvoort, Nederländernas enda racerbana, under din weekend i Zandvoort. Eller föredrar du att vistas i naturens lugn och ro? Då ska du bege dig till National Park Zuid-Kennemerland. Hyr en cykel och utforska området eller ta långa promenader bland skogar och sanddyner.

Avsluta dagen med god mat och underhållning i den charmiga lilla staden Haarlem.

Zandvoort har en egen tågstation och väl utbyggd busstrafik, vilket passar perfekt om du vill ta dig runt med kollektivtrafik. Du kan även hyra en cykel och cykla till Haarlem eller sanddynerna. Har du med dig egen bil kan du parkera i parkeringsgarage eller längs stranden mot en avgift. Utanför centrum är parkeringen avgiftsfri, så länge du inte parkerar vid stranden. Oftast är det enklast att resa till Zandvoort med tåg eller buss från Haarlem. Om du åker med egen bil ligger staden 40 minuters bilresa från Alkmaar.

Väl framme väntar en underbar vistelse. En weekendresa till Zandvoort ger dig garanterat minnen för livet.

Var kan jag bo i Zandvoort?

Default Image

Bloemendaal aan Zee

De som åker till Bloemendaal aan Zee tycker om stränderna och parkerna, och Nationaal Park Zuid Kennemerland är en sevärdhet som är väl värd ett besök.

Bloemendaal aan Zee
citizenM Schiphol Airport
citizenM Schiphol Airport
4 out of 5