Saker att göra i Liverpool

Aktiviteter, attraktioner och turer
Royal Liver Building som visar en stad och historisk arkitektur

Vad finns att göra i Liverpool?

Spännande saker att göra i Liverpool

Välkommen till The Beatles hemstad, där fotbollen är i världsklass och det finns storskalig bebyggelse med många häftiga byggnader. Under ditt besök kan du uppleva den perfekta blandningen av populärkultur och klassiska sevärdheter. Vill du shoppa i fina gallerior eller hänga på trevliga pubar har du också hamnat rätt. Dessutom ses Liverpool med rätta som en het partystad. Liverpoolborna kallas för ”liverpudlians” och kommer snabbt att charma dig med sin ”scouse”, det vill säga Liverpooldialekt.

Liverpool – saker att göra för alla Beatlesfans

På Museum Of Liverpool sammanfattas stadens inflytande inom fotboll och kultur. Självklart berättas historien om The Beatles här - bland annat kan du titta på scenen där John Lennon och Paul McCartney träffades för första gången. Du kan besöka Penny Lane, Strawberry Field och The Cavern Club, eller gå på Magical Mystery Tour – en rundtur i Beatles fotspår. Missa inte heller det officiella museet The Beatles Story under din resa till Liverpool. Aktiviteter på Beatlestemat är många. Under semestern kommer du att lära dig hur de fyra unga killarna kom att nå sådan ära och berömmelse.

Aktiviteter i Liverpool för fotbollsintresserade besökare

Funderar du på att åka på fotbollsresa till Liverpool? Du som inte lyckas få en biljett till någon match, eller bara vill lära dig mer Liverpool FC, kan besöka arenan Anfield på en dag då inga matcher spelas. Här arrangeras rundvandringar på arenan och på fotbollsklubbens museum. Du får se bilder, filmklipp, olika matchtröjor – allt möjligt som imponerar på inbitna fotbollsfans. Museet har även aktiviteter för barn. Liverpoolborna kallar sig "scousers" och är mycket stolta över sitt fotbollslag. Konstigt vore det väl annars, Liverpool FC är en av de mest meriterade klubbarna i hela England. Se till att lära dig lite sporthistoria innan du strosar tillbaka till ditt mysiga hotell i Liverpool.

Liverpool – att göra för dig som är intresserad av arkitektur

Under 1700-talet blev Liverpool en av Storbritanniens största hamnstäder och många häftiga byggnader restes här. Än idag finns ännu intressant arkitektur att beundra. Av de mest imponerande verken kan nämnas nyklassicistiska Saint George’s Hall, kontorsbyggnaderna Port of Liverpool Building, Cunard Building och Royal Liver Building, från tidigt 1900-tal. Stadssilhuetten domineras av Storbritanniens största anglikanska katedral, där du kan gå upp i det 101 meter höga kyrktornet. Bland alla hamndockor i staden är Albert Dock mest berömd. På 1980-talet byggdes den om till bostäder, museer, butiker och serveringar och är nu ett av landets trendigaste turistmål, särskilt på kvällstid.

Smultronställen och aktiviteter – Liverpool

Vill du resa runt helt i din egen takt kan du hyra bil i Liverpool, men lokaltrafiken fungerar också utmärkt. Du som älskar modern konst bör styra kosan till Tate Liverpool eller World Museum Liverpool. Missa inte Hope Street Arts, den årliga festivalen som fokuserar på gatukonst. Det finns både gastropubar och anspråkslösa men fina restauranger, särskilt kring Duke Street. Än idag märks Beatles arv i utbudet med livemusik som finns på krogar runt om i staden. När du strosar runt kan du fundera över stadens bakgrund som motståndsnäste under Thatcher-åren på 1980-talet. Här finns knappt halv miljon invånare och de är stolta, skämtsamma och oerhört vänliga.

Toppaktiviteter i Liverpool


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Albert Dock

Liverpools populäraste underhållningsdistrikt var en gång i tiden världens mest sofistikerade stadshamn. Den ultramoderna hamnen byggdes 1846 och hade en av världens första hydrauliska kranar såväl som ett stort utbud av packhusfaciliteter. Idag har Albert Dock totalrenoverats och erbjuder en fascinerande blandning av historiska platser, trendiga barer och restauranger och många av stadens viktigaste kulturinstutioner. Albert Dock, mitt i centrum, är en av de mest populära destinationerna i Liverpool och är en utmärkt bas för din vistelse.
Läs mer
Liverpools trendiga hamnområde ståtar med några av stadens bästa restauranger och barer, såväl som många av stadens bästa museer.

2. Cavern Club

Besök legendariska Cavern Club där Liverpools stoltheter The Beatles filade på sina hitlåtar. Gå på konsert med något av de många internationella band som spelar här under året och kolla samtidigt in väggarna som pryds av en mängd kända musiker.
Läs mer
”Shake it up, Baby!” – här i den brittiska popmusikens vagga har legendariska band som The Beatles, The Rolling Stones och The Kinks äntrat scenen.

3. Liverpool ONE

Följ strömmen mot Liverpool ONE, ett av Storbritanniens största utomhusshopping- och nöjescentrum. Välj bland mer än 150 butiker, koppla av på ett trevligt kafé eller en restaurang och avsluta sedan dagen med ett biobesök eller testa dina golfkunskaper på äventyrsgolfbanan.
Läs mer
Shoppa, ät middag, ta en golfrunda eller se en ny biofilm i det enorma shopping- och nöjescentrumet i hjärtat av Liverpool.

4. Anfield Road-stadion

Många anser att detta historiska stadium är stadens viktigaste byggnad. Liverpool är fullt av fotbollsfans och Anfield Road Stadium har varit hemmaplan för Liverpool Football Club sedan klubben grundades 1892. Själva stadion är åtta år äldre än fotbollsklubben, men genomgick moderniseringar med jämna mellanrum under 1900-talet. Har man turen med sig att få biljetter till en match på stadion får man chansen att uppleva de engelska fotbollssupportrarnas energi. Ta dig hit en lugn dag för att upptäcka Anfield Road Stadiums och Liverpool FC:s historia på museet. På museet visar man upp foton, videor och föremål som sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet och redogör för fotbollsklubbens historia. Du kan köpa med dig en mössa eller flagga från den officiella butiken precis utanför museet.
Läs mer
En stor del av Liverpools invånare anser att fotbollslaget är heligt och på en matchdag är detta en av de mest spännande platserna i staden.

5. University of Liverpool

Ta en promenad runt campus på University of Liverpool, ett berömt lärosäte i Liverpool. Besök butikerna och småbåtshamnen i detta promenadvänliga område.
Läs mer
Ta en promenad runt campus på University of Liverpool, ett berömt lärosäte i Liverpool. Besök butikerna och småbåtshamnen i detta promenadvänliga område.

6. Sefton Park

Strax söder om Liverpools centrum ligger denna vidsträckta historiska park. Det är en av de största grönområdena i Liverpoolområdet, med mer än 95 hektar av anlagda marker, och är en utmärkt fristad från stadens liv och rörelse. Parken började sin historia på 1400-talet, när den var en del av en enorm rådjurspark, men det var inte förrän 1872 som parken fick det utseende den har idag. De cirkelformade stigarna som går runt den centralt belägna sjön skapades av en franska landskapsarkitekt som vann en tävling för att rita om parkområdet. Besök parken för att ha picknick vid sjön, vandra genom det historiska palmhuset eller se en föreställning under bar himmel.
Läs mer
Ta en springtur runt sjön, njut av en picknick på en kulle eller se lokala sportlag kämpa i Liverpools största park.

Populära sevärdheter i Liverpool

Områden i Liverpool

Städer nära Liverpool