Saker att göra i Prag

Aktiviteter, attraktioner och turer
Prag som visar en stad och en å eller flod

Historiska sevärdheter, finkultur och öl i Prag - Saker att göra i Tjeckiens huvudstad

Funderar du på vad det finns att göra i Prag? Utöver de många sevärdheterna i den storslagna historiska stadskärnan finns en uppsjö av aktiviteter för alla smaker. Läs guiden nedan om du vill veta mer om några av våra roligaste och mest intressanta saker att göra i Prag. Med allt från guidade turer till intressanta muséer, ölprovning och musikupplevelser kommer du garanterat inte att ha tråkigt en sekund.

Börja med en stadsrundtur

På en arrangerad rundtur i staden kan du se alla de viktigaste sevärdheterna i Prag. Aktiviteter som bussturer med hop-on/hop-off, båtkryssningar och vandringsturer i olika omfattning är populära både bland turister som bara är här en kortare tid men ändå vill se allt och dem som vill få en överblick Prag innan de ger sig ut för att utforska staden på egen hand. Det finns massor av företag som erbjuder olika sätt att ta sig runt på sightseeing i Prag. Åk på en privat tur med häst och vagn, prova en stadstur i liten grupp på elektrisk cykel eller glid runt som en kung på stadens gator på en segwaytur.

Se de klassiska sevärdheterna

Bland de sevärdheter och aktiviteter Prag erbjuder finns det ett antal klassiker som du inte får missa. I den tjeckiska huvudstaden ligger den berömda Karlsbron med sina många skulpturer och sin stadsport, och på torget i den historiska stadskärnan hittar du det nästan lika kända astronomiska uret. Se turisterna samlas runt det fascinerande urverket när klockan närmar sig hel timme och bevittna hur de tolv lärjungarna kommer ut och visar sig när klockan slår efter sitt eget urverk.

Upptäck tjeckiskt öl

Finns det något bättre sätt att börja en kväll i Prag än med en tjeckisk ölprovning? Tjeckiskt öl dricks och uppskattas i hela världen och det finns många ölrelaterade aktiviteter i Prag som bevis på detta. Ölen är både billig och god, och ett måste att lära sig lite mer om på en resa hit. Gå på en vandringstur med mat- och ölprovning, och besök bland annat ett ölmuseum och ett antal mikrobryggerier där du får smaka på olika ölsorter tillsammans med traditionella tjeckiska tilltugg. Om du föredrar att inte vandra så mycket kan du välja en vanlig tjeckisk ölprovning där du får lära dig om landets bryggerihistoria och de olika typerna av ale och lager som bryggs här.

Förgyll kvällen i Prag

Varför inte fortsätta din kväll i Prag med en minnesvärd upplevelse till middagen. Njut av Prags upplysta silhuett från vattnet på en middagskryssning på floden Vltava medan du tar för dig av en läcker middagsbuffé, eller behåll fötterna på land och gå på kabaré. Kabaré U Fleku bjuder på sångare och en orkester i mysig miljö på ett gammalt mikrobryggeri från 1400-talet, och du kan komplettera din kväll här med nylagade tjeckiska klassiker och ett glas lokalt öl. För finsmakare erbjuds en Mozartkonsert med trerättersmiddag i konserthallen Boccaccio. Mozart har en stark koppling till Prag, där han i motsats till Wien hyllades som en stjärna under sin livstid, och menyn under den här musikkvällen är inspirerad av en blandning av tjeckiska och österrikiska recept.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.