Nové Město

Prag
Nove Mesto som visar järnvägsobjekt, historiska element och en stad

Nové Město är ett centralt och livligt område som är fullt av kulturella sevärdheter, trendiga butiker och gott om alternativ för mat och dryck.

Nové Město betyder ”nya staden”, men trots det vilseledande namnet är det ett ganska gammalt område på omkring 600 år. Men trots att det har funnits i över sex århundraden råder en modern stämning i detta kommersiella centrum i hjärtat av Prag. Här kan du se stadens största och mest kända torg, besöka gallerier och museer samt handla i trendiga butiker på några av Prags livligaste shoppinggator.

Nové Město grundades 1348 av kung Karl IV, som ville göra det till stadens främsta handelsområde. Några delar av området, som torgen Václavské och Karlovo, planlades under denna tid.

Det var på torget Václavské som Tjeckoslovakiens självständighet förklarades 1918. På torget finns en stor staty av Wencel av Böhmen, som var hertig på 900-talet, samt ett mindre monument som minne av antikommunistiska aktiviteter. Karlovo-torget har en park med skulpturer och fontäner och omges av flera viktiga historiska byggnader.

Bäst shopping får du på gatorna Na příkopě och Národní. Båda gatorna fungerar som en gräns mellan Staré Město och Nové Město och är fulla av butiker och restauranger.

I denna del av staden finns det ingen avsaknad av kultur- och nöjeslokaler. Tillbringa en eller två dagar med att utforska de många museerna och gallerierna i området. Lär dig mer om stadens historia på det stora stadsmuseet och utforska utställningar om naturhistoria och konst på nationalmuseet. Det finns även små och specialinriktade museer, såsom Kommunismmuseet och Mucha-museet, vilket har affischer och andra konstverk av Alfons Mucha.

Under kvällen vaknar området verkligen till liv. Vid denna tid kan du se uppklädda operabesökare, par som äter romantiska middagar på de många restaurangerna och vänner som dricker öl i bryggerierna.

Nové Město ligger på gränsen till Staré Město. Området är mycket större än Staré Město, men det går fortfarande att ta sig runt till fots. Du kan även ta tunnelbana, spårvagn eller buss.


Populära sevärdheter i Nové Město

Toppaktiviteter i Nové Město


Topphotell i Nové Město

Radisson Blu Hotel, Prague
Radisson Blu Hotel, Prague
5 out of 5
Zitna 8, Prag, Prag
Priset är 1 161 kr per natt mellan 16 dec. och 16 dec.
Detta hotell i Nové Město ligger tio minuters promenad från Neues Stadthaus, Wenceslas-torget och Det dansande huset. Astronomiska uret i Prag och Prags nationalteater ...
4.6/5 Wonderful! (168 recensioner)
MB
"Bra business hotel i Prag"

Recension från 15 feb. 2020

Radisson Blu Hotel, Prague
Michelangelo Grand Hotel Prague
Michelangelo Grand Hotel Prague
5 out of 5
Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Prag
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 821 kr per natt mellan 12 dec. och 12 dec.
Detta familjevänliga hotell i Prag ligger i ett historiskt område, tio minuters promenad från Wenceslas-torget och Astronomiska uret i Prag. Torget i Gamla Stan ...
4.5/5 Wonderful! (651 recensioner)
Rekommenderar starkt!
"Läget var perfekt, jättegod frukost, mycket fint rum och otrolig trevlig personal/städning. Jättenöjd med vistelsen!"

Recension från 19 jan. 2020

Michelangelo Grand Hotel Prague
Prague Marriott Hotel
Prague Marriott Hotel
5 out of 5
V Celnici 8, Prag
Priset är 1 457 kr per natt mellan 17 dec. och 17 dec.
Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger fem minuters promenad från Stadshuset och Powder Tower. Astronomiska uret i Prag och Torget i Gamla Stan ligger också ...
4.5/5 Wonderful! (975 recensioner)
"Ett av de bättre hotellen i Prag. Bra läge, synd bara att det inte fanns pool på hotellet."

Recension från 3 juni 2019

Prague Marriott Hotel
Grandium Hotel Prague
Grandium Hotel Prague
5 out of 5
Politickych veznu 913/12, Prag
Priset är 667 kr per natt mellan 21 dec. och 21 dec.
Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Mucha Museum, Wenceslas-torget och Jindrisska-tornet. Museum of Communism och Torget i Gamla Stan ligger dessutom ...
4.5/5 Wonderful! (1,832 recensioner)
Toppenbra på alla sätt!
"Jättefint hotell med trevlig och serviceminded personal. God frukost med bra utbud. Jättegod middag i deras egen restaurang, trevligt omhändertagande. Ren och fin svit, sköna sängar och underbara kuddar i mängder! Skulle gärna boka detta hotell på min nästa resa."

Recension från 7 okt. 2020

Grandium Hotel Prague
K+K Hotel Central Prague
K+K Hotel Central Prague
4.5 out of 5
Hybernska 10, Prag
Priset är 730 kr per natt mellan 3 jan. och 3 jan.
Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger nära Kungliga vägen och Powder Tower. Astronomiska uret i Prag och Torget i Gamla Stan ligger också tio minuter härifrån. ...
4.4/5 Excellent! (975 recensioner)
"Great :)"

Recension från 25 okt. 2021

K+K Hotel Central Prague
K+K Hotel Fenix
K+K Hotel Fenix
4 out of 5
Ve Smeckach 30, Prag
Priset är 606 kr per natt mellan 2 jan. och 2 jan.
Detta hotell i Prag 1 ligger en kvarts promenad från Wenceslas-torget, Astronomiska uret i Prag och Torget i Gamla Stan. Karlsbron och Powder Tower ligger också ...
4.3/5 Excellent! (979 recensioner)
Surprisingly low standard for a four-star hotel
"Central location and service minded staff (cheers to the breakfast staff who remembered my coffee order each morning.) But in ALL other aspects our experience was a disappointment and I’m surprised the hotel is marketed as a four star hotel. We stayed for four nights and our rooms were not cleaned ..."

Recension från 2 aug. 2021

K+K Hotel Fenix
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i Nové MěstoNové Město

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: