Nové Město

Prag
Nove Mesto som visar järnvägsobjekt, historiska element och en stad

Nové Město är ett centralt och livligt område som är fullt av kulturella sevärdheter, trendiga butiker och gott om alternativ för mat och dryck.

Nové Město betyder ”nya staden”, men trots det vilseledande namnet är det ett ganska gammalt område på omkring 600 år. Men trots att det har funnits i över sex århundraden råder en modern stämning i detta kommersiella centrum i hjärtat av Prag. Här kan du se stadens största och mest kända torg, besöka gallerier och museer samt handla i trendiga butiker på några av Prags livligaste shoppinggator.

Nové Město grundades 1348 av kung Karl IV, som ville göra det till stadens främsta handelsområde. Några delar av området, som torgen Václavské och Karlovo, planlades under denna tid.

Det var på torget Václavské som Tjeckoslovakiens självständighet förklarades 1918. På torget finns en stor staty av Wencel av Böhmen, som var hertig på 900-talet, samt ett mindre monument som minne av antikommunistiska aktiviteter. Karlovo-torget har en park med skulpturer och fontäner och omges av flera viktiga historiska byggnader.

Bäst shopping får du på gatorna Na příkopě och Národní. Båda gatorna fungerar som en gräns mellan Staré Město och Nové Město och är fulla av butiker och restauranger.

I denna del av staden finns det ingen avsaknad av kultur- och nöjeslokaler. Tillbringa en eller två dagar med att utforska de många museerna och gallerierna i området. Lär dig mer om stadens historia på det stora stadsmuseet och utforska utställningar om naturhistoria och konst på nationalmuseet. Det finns även små och specialinriktade museer, såsom Kommunismmuseet och Mucha-museet, vilket har affischer och andra konstverk av Alfons Mucha.

Under kvällen vaknar området verkligen till liv. Vid denna tid kan du se uppklädda operabesökare, par som äter romantiska middagar på de många restaurangerna och vänner som dricker öl i bryggerierna.

Nové Město ligger på gränsen till Staré Město. Området är mycket större än Staré Město, men det går fortfarande att ta sig runt till fots. Du kan även ta tunnelbana, spårvagn eller buss.


Populära sevärdheter i Nové Město

Toppaktiviteter i Nové Město


Topphotell i Nové Město

K+K Hotel Central Prague
K+K Hotel Central Prague
4.5 out of 5
Hybernska 10, Prague, 11000
Priset är 1 187 kr per natt mellan 9 juni och 10 juni
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,4/5 Excellent! (978 recensioner)
"Great :)"

Recension från 25 okt. 2021

K+K Hotel Central Prague
NH Collection Prague Carlo IV
NH Collection Prague Carlo IV
5 out of 5
Senovazne Namesti,13, Prague, 11000
Priset är 1 785 kr per natt mellan 9 juni och 10 juni
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (928 recensioner)
"Fantastisk frukost, vi blev dessutom uppgraderade och bjudna på bubbel"

Recension från 15 nov. 2021

NH Collection Prague Carlo IV
Grandium Hotel Prague
Grandium Hotel Prague
5 out of 5
Politickych veznu 913/12, Prague, 11000
Priset är 1 208 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,5/5 Wonderful! (1 271 recensioner)
Bra läge till shopping och sevärdheter
"- Bra läge - Bra städ - Restaurang öppen till 23 med helt ok utbud - kundfokuserade"

Recension från 15 nov. 2021

Grandium Hotel Prague
Michelangelo Grand Hotel Prague
Michelangelo Grand Hotel Prague
5 out of 5
Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Prague, 110 00
Priset är 1 418 kr per natt mellan 9 juni och 10 juni
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,5/5 Wonderful! (748 recensioner)
"Very good location and breakfast. However some stressed situations during breakfast as they clean and remove your plates too fast and frequently . I will visit beer spa next time!"

Recension från 23 apr. 2022

Michelangelo Grand Hotel Prague
Prague Marriott Hotel
Prague Marriott Hotel
5 out of 5
V Celnici 8, Prague, 110 00
Priset är 2 638 kr per natt mellan 27 maj och 28 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (986 recensioner)
"Ett av de bättre hotellen i Prag. Bra läge, synd bara att det inte fanns pool på hotellet."

Recension från 3 juni 2019

Prague Marriott Hotel
K+K Hotel Fenix
K+K Hotel Fenix
4 out of 5
Ve Smeckach 30, Prague, 11000
Priset är 803 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
4,3/5 Excellent! (971 recensioner)
Surprisingly low standard for a four-star hotel
"Central location and service minded staff (cheers to the breakfast staff who remembered my coffee order each morning.) But in ALL other aspects our experience was a disappointment and I’m surprised the hotel is marketed as a four star hotel. We stayed for four nights and our rooms were not cleaned ..."

Recension från 2 aug. 2021

K+K Hotel Fenix
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i Nové MěstoNové Město

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: