Eslöv

Reseguide
Foto av Madhuri
Åk på en resa till Eslöv och utforska pampiga slott, malande kvarnar, spännande museer och de bästa badplatserna.

Eslöv ligger i Skåne och har sedan länge varit en viktig plats för spannmålsindustrin. Kanske har du varit hit på affärsresa och vill se vad som finns bortom konferenslokalerna, eller kanske du helt enkelt vill utforska Skånes orter – oavsett anledning finns det flera platser som är värda ett besök under en weekendresa till Eslöv med omgivningar.Många orter i Skåne kännetecknas av att de har gott om slott och kvarnar och Eslöv är inget undantag. Gå på guidad visning av historierika Bosjöklosters slott och de tillhörande trädgårdarna som ligger mellan Ringsjöarna, och besök Skarhults slott för att promenera i parken och se utställningar. Förutom visningar brukar båda dessa slott stå värd för en rad evenemang under året. På Möllans dag visas Hammarlunda kvarn och Haga kvarn som båda är av holländsk typ.Missa inte de spännande museerna som finns här. På Eslövs flygfält kan du bland annat se uniformer, flygplansmodeller och medaljer på Eslövs flyg- och hemvärnsmuseum. För en rejäl nostalgitripp är Eslövs leksaksmuseum ett bra ställe, som i samlingarna har leksaker från förr och nu. Imponeras av detaljerna i den enorma modelljärnvägen, och se ett Taj Mahal byggt av lego, Barbiedockor i originalförpackningar, leksaksbilar och mycket mer.Ta med barnen till äventyrsbadet på Karlsrobadet och far ut i rutschbanorna, klättra uppför klätterväggen och skvalpa runt i vågbassängen. Det finns även 34-gradiga varmvattenpooler där du kan slappna av och sommartid är det tillhörande friluftsbadet öppet. Strax utanför Eslöv går det att bada vid Sjöholmens badplats. Vid den långgrunda sandstranden går det även att spela fotboll och frisbeegolf.Resor till Eslöv kan gå till stadens tågstation och du kan även åka buss med Skånetrafiken. Avståndet till Malmö är endast 4,5 mil och till Lund är det ännu närmre, så du som bokar ett weekendpaket till Eslöv har på så vis nära till både stad och landsbygd.Sammanfattningsvis är Eslöv ett praktexempel på något av det bästa som finns att uppleva i Skåne. Detta är bara ett urval av allt som finns att göra och på plats kommer du säkert hitta egna favoritställen.

Clarion Hotel Malmö Live
Clarion Hotel Malmö Live
4 out of 5
Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö
Priset är 1 237 kr per natt mellan 31 juli och 1 aug.
1 237 kr
per natt
31 juli - 1 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och 3 barer/lounger. Våra gäster brukar ...
9/10 Wonderful! (2 530 recensioner)
Bra läge, bra service med trevlig personal
"Superbra läge, nära till tågstationen, city, stranden etc. Bra service, jättetrevlig personal, vi fick byta rum till ett lite högre upp med utsikt efter att ha frågat, inga problem (vi stannade i 4 nätter). Frukosten var bra, fanns allt man ville ha, många sittplatser. Enda lilla att anmärka på var ..."

Recension från 20 juli 2024

Clarion Hotel Malmö Live
Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham
Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham