Eslöv

Reseguide

Åk på en resa till Eslöv och utforska pampiga slott, malande kvarnar, spännande museer och de bästa badplatserna.

Eslöv ligger i Skåne och har sedan länge varit en viktig plats för spannmålsindustrin. Kanske har du varit hit på affärsresa och vill se vad som finns bortom konferenslokalerna, eller kanske du helt enkelt vill utforska Skånes orter – oavsett anledning finns det flera platser som är värda ett besök under en weekendresa till Eslöv med omgivningar.

Många orter i Skåne kännetecknas av att de har gott om slott och kvarnar och Eslöv är inget undantag. Gå på guidad visning av historierika Bosjöklosters slott och de tillhörande trädgårdarna som ligger mellan Ringsjöarna, och besök Skarhults slott för att promenera i parken och se utställningar. Förutom visningar brukar båda dessa slott stå värd för en rad evenemang under året. På Möllans dag visas Hammarlunda kvarn och Haga kvarn som båda är av holländsk typ.

Missa inte de spännande museerna som finns här. På Eslövs flygfält kan du bland annat se uniformer, flygplansmodeller och medaljer på Eslövs flyg- och hemvärnsmuseum. För en rejäl nostalgitripp är Eslövs leksaksmuseum ett bra ställe, som i samlingarna har leksaker från förr och nu. Imponeras av detaljerna i den enorma modelljärnvägen, och se ett Taj Mahal byggt av lego, Barbiedockor i originalförpackningar, leksaksbilar och mycket mer.

Ta med barnen till äventyrsbadet på Karlsrobadet och far ut i rutschbanorna, klättra uppför klätterväggen och skvalpa runt i vågbassängen. Det finns även 34-gradiga varmvattenpooler där du kan slappna av och sommartid är det tillhörande friluftsbadet öppet. Strax utanför Eslöv går det att bada vid Sjöholmens badplats. Vid den långgrunda sandstranden går det även att spela fotboll och frisbeegolf.

Resor till Eslöv kan gå till stadens tågstation och du kan även åka buss med Skånetrafiken. Avståndet till Malmö är endast 4,5 mil och till Lund är det ännu närmre, så du som bokar ett weekendpaket till Eslöv har på så vis nära till både stad och landsbygd.

Sammanfattningsvis är Eslöv ett praktexempel på något av det bästa som finns att uppleva i Skåne. Detta är bara ett urval av allt som finns att göra och på plats kommer du säkert hitta egna favoritställen.

Brink Hotell
Brink Hotell
3 out of 5
Verkstadsvagen 12, Eslöv
Priset är 1 045 kr per natt mellan 30 sep. och 30 sep.
Detta hotell i centrala Eslöv ligger 1,1 km från Eslövs Leksaksmuseum och mindre än en mil från Trollenäs slott och Västra Strömonumentet. Östra Karaby kyrka ...
4.1/5Very Good! (80 recensioner)
perfektekt för en natts vistelse med hund
"Prisvärt - god social distansering under Covid-19 pandemin"

Recension från 22 juli 2020

Brink Hotell
Hotel Stensson
Hotel Stensson
3 out of 5
Stora Torg 12, Eslöv
Priset är 1 350 kr per natt mellan 23 sep. och 23 sep.
Detta hotell i Eslöv ligger 0,5 km från Eslövs Leksaksmuseum och mindre än en mil från Trollenäs slott och Västra Strömonumentet. Östra Karaby kyrka och Kävlinge ...
4.6/5Wonderful! (78 recensioner)
"Mycket trevligt hotell fräscht, nyrenoverat och fint. Helt underbara sängar och mycket lyxigt möblerat. Överallt var det så välstädat och fint. Incheckningen gick snabbt receptionisten var mycket trevlig och hjälpsam. Vi kommer gärna tillbaka och rekommenderar hotellet gärna till andra."

Recension från 19 aug. 2021

Hotel Stensson
Hotel Stensson
Hotel Stensson
3.5 out of 5
Stora torg 12, Eslöv
Detta hotell i Eslöv ligger 0,3 km från Eslövs Leksaksmuseum och mindre än en mil från Västra Strömonumentet och Trollenäs slott. Östra Karaby kyrka och Kävlinge ...
3.4/5Good! (75 recensioner)
hotell på dekis
"Tomt och övergivet hotell. Fick rum på plan ett. Fönster mot innergård/inimhus. Fönrstret gick inte attt öppna. Fri insyn i rummet. det intressanta var att jag önskat mig ett rum högst upp med fönster ut mot torget. Och det gick inte att byta. Jag var enda gästen. Kommer jag tillbaka? Nä skulle inte ..."

Recension från 25 mars 2018

Hämta priser
Hotel Stensson
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Adina Apartment Hotel Copenhagen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
4 out of 5
Amerika Plads 7, Osterbro, Köpenhamn
Priset är 1 480 kr per natt mellan 10 okt. och 10 okt.
Detta lägenhetshotell med miljövänlig profil i Centrala Köpenhamn ligger mindre än 2 km från Kastellet och Rosenborg slot. Den kongelige Opera och Botaniska ...
4.4/5Wonderful! (2,254 recensioner)
Perfekt övernattning
"Perfekt övernattning - allt var utmärkt. Även läget passade våra syften. Här kan man absolut bo i längre perioder. Småsaker som saknades i rummet var skohorn och förstoringsspegel i badrummet."

Recension från 11 jan. 2021

Adina Apartment Hotel Copenhagen
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, Köpenhamn
Detta lägenhetshotell ligger mitt i Köpenhamn, mindre än 3 km från Parken, Den lille havfrue och Fælledparken. Slottet Amalienborg ligger 3,4 km härifrån. Nordhavn ...
4.6/5Exceptional! (591 recensioner)
"Superfint boende. Dyrt med parkering om man har bil men annars topp!"

Recension från 7 juni 2020

STAY Seaport
By the Beach - Into This Place
By the Beach - Into This Place
3.5 out of 5
Amager Strandvej 114, Köpenhamn
Priset är 1 743 kr per natt mellan 29 sep. och 29 sep.
Denna lägenhet i Amager ligger 1,1 km från Amager strandpark och mindre än 5 km från Den kongelige Opera och Tivoli. Christiansborg Slot och Rådhuspladsen ligger ...
4.3/5Excellent! (30 recensioner)
Nice hotel in a great location.
"Really comfortable apartment hotel in a great location by Amager strand. Had all the amenities needed for a comfortable stay and the staff are very responsive via text messages. Would stay again!"

Recension från 14 mars 2021

By the Beach - Into This Place
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Eslöv

Toppaktiviteter i Eslöv

Städer nära Eslöv