Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Sollentuna

Hyrbil i Sollentuna

Sollentuna är smidigt beläget mellan Arlanda och Stockholm. Om du väljer att hyra bil i Sollentuna tar du dig enkelt mellan flygplatsen, hotellet, möten och evenemang. Det tar bara några minuter att köra till Stockholm, men Sollentuna kommun har också mycket att erbjuda. Här finns bland annat shopping, god mat, flera fina naturområden och Edsbergs slott – allt inom räckhåll med bil.

Ett praktiskt alternativ är att boka en paketresa till Sollentuna via Expedia. Ditt boende i Sollentuna kan ingå, liksom flyg och hyrbil, utan några dolda kostnader. Om du kommer med flyg till Sollentuna kan du hämta hyrbilen direkt på Arlanda eller Bromma. Åker du tåg eller buss finns det flera företag som erbjuder biluthyrning i Sollentuna.

Nära till naturen med bil i Sollentuna

I Sollentuna finns fyra unika naturområden som du enkelt når med bil. Järvafältet i väst bjuder bland annat på rid-, skid- och vandringsmöjligheter, medan Södra Törnskogens naturreservat, som ligger öst om Norrviken, är ett skogsområde på ca 500 hektar.

Söder om dessa två ligger Rösjöskogen, i ett område som har varit bebott ända sedan bronsåldern. Idag finns här bland annat camping, bollplaner och en fin badplats. Sist, och i det här fallet även minst, har vi Sollentunas minsta naturområde – Tegelhagsskogen, där du hittar liknande attraktioner.

På Sollentuna golfklubb är gäster välkomna med vissa handicaprestriktioner. Här finns en restaurang som är öppen under golfsäsongen, och hit är även den som inte spelar golf välkommen.

Mat och underhållning

Från Sollentuna har du nära till Stockholms stora restaurang- och nöjesutbud, och det tar inte många minuter att köra. Om du hellre vill ta det lite lugnare finns det flera alternativ i Sollentuna. Vill du ha en picknick med dig på utflykten till något av naturområdena, kan du till exempel handla mat på shoppingcentret Stinsen. Här finns också flera restauranger, men hittar du inget som faller dig i smaken kan du åka ner till Sollentuna Centrum. När hungern har stillats, kanske det passar med lite bowling eller en biofilm?

Bad, bibliotek och kultur

I Sollentuna ligger tre bibliotek som vem som helst kan besöka. Utöver ett näst intill oändligt utbud av böcker att låna, finns det även wi-fi och datorer som du kan använda medan du är där. Om du är badsugen, kan du bege dig mot den lokala simhallen eller lokalbornas favoritbadställe i tidigare nämnda Rösjöskogen.

Edsbergs slott är enligt egen utsago ”Sollentunas kulturhistoriska hjärta”, och ligger strax utanför Sollentuna centrum, en kort färd med bil. Thure Gustaf Rudbeck lät upprätta slottet på 1700-talet. Det har sommaröppet, och slottsparken med samma namn bjuder på guidade turer, festivaler och andra evenemang under denna årstid. Här finns bland annat konsthall, galleri, slottsteater, kafé och restauranger. MC Collection Museum bjuder på en intressant kontrast till 1700-talsslottet.

När det är dags för lite mer intensiv shopping och ett större nöjes- och restaurangutbud, tar du dig snabbt och enkelt in till Stockholm. Med hyrbil i Sollentuna har du en bra utgångspunkt både på affärsresan och på semestern.

Upptäck Sollentuna

Utforska Sollentuna med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!