Malá Strana

Prag
Mala Strana presenterar landskap och en stad
Lilla sidan är ett vackert, historiskt område som är fyllt av smala kullerstensgator, mysiga innergårdar, intressanta museer och grönskande parker.

Många turister tillbringar mycket av sin tid i Staré Město, men de som tar sig över till Lilla sidan kommer inte att bli besvikna. Utforska ett av Prags pittoreskaste och mest romantiska områden, där du välkomnas av barocka byggnader, kullerstensgator och vackra parker och trädgårdar.

Lilla sidan växte fram i skuggan av Pragborgen, och här bodde stadens rikare befolkning som arbetade inom stadens administration. I området ligger flera imponerande bostadshus, varav många har gjorts om till butiker, restauranger och kommersiella företag.

Det centrala torget Malostranské náměstí är en knutpunkt i området. På torget ligger en av områdets främsta sevärdheter, Sank Nikolauskyrkan. I den barocka kyrkan har kända kompositörer som Mozart och Bach uppträtt, och den gröna kupolen är ett välkänt inslag i Prags stadsbild.

Förutom den historiska arkitekturen bjuder Lilla sidan även på ett flertal intressanta museer. På KGB-museet kan du se laboratorier från sovjettiden, medan Museum Kampa bjuder på moden konst, och på det tjeckiska musikmuseet, som ligger i en tidigare kyrka, får du se ovanliga musikinstrument. Franz Kafka Museum ligger också i området och ställer ut värdefulla förstautgåvor, manuskript, brev och mycket mer med anknytning till den kända tjeckiska författaren.

Behöver du en paus från stadslivet beger du dig bara till en av de grönskande parkerna eller trädgårdarna i området. Håll utkik efter påfåglar när du besöker Wallensteinträdgården, som ligger kring ett palats från 1600-talet. Besök gärna den värdsarvslistade Vrtbovská-trädgården också. I Kampa-parken kan du se några av David Černýs bebisar, vilket är en serie skulpturer föreställande krypande bebisar.

På gatan Mostecká kan du köpa souvenirer och hantverk. Denna livliga gata kantas av butiker som säljer att från glas till konst och hudvårdsprodukter.

Lilla sidan ligger på den västra sidan om floden Vltava. Promenera över Karlsbron eller ta tunnelbanan till stationen Malostranská för att ta dig hit.


Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra


Topphotell i Malá Strana

Hotel Roma Prague
Hotel Roma Prague
4 out of 5
Újezd 425/24, Praha 1-Malá Strana, Prague, 11800
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 043 kr per natt mellan 23 aug. och 24 aug.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och gratis flygtransfer. Våra gäster ...
4,3/5 Excellent! (1 006 recensioner)
Supernöjd kund
"Ett mysigt hotell med tramstation precis utanför som gör det lätt att ta sig runt Prag. Det är 3:e gången vi bor på detta hotell & det är väldigt prisvärt. Bra frukost. Bra städning. Det enda som var negativt denna gång var att sängarna på superior-rummet knarrade så mycket. Men det är det enda som ..."

Recension från 9 aug. 2022

Hotel Roma Prague
Luxury Family Hotel Royal Palace
Luxury Family Hotel Royal Palace
5 out of 5
Letenska 11, Prague, 118 19
Priset är 1 056 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (466 recensioner)
Undermåligt
"Hur kan detta ha så många stjärnor? Tvålen fanns i sminkborttagningsflaska de använde som refill för flytande tvål. Ingen minibar. Inget vatten på rummet, Parkering 3 kilometer bort. Personal, frukostbärdinna, visste inte var toaletten till restaurangen fanns. Hotels måste besöka och omvärdera stjärnorna. ..."

Recension från 4 aug. 2022

Luxury Family Hotel Royal Palace
Archibald At the Charles Bridge
Archibald At the Charles Bridge
4 out of 5
Na Kampe 15, Prague, 11800
Priset är 858 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och parkering. Våra gäster brukar tala ...
4,7/5 Exceptional! (998 recensioner)
"Mysigt och fräscht rum. Plus för läget precis vid Karlsbron och på Lilla Sidan där det var lite lugnare"

Recension från 9 maj 2022

Archibald At the Charles Bridge
Bishop's House
Bishop's House
4.5 out of 5
Drazickeho namesti 6/62, Prague, Prague 1, 118 00
Priset är 1 293 kr per natt mellan 6 sep. och 7 sep.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
4,8/5 Exceptional! (728 recensioner)
"Nära o bra till allt. Mysigt hotell men trevlig personal. Vi anlände med bil och hade tur att få parkering utanför (mot avgift) personalen fixade allt digitalt med P- avgiften. Bra frukost. Lugnt o tyst. Kommer gärna tillbaka."

Recension från 13 juli 2022

Bishop's House
Hotel Pod Vezi
Hotel Pod Vezi
4 out of 5
Mostecká 58/2, Prague, 11800
Priset är 1 185 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och takterrass. Våra gäster brukar tala ...
4,9/5 Exceptional! (918 recensioner)
"Kan bara rekommendera, perfekt läge intill brofästet, mycket trevlig personal, fantastisk frukost vi kommer definitivt att komma tillbaka."

Recension från 31 dec. 2021

Hotel Pod Vezi
OREA Place Charles Bridge
OREA Place Charles Bridge
4 out of 5
Míšenská 66/12, Mala Strana, Prague, 11800
Priset är 974 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, LCD-tv och satellit-tv. Våra gäster brukar tala väl ...
4,5/5 Wonderful! (208 recensioner)
"Ett bra hotel i ett bra område med en fantastisk bar och restaurang i huset."

Recension från 8 apr. 2019

OREA Place Charles Bridge
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.Malá Strana

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: