Dölj

Om Västindien

Flyg till Västindien

Resenärer på jakt efter sol, bad och avkoppling på en paradisö har mycket att se fram emot när de bokar en flygresa till Västindien. Århundraden efter att pirater härjade i vattnen runt öarna fylls nu istället området av turister, främst från Europa. Det är kanske inte så konstigt eftersom Västindien ofta är det första man tänker på när man hör kristallblått vatten och vita sandstränder. Hotell i Västindien är också på många sätt några av de lyxigaste i världen. Kort sagt är en flygbiljett till Västindien är en flygbiljett till paradiset.

Högsäsong i Västindien gäller från december till april då klimatet är något svalare och torrare. Även under regnperioden går det dock utmärkt att boka flyg till Västindien. Temperaturen sjunker sällan under 20 grader och skillnaden mellan årstiderna är bara ungefär fem grader. Vattentemperaturen ligger nästan konstant på 27 grader. Bättre klimat kan man alltså inte hitta. Det går att hitta utmärkta flygerbjudanden till Västindien om du bokar under lågsäsongen mellan maj och november.

Flyg till Västindien från svenska flygplatser

Det kan vara svårt att hitta direktflyg till Västindien från svenska flygplatser, men däremot finns det gott om flygalternativ med mellanlandningar på vägen. Billiga flygbiljetter till Västindien erbjuds av många olika flygbolag, däribland Norwegian och SAS. Du kan räkna med att få mellanlanda en eller två gånger under din resa till Västindien, antingen i Europa eller Nordamerika. Flyger du från Stockholm erbjuder Norwegian billiga flyg till New York varifrån du kan flyga vidare med många olika flygbolag. Beroende på årstid, säsong och hur tidigt ute du är kan du göra ett riktigt bra kap när du bokar din flygbiljett till Västindien.

Flyg till San Juan

Västindiens mest besökta flygplats ligger i Puerto Rico. Ungefär fyra miljoner resenärer passerar Luis Muñoz Marín International Airport varje år. Flygplatsen ligger i Puerto Ricos huvudstad, San Juan. Många olika flygbolag reser hit, speciellt från Nordamerika. Det är stor chans att du landar här om du har lyckats hitta ett billigt flyg till Västindien. Härifrån går det såklart också många flyg till resten av området för dig som är ute efter att resa vidare till andra öar. Flygplatsen ligger endast tre kilometer från centrala San Juan och det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med buss eller taxi. Här kan du också skaffa hyrbil i Västindien om du vill utforska området på egen hand.

Flyg till Santa Domingo

Mellanlandar du i Europa är det större chans att du anländer i Aeropuerto Internacional Las Américas nära Santa Domingo i Dominikanska republiken. Hit går många flyg från Madrid, Frankfurt och Paris. Från Sverige är det alltså någorlunda enkelt att ta sig till Santa Domingo med tanke på att det finns gott om förbindelser inom Europa. Till och från flygplatsen kan du ta den billiga bussen eller den något dyrare taxin. Ett bra sätt att upptäcka resten av Dominikanska republiken är att hyra bil direkt på flygplatsen. Även härifrån går det många flyg till resten av Västindien för dig som ska fortsätta ditt äventyr i paradiset.


Upptäck Västindien

Ska du åka till Västindien? Utforska Västindien med Expedias reseguider för att hitta de bästa hotellen, cityweekends, erbjudanden på hyrbilar och mycket annat!

Sök globala destinationer