Saker att göra i Miami

Aktiviteter, attraktioner och turer
Miami som visar gatuliv, al fresco-restauranger och ett hotell

Miami – saker att göra

Välkommen till en soldränkt stad där du kan koppla av om dagarna och skaka dina lurviga om nätterna. Nöjesutbudet är enormt och du kommer aldrig att få slut på saker att göra. Miami bjuder inte bara på trendiga uteställen, fin shopping och oslagbara stränder – du kan dessutom åka på dagsturer till Key West eller spana efter alligatorer i naturreservatet Everglades. Det formligen kryllar av exotiska upplevelser och sevärdheter. De latinamerikanska influenserna färgar Miamis kulturliv och du som är van att åka på mångfacetterade semestrar har hittar rätt – det finns något att göra i Miami för besökare i alla åldrar.

Miami – aktiviteter och naturupplevelser

Lär känna Everglades invånare på nära håll under en träskbåttur till storslagna Sawgrass Recreation Park. Här finns bland annat alligatorer, pantrar, gamar och hägrar. Följ med på en oförglömlig båtresa med en erfaren kapten som berättar om hur ursprungsbefolkningen, seminolerna, levt i samspråk med pantrarna i naturlandskapet. Sedan kan du strosa bland inhägnader med reptiler och andra vilda djur medan du tar in alla naturens underverk. Glöm inte att åka på rundtur i Miami Everglades, så får du dessutom se en spännande vildmarksshow med både reptiler och kattdjur. Vill du åka på ytterligare en utflykt kan en dagstur till Key West passa dig. Det här är den sydligaste staden på USA:s fastland och du kan gå i Ernest Hemingways fotspår bland anrika krogar, charmiga fiskrestauranger och kritvita stränder.

Upptäck Miami med omnejd

Om du vill utforska downtown finns här mängder att göra – Miami är som bekant en stad som aldrig sover. Du kan ta en barnvänlig kryssning i city och åka förbi kändisarnas lyxvillor tillsammans med en underhållande guide som berättar om stadens historia. Efter rundturen på de glittrande vågorna kanske du själv vill utforska Miami Beach och då kan det vara lämpligt att hyra cykel. På så sätt avverkar du lite större områden och kan stanna till när du hittar något trevligt att göra. Miami är en relativt cykelvänlig ort, till skillnad från många andra platser i USA. Trampa fram längs de palmkantade stränderna och stanna till när du vill ta några fina foton, hittar ett mysigt kafé eller någon rolig butik. Du kommer att känna av influenserna från Kuba, men även Haiti och Jamaica, vilket är ett härligt inslag i staden som likt ett rutnät följer havet intill Miami Beach.

Miami: Att göra i den eleganta staden

Kändisfaktorn är hög och aktiviteter i Miami präglas av närheten till havet. Vill du festa loss ordentligt kan det vara smart att investera i Miami Party Pass som låter dig slippa kön och ta del av fina specialerbjudanden på stans trendigaste barer. Du får även en partyhandbok som tipsar om olika aktiviteter. Miami består i första hand av glittrande skyskrapor, lyxbåtar, välansade gräsmattor, soldyrkande människor och trendiga krogar. Efter en dag på stranden kan det passa bra gå tillbaka till ditt hotell och vila en stund innan du går på restaurang bland neonskyltar och pastellfärgade hus i art deco-distriktet. Efter maten kan du ta dig en kvällsshoppingtur och kika i diverse butiker, eller dansa under klar himmel på någon av de heta nattklubbarna. Stranden och det klarblå vattnet finns sedan kvar för den som vill börja dagen med ett dopp.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter


Populära sevärdheter i Miami

Områden i Miami

Städer nära Miami