Miami

Reseguide
Miami som visar gatuliv, al fresco-restauranger och ett hotell

Miami är en av USA:s vackraste städer – både vad gäller natur och invånare – och en resa till Miami är det perfekta tillfället att uppleva den unika latinokänslan som finns på sydostkusten.

Med allt från det otämjda Everglades till den vilda samban på Calle Ocho, lockar staden Miami till sig miljontals besökare varje år som vill insupa den fantastiska mångkulturella atmosfären.

Staden har fått smeknamnet Magic City efter den fantastiska byggboomen under 1920-talet som förvandlade staden som över en natt. Dagens Miami är ett tropiskt paradis med härliga stränder, intressant art déco-arkitektur och ett omåttligt nattliv. Miami är fyllt till brädden med exklusiva butiker, högklassiga restauranger, fascinerande museer och, självklart, fantastiska kuststräckor som Miami Beach och South Beach. Staden är populär hos alla typer av besökare, från familjer till de som är på jakt efter en romantisk tillflyktsort. Det säger sig självt att med ett sådant vilt nattliv är staden även populär bland rika och berömda.

Trots att Miami har rykte om sig att vara en partystad finns det även mycket familjevänliga resor till Miami. På Miami Seaquarium finns bokstavligt talat hundratals utställningar med marina djur, inklusive de fantastiska delfin- och späckhuggarshowerna som stället är berömt för. Zoo Miami ligger nära South Beach och är också mycket populärt bland familjer – inte minst med tanke på att det är USA:s enda tropiska zoo, vilket innebär att det finns ett antal arter som är särskilt sällsynta här. Om du vill se ännu fler djur har Jungle Island på Watson Island fantastiska promenadstråk som är ett säkert kort.

Själva Miami är en mycket särspräglad stad; särskilt kan nämnas Vizcaya Museum and Gardens, ett europainspirerat gods med sin speciella samling av sällsynta och vackra orkidéer. Staden är också känd för sina art déco-influenser, som du tydligast ser i Miami Beach Architectural District, där man har den mest omfattande resortarkitekturen från 1920- och 1930-talen i Amerika. Med den bedövande vackra stranden bara några meter bort är det här det perfekta stället för att ta en drink på en av de många barerna och njuta av solnedgången i Miami.

Många tänker på Miami som en sommarstad, men ett av stadens mest intressanta evenemang äger rum på vintern när Little Havana-distriktet arrangerar Calle Ocho-gatufestivalen – en av de största i hela världen. Festivalen är ett vilt firande av den latinamerikanska kulturen och det är omöjligt att inte ryckas med i virrvarret av färg, mat och musik. Miami är verkligen en stad där man känner sig levande!

Var kan jag bo i Miami?

Radisson RED Miami Airport
Radisson RED Miami Airport
3.5 out of 5
3401 NW 25th Street, Miami, FL, 33142
Priset är 1 474 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Miami. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (1 360 recensioner)
"How is it possible 2022 that instead of porcelain or paper plates at breakfast everyone gets everything in thick plastic boxes?? This new modern hotel with a weird decoration that probably appeals more to the younger generation should definitely take more care of the environment. Reception staff ..."

Recension från 18 jan. 2022

Radisson RED Miami Airport
Fontainebleau Miami Beach
Fontainebleau Miami Beach
4.5 out of 5
4441 Collins Avenue, Miami Beach, FL, 33140
Priset är 3 835 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Miami Beach. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 9 restauranger och strand. Våra gäster brukar tala väl ...
3,6/5 Good! (5 355 recensioner)
Lyx hotel vid Miami beach
"Hotellet är fantastiskt. Enligt min bedömning en 5-stjärning klass. Trevlig personal, perfekt läge, bra poolområde och bra barer och restauranger. Vill du ha det lyxigt är detta perfekt. Det enda tråkiga är att lyx kostar. Det blir dyrt att dricka mimosa vid polen eller äta på nån av restaurangerna. ..."

Recension från 10 dec. 2021

Fontainebleau Miami Beach
Diplomat Beach Resort Hollywood, Curio Collection by Hilton
Diplomat Beach Resort Hollywood, Curio Collection by Hilton
4.5 out of 5
3555 S Ocean Dr, Hollywood, FL, 33019
Priset är 3 330 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Hollywood. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 utomhuspooler och marina. Våra gäster brukar tala väl ...
4/5 Very Good! (1 199 recensioner)
Great resort for family
"Great hotel for weekend getaway. Kids loved the pool and the beach, great room and common areas."

Recension från 18 jan. 2022

Diplomat Beach Resort Hollywood, Curio Collection by Hilton
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Castle Beach Aparthotel
Castle Beach Aparthotel
3 out of 5
5445 Collins Ave, Miami Beach, FL, 33140
Priset är 1 211 kr per natt mellan 31 maj och 1 juni
Detta lägenhetshotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Miami Beach. Här har du tillgång till gratis wi-fi, gratis parkeringsservice och strand. De populära ...
3/5 (45 recensioner)
"Great experience!"

Recension från 8 maj 2022

Castle Beach Aparthotel
Seaside All Suites Hotel, a South Beach Group Hotel
Seaside All Suites Hotel, a South Beach Group Hotel
3 out of 5
7500 Collins Avenue, Miami Beach, FL, 33141
Priset är 905 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Miami Beach. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och terrass. ...
3,9/5 Very Good! (1 828 recensioner)
Bra rum och bra med minikök!
"Ingen housekeeping under tiden vi bodde där men det var bra städat då vi kom. Det låg iofs popcorn ovanpå ett skåp i köksdelen men man måste vara rätt lång för att se det. Den som städar är förmodligen kort. :) Har bott här flera gånger. Rummen är av modernare snitt än de klassiska gamla amerikanska ..."

Recension från 22 dec. 2021

Seaside All Suites Hotel, a South Beach Group Hotel
Hyde Resort & Residences
Hyde Resort & Residences
4.5 out of 5
4111 S. Ocean Drive, Hollywood, FL, 33019
Priset är 4 048 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Detta lägenhetshotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Hollywood. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 utomhuspooler och strand. Våra gäster brukar ...
3,3/5 (1 237 recensioner)
Perfect place
"Perfecy stay. Perfect location"

Recension från 4 mars 2020

Hyde Resort & Residences
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Miami

Toppaktiviteter i Miami

Städer nära Miami