Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
All Inclusive

Intro

Åk på all inclusive för en skön och lyxig semester

Ända sedan resor medall inclusive startade under 1950-talet har konceptet ökat i popularitet, och vi förstår varför! Det här praktiska sättet att semestra innebär vanligen precis vad det låter som – allt (i alla fall det som verkligen behövs) ingår, hela vägen från flyget hemifrån till drinken i hotellbaren. Det är ett otroligt avslappnande sätt att resa och låter dig fokusera på upplevelsen istället för att tänka på ekonomin. All inclusive-resan har utvecklats mycket under de senaste åren och i dagens läge är det ett sätt att resa som kan passa många olika resenärer. Förutom paket där du oftast får flyg, boende och mat i köpet, kan ibland även vissa aktiviter ingå. Det bästa med att den här typen av resor har blivit allt populärare är att det nu finns resor för alla, även för den som söker billiga all inclusive-resor.

continued

Exklusiva anläggningar finns på allt fler spännande destinationer världen över och det finns många nog för att du ska kunna hitta en som passar dina önskemål. Många av anläggningarna erbjuder dessutom högklassig mat, intressanta aktiviteter och sköna spabehandlingar. Att du dessutom kan befinna dig på några av världens vackraste platser och kombinera poolhänget med nya bekantskaper och spännande utflykter gör ju inte saken sämre. Slappna av med hela familjen på en all inclusive-resa, åk som ett par för några romantiska dagar, dra med kompisgänget eller åk själv och ta in intrycken från nya spännande platser. Fortsätt läsa och lär dig om utbudet av all inclusive-resor med olika teman, samt få tips på några ställen som bemästrar all inclusive-konceptet till fullo. Du får också reda på vad som finns att göra när du är på plats.

Types

All inclusive resor – det finns något för alla

Billig all inclusive med familjen

En av de allra populäraste typerna av all inclusive är anläggningarna som är inriktade på familjer. Det kan vara ett praktiskt alternativ om ni är ett stort sällskap med många barn. Ni slipper söka efter restauranger med plats för många personer, utan ni kan gå till buffén när det passar er, och ni slipper köa till glasskiosken när barnen tjatar – det är bara att hämta. De här anläggningarna erbjuder ofta olika aktiviteter för barnen, som pyssel, spel eller vattenlekar. Många har också en lekledare för barnen så att även de vuxna får en verkligt avkopplande semester.

Romantisk all inclusive med din älskade

Andra anläggningar riktar sig snarare till vuxna resenärer och ibland enbart till vuxna. Till ett sådant ställe kan du komma tillsammans med din älskling och njuta av lata semesterdagar och spännande utflykter. Låt romantiken flöda! Kanske till och med så mycket att ni hakar på en av trenderna inom all inclusive, nämligen bröllopet. Numera kan du inte bara åka på all inclusive på bröllopsresan, ni kan välja att hålla hela bröllopet här och slippa all stress före bröllopet.

All inclusive med hälsotema

En annan populär typ är all inclusive-anläggningar som är inriktade på hälsa och välmående. På dem serveras du god mat med hälsofokus, och morgonyogan ingår förstås. De erbjuder ofta också olika typer av spabehandlingar och motionsaktiviteter. Vissa tar steget längre och erbjuder personliga hälsoprogram under hela vistelsen, där allt från mat till fysiska behandlingar skräddarsys efter vad just du behöver. Härifrån kommer du garanterat hem utvilad med ny energi!

All inclusive med sol och värme eller skidbacken?

Det allra vanligaste är att all inclusive-resorna går till destinationer med sol och värme, och det är också vad de flesta av oss förknippar dem med. Bara ordet framkallar bilden av sakta vajande palmer och vita stränder. De flesta anläggningar bjuder på varmt väder, vackra vyer och om inte hav så åtminstone pool. Oftaerbjuds olika vattensporter – vad sägs om en tur på vattenskoter eller vattenskidor? Eller kanske en grillfest på stranden?

Trots att många förknippar resor med all inclusive – just med sol och värme finns det faktiskt gott om alternativ även för snöälskaren. På anläggningar i vackra snölandskap kan du tillbringa hela dagen på skidor eller snowboard för att sedan luta dig tillbaka på en avslappnande afterski. Du kan till och med få ett lunchpaket med dig till backen!

Suggestions/Where

Vart ska jag åka på en all inclusive?

Billig all inclusive i Turkiet

Det bästa stället att åka till beror förstås på vad du helst av allt vill göra under din vistelse. Populära och exotiska Turkiet är ett hett tips, och här kan du dessutom hitta billiga all inclusive-resor medsol och bad i överflöd. Passa på att njuta av den goda turkiska maten där Europa möter Asien. Om du befinner dig nära Dalaman får du inte missa den Blå lagunen, som har en av Medelhavets mest fotograferade stränder. Är du ute efter en kick rekommenderas vattenparken Adaland, och om du söker kustens bästa fest ska du bege dig till fantastiska Bodrum.

Lyxig all inclusive i Dubai

Vill du ha en semester i sus och dus med det lyxigaste du kan hitta ska du prova all inclusive i Dubai. I Dubai hittar du det bästa av det bästa och det största av det största, och räcker din budget till kan du tillbringa hela semestern som en kung. Tack vare den kompakta storleken hinner du dessutom utan problem se några av stadens kända sevärdheter, som segelhotellet Burj Al Arab Jumeirah eller världens högsta byggnad Burj Khalifa. Det finns förstås massor av möjligheter till shopping i Dubai – här kan du shoppa tills kreditkortet glöder – eller bege dig ut i öknen för en oförglömlig upplevelse.

Njut av spabehandlingar på en all inclusive i Thailand

Ett annat populärt resmål där du hittar billiga all inclusive-resor är vackra Thailand. Här hittar du ljuvliga anläggningar inriktade på spabehandlingar och hälsa (glöm inte att prova en thaimassage!), fantastiskt vackra stränder och, enligt vissa, världens godaste maträtt massamancurry. Strosa runt bland tempel och marknader eller ge dig ut på en vandring i naturen. Många anläggningar finns på de södra öarna, men om du vill se något annat rekommenderas till exempel Chiang Mai med sina tempel, elefanter och munkar.

Utforska världsarv under en all inclusive i Kroatien

Uppstickaren Kroatien har blivit allt populärare under de senaste åren, har en kust som erbjuder något för alla. Strosa runt i pittoreska gamla stan i Dubrovnik eller utforska den andlöst vackra nationalparken Plitvicesjöarna – båda finns bland Unescos världsarv.

Find things you can do

Tips

All inclusive resa – några tips innan du åker

Eftersom det finns många olika typer av anläggningar som erbjuder all inclusive gäller det att vara noggrann när du väljer en resa. Dels erbjuder de olika anläggningarna olika tjänster, dels riktar de sig till olika typer av resenärer. Därför ska du fundera över vad som är viktigast för dig: är det t.ex. att du och din partner ska få vara ifred eller är det att barnen ska ha något att göra? Är ni ute efter äventyr och utflykter, eller är det viktigaste en riktigt fin strand? Om någon i sällskapet skulle råka ha en allergi är det också en bra idé att på förhand kontrollera att det finns matalternativ som passar för alla.

Något annat att tänka på är att utbudet på det som ingår, trots att det heter all inclusive (vilket ju betyder ”allt inkluderat”), också kan variera. Vanligen ingår boende, mat och dryck, vissa aktiviteter och underhållning. Däremot finns det ibland restriktioner när det kommer till alkoholhaltiga drycker, särskilt av dyrare sorter. Även maten kan skilja sig, där vissa erbjuder frukost, lunch och middag vid specifika tidpunkter, medan andra har en öppen restaurang där du kan beställa under dagen. En del anläggningar erbjuder också mycket mer än så, till exempel utflykter och spabehandlingar, så fundera noga över vad just du vill prioritera. Vissa anläggningar har också shoppingmöjligheter – fast då får du nog vara beredd på att betala själv.

Tänk också på att du kanske behöver saker som solkräm eller en vattentät påse för viktiga saker när du hänger på stranden, eller myggsprej till kvällen. De flesta anläggningar väntar sig att du själv står för den typen av artiklar. Andra saker som är lätta att glömma eller extra viktiga att komma ihåg att ta med är tandborste, laddare till elektronik (en adapter behövs för vissa platser), mediciner och naturligtvis pass, biljetter och andra resepapper.

Did you know that

Visste du det här om all inclusive-resor?

All inclusive-konceptet anses ha uppfunnits av belgaren Gérard Blitz 1950 när han startade Club Med. Den ursprungliga klubben fanns på Mallorca, och medlemmarna bodde i stråhyddor på stranden och delade på tvättutrymmen och matlagning. Medan dagens anläggningar attraherar barnfamiljer och par var det ursprungligen singlar och unga resenärer som drogs dit.

Nämnda Club Med är känt nog för att figurera i flera filmer, bland annat Les Bronzés från 1978 och Copper Mountain: A Club Med Experience med Jim Carrey från 1983.

All-inclusive-konceptet figurerar i ett par låtar. I Beastie Boys låt Shake your Rump återfinns ”chillin' at the beaches down at Club Med”. Countryartisten Dierks Bentley sjunger i låten Drunk on a plane om ”a couple tickets all inclusive down in Cancun” och sörjer att han är ensam på vad som skulle vara en bröllopsresa.