Need Some Inspiration?

Select a Theme
Äventyrsresor
Äventyrsresor

Intro

Äventyrsresor - en aktiv semester

Får du myror i kroppen efter att ha legat på stranden i fem minuter och har du problem att sitta stilla vid poolkanten? Eller vill du uppleva något unikt som gör din resa oförglömlig? Då kanske en äventyrsresa är något för dig. Åk nerför forsarna och utforska Nepals djungel i en gummibåt, cykla längs floderna i Mosedalen, vandra genom de österrikiska alperna, och dyk i Australiens mäktiga havsrev. Det finns massor att göra om du är sugen på en aktiv semester. Allt från fartfyllda, äventyrliga och lugna aktiviteter finns att välja på. Här finner du massor av nyttig information och inspiration för en lyckad upplevelseresa. Det är dags att utforska världen! Det finns massor av att göra på en äventyrsresa, oavsett om du ska backpacka genom Europa eller ta en roadtrip i Nya Zeeland. 

continued

Forma din egen upplevelseresa precis hur du vill. Oavsett om du ska shoppa i New York eller se en musikal i London, så gör Expedia det enkelt att hitta den rätta äventyrsresan för dig. Du kanske funderar på att göra volontärarbete, åka på en jorden runt resa, eller gå på safari ute bland elefanter, noshörningar och giraffer. Du kanske föredrar att bekanta dig med andra kulturer, ta en blixtsnabb båtfärd nedför en flod, eller bemästra havets vågor samtidigt som du fyller på med lite extra D-vitamin. Ibland kanske du vill hyra en bil och ge dig ut på en road trip i USA eller om du känner dig extra våghalsig kan du kasta dig ut från ett flygplan.

Types

Forma äventyrsresor efter din smak

Res när det är vinter och kom hem när det är sommar

Om du är skandinav och törstar efter värme är det smart att planera din resa så att den börjar under hösten eftersom det är sommar då i det södra halvklotet. Lyckas du pricka in detta kommer du ha sommar och värme nästan hela året ut.

Dykning

Det är dags att leta fram din dykmask och dina dykfennor! Omkring 70% världens yta är täckt av vatten så det finns massvis med spännande äventyr för dig att utforska under havsytan. Njut av färgsprakande korallrev och härlig mångfald av fisk eller utforska skeppsvrak på havsbotten.

Det är viktigt att komma ihåg att det krävs ett certifikat för att kunna dyka. Som nybörjare kan du ta ditt första certifikat - PADI Open Water Diver - innan du åker iväg på din äventyrsresa. Team Divers i Stockholm och Flying Divers i Göteborg erbjuder dyknings kurser för både nybörjare och avancerade dykare.

Trekking

Att vandra över en glaciär kan vara en fysisk och mentalt rolig upplevelse som ger dig ett reseminne för livet. Upptäck nya platser i en mäktig miljö och upplev världen från ett helt annat perspektiv.

Vad väntar du på? Damma av dina trekkingkängor och förbered dig för en upplevelseresa du sent kommer att glömma!

En liten varning: Trekking är en hisnande rolig och väldigt beroendeframkallande aktivitet. Dock är det viktigt att komma ihåg att visa platser kräver mycket förberedelser medan andra är inte lika fysiskt krävande. Kolla alltid upp destinationen innan du börjar din vandring och var beredd på att utmana din kropp, styrka och uthållighet.

Stadsturer

En stadstur är den ultimata upplevelsen för ett familjeäventyr, vare sig ni gillar att kolla in kända besöksmål och andra sevärdheter eller gå in och ut från olika affärer och gallerior.

Ska ni kanske till London eller Stockholm? Med våra specialtillverkade reseguider My Real London och My Real Stockholm får du en lokalbos inblick i det bästa London och Stockholm har att erbjuda. Vad sägs om Earls and Peel's Detective Agency i London där besökare får känslan av att förflytta sig tillbaks i tiden till det glamorösa 40-talet? Eller Meatballs For the People i Stockholm där du kan prova stans godaste köttbullar i Sveriges första och enda köttbullsbutik!

Kulturella upplevelser

Åk iväg på en kulturell upplevelseresa och upptäck rika kulturskatter och uråldrig historia från världens alla hörn. Vare sig det gäller ett museibesök i en storstad eller en festival ute på landsbygden är äventyrsresor ett perfekt familjeäventyr för både stora som små.

Vi kan varmt rekommendera ett besök till Las Fallas i spanska Valencia. Å ena sidan är Las Fallas en kulturhistorisk folkdräktsfestival som hedrar regionens skyddshelgon San José. Å andra sidan är festivalen en fyrverkerifrossa utan dess like.

Surfing

Drömmer du konstant om att kunna dansa på havet? Fantiserar du över hur det skulle vara fånga den där perfekta vågen? Då måste du prova på att surfa.

Surfing är inte bara en hobby eller en fysisk aktivitet - det är en kultur och livsstil älskad av miljontals människor världen över. Som surfare möter du människor i alla åldrar som alla har en sak gemensamt: känslan av att vara ett med naturens krafter. Med Expedia hittar du massor av billiga äventyrsresor som kommer få surfaren i dig att skrika cowabunga! Oavsett om du är nybörjare, eller om du kan dina 360s och A-frames, har vi massor av nyttig information och inspiration för den absolut bästa surfing upplevelsen.

Suggestions/Where

Destinationer för en mer händelserik semester

Här är ett litet smakprov på olika destinationer och aktiviteter du kan prova på när du är på din äventyrsresa.

Kultur, tempel och äventyr i Japan

Att åka till Japan är både en minnesvärd och häpnadsväckande upplevelse. Blommande körsbärsträd, varma källor och historiska tempel i trädgårdsstaden Kyoto. Men visste du att Japan har massor av aktiviteter för adrenalinjunkies?

Landet i öst har några av de bästa skidbackarna i världen. Bergen är längre än de flesta i USA och Europa så du behöver inte oroa dig för höjdsjuka.

Samtidigt kan du passa på att besöka Konaki Sumo festivalen i Tokyo. Festivalen går ut på att två sumobrottare, med vars en bebis, ska försöka få motståndares bebis att gråta. Ritualen går flera hundra år tillbaka i tiden och är extremt populär bland folk i Japan.

Isklättring mitt i hjärtat av London

London är definitivt svenskarnas favoritstad. Varje år åker hundratusentals av oss dit för att shoppa, gå på teater, eller för att svepa en pint eller två på en pub. Men London är också proppfullt med massor av spännande familjeäventyrs aktiviteter.

I shoppingdistriktet Covent Garden hittar du en klunga av butiker, affärer, marknader och restauranger. Men strax bredvid kan du också ta en uppfriskande utflykt till arktisk bergsmiljö. Vertical Chills gigantiska kylskåp på -5 ° C innehåller en miniglaciär där du kan lära dig grunderna i isklättring. Ledarna är alla erfarna proffs och använder anläggningen för att förbereda sig för de riktiga glaciärerna där ute. Lika coolt som kyligt.

Stöt på orcher i Nya Zeeland

Åk på en roadtrip genom Nya Zeeland och upplev majestätiska glaciärer samt vackra bergskedjor, som kommer få dig att tappa andan. Om du är ett stort fan av J.R.R Tolkiens Sagan om ringen så måste du besöka Hobbitbyn som ligger nära Matamata på nordön i Nya Zeeland.

En liten varning: Det kan hända att du stötter på en orch eller två.

Find things you can do

Tips

Planera din äventyrsresa i förväg

Idag är det enklare än någonsin att boka en resa! Med några få enkla klick kan du redan idag sitta på ett flyg på väg till paradiset. Men en äventyrsresa kräver däremot lite mer planering. Vart, när och med vem ska du åka med är några av frågorna du måste ha i åtanke innan du åker iväg på ditt livs äventyr. Här kommer några tips:

Vet du inte vart du ska resa? Gör en lista över alla länder, städer och festivaler du vill se. Dela sedan upp denna lista i tre kategorier:

 

             - Platser som du verkligen skulle vilja se.

             - Platser som du har drömt om och skulle göra vad som helst för att besöka.

             - Platser du skulle vilja åka till så länge flygbiljetten inte blir allt för dyr.

 

Med en sådan lista kan du enklast planera och skräddarsy din egen upplevelseresa.

Did you know that

Visste du att …

Omkring 1 miljard människor åker på semester varje år? Av alla dessa väljer 42% att gå på någon sorts av upplevelsesresa. Detta gör äventyrsresor till ett av de mest populäraste resealternativen...

.