Det är smidigt att jämföra och välja mellan olika juniresor med hjälp av vår semesterplanerare. Det spelar ingen roll om du söker efter weekendturer, mysiga solresor eller storslagna långfärder till exotiska fjärran länder. Vi har undersökt var och när våra kunder älskar att resa för att kunna ge dig fina rekommendationer.

Under högsommaren behöver nog ingen insistera på att du ska ta semester, men om du ännu inte har bestämt var du vill åka är detta något för dig. Möjligen har du inte funderat ut vilken sorts semester du vill ha, eller så känner du dig äventyrslysten och vill resa någonstans där du aldrig varit förut. Har du alltid velat åka till Dubai? Vad sägs om Hawaii? Är det en smula europeiskt solsken du är ute efter, kanske en vecka med familjen i Algarve, eller en stadssemester i Barcelona? Grubbla en stund på dina förväntningar inför semestern så kan vi visa dig några drömdestinationer.

Se fler förslag för resor i juni
**Alla priser kan ändras utan förvarning

VART SKA MAN RESA I JUNI?

Barcelona är som mysigast under sommaren då den centralt belägna gatan Las Ramblas är full av människor och Gaudís otroliga byggnader glittrar i solen. Eftersom det är en kuststad kan du tillbringa några timmar på stranden medan du smälter alla sevärdheter och all god mat.

För dig som vill ta ett långdistansflyg till Sydamerika är juni en bra tid att resa. Även om det är vinter på södra halvklotet så är temperaturerna mycket behagliga. I Brasilien ligger några av världens allra finaste badorter, och detta land är helt perfekt för en solsemester i juni. Luta dig tillbaka och beundra de glammiga badgästerna på Praia de Copacabana i Rio de Janeiro, där du även kan prova olika vattensporter. Eller så kan du i alla enkelhet sparka lite boll med ortsborna.

Om du hellre vistas i en världsmetropol kanske din semester i juni ska bära av till New York. Det är det ultimata resmålet i en storstad. Insup stämningen bland bländande skyskrapor, museer, designerbutiker och oförglömliga monument. Glöm inte att åka bort och titta på Frihetsgudinnan när du är här. 

 

VAR ÄR DET VARMT I JUNI?

Juni är månaden då våren börjar övergå till sommar och de som inte är badkrukor vågar sig på att bada även i Sverige. Solen tittar fram, dagarna är som längst och det är perfekt att sträckläsa böcker i en solstol. Om du älskar vattensporter kan du prova på det mesta i våra populära stranddestinationer, vare sig du väljer Algarve eller Brasilien. Finns något alls att klaga på vad gäller din badsemester i juni? Möjligen en sak - du måste åka hem när den är över.

Expedia tillgodoser all världens semesterfirare, från ensamresenärer till kuttrande kärlekspar och familjer. Barnvänliga semestrar är utarbetade för att du och din familj ska få valuta för pengarna, samtidigt som ni får se några av världens härligaste resmål. Ibland känner man inte för att åka särskilt långt, särskilt inte med hela familjen. Då passar det utmärkt att välja bland vårt urval med kortare familjeresor. Magiska Disneyland® Paris och vackra Algarvekusten är två destinationer som bara tar några timmar att flyga till från Sverige.

De flesta älskar sol och bad, men somliga frestas mer av kultur, arkitektur och stämningsfulla städer. För att inte tala om shopping. Vissa städer står i princip på allas tio-i-topp-lista och det är perfekt att resa i juni om du vill bocka av några av dem. I Rom kan du känna historiens vingslag och samtidigt njuta av gassande italiensk sommarsol. Väljer du istället att njuta av mångfalden i London kan du notera att juni är tennissäsong. Om du vill styra kosan österut står Sankt Petersburg i blom i juni.

Använd vår semesterplanerare för att börja leta resor i juni. Välj vilken sorts semester du är ute efter, samt hur långt du vill åka, så föreslår vi några av våra finaste destinationer.

Aktiviteter i juni

Regler och villkor

  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.

  • Otillgängliga perioder kan förekomma och en minsta längd på hotellvistelse kan krävas. Kontrollera de enskilda hotellen för mer information.

  • Paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på tur-och-returflyg i ekonomiklass från angivna flygplatser samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.

  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.

  • Aktivitetspriser gäller per person, per grupp eller per vuxen såsom visas beroende på aktiviteten, inklusive alla skatter.

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.

  • Priserna som visas var tillgängliga inom de senaste 24 timmarna.

  • Erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.

  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller – https://www.expedia.se/p/support/tandc

  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.