När maj börjar har de flesta börjat planera årets semester på allvar. Nu är det inte långt till sommarlovet, och snart kastar studenter i alla åldrar iväg skolböckerna och tar ledigt. Kanske planerar du en resa i maj för att få en snabb dos solsken för att ta dig igenom den sista stressiga perioden med studier eller på jobbet.

Även om du inte går i skolan eller studerar finns det gott om bra anledningar att åka på en liten semester i maj. Du har ju till exempel första maj och Kristi himmelsfärdsdagen, som ger ett par extra lediga dagar för den som lägger semestern smart. Varför inte boka in en weekend i till exempel Paris eller Rom då? Om du längtar efter en längre solsemester i maj, har du ett bra resmål i Algarvekusten, och om du vill ha en storstadssemester är New York perfekt så här års. Använd dig av vår semesterplanerare för att bestämma vart du vill åka.

Strandsemester i maj

Se fler förslag för resor i maj
**Alla priser kan ändras utan förvarning

VART SKA MAN RESA I MAJ?

Vissa människor är vanemänniskor, och vet exakt vart det vill åka varje år, och det är ju bra för dem. Å andra sidan kanske du tillhör dem som kommer till den här sidan utan att veta alls vart du vill åka. Men du vet att du vill ha semester. Du vet säkert redan att du kan resa vart som helst i världen med Expedia, men vi vet också att vissa resenärer gillar vissa saker.

Om du älskar strandsemestrar, eller åtminstone vill ha en strand inom räckhåll, så har vi flera destinationer som skulle kunna passa, både på långdistans och lite närmre. Vädret på hemmaplan börjar verkligen arta sig framåt maj, så varför inte satsa på en vandringssemester vid kusten i Sverige eller varför inte Danmark?  Vill du resa längre bjuder länder som Dubai och Brasilien på den ultimata strandsemestern i maj. På ett par timmars flygväg har du Barcelona, där du kan kombinera det bästa av två världar med en storstadssemester vid stranden.

Det är inte svårt att hitta weekendresor från Sverige heller. Europa är perfekt för kortare resor, och det finns så många städer att se, fyllda med historia, vacker arkitektur och härliga utekvällar. Strosa runt bland kanalerna i Venedig eller sug i dig den livliga stämningen i Dublin. I stort sett hela Europa passar bra för storstadsresor i Maj. Nöjer du dig inte med det, satsa på ditt livs storstadsresa till någon av USA:s toppdestinationer, som New York eller Las Vegas.

Maj passar bra för en familjesemester, när den långa vintern äntligen är slut. Vare sig din familj föredrar att hänga i storstäder och gå på museum, att ligga vid poolen vid varmare breddgrader eller att uppleva verkliga äventyr så har du mycket att välja på i maj. Disneyland® Paris är populärt för roliga och billiga resor i maj, eller varför inte Orlando, Floridas motsvarighet om du har råd? Det beror bara på dig och hur långt du har lust att resa.

 

VAR ÄR DET VARMT I MAJ?

Våra populäraste resmål i maj täcker ett brett urval av olika typer av resor. Vill du ha det riktigt hett kan du satsa på ökenklimatet och storstadsglamouren i Dubai. Se fantastiska skyskrapor och njut i det strålande solskenet på dagen, och övernatta på några av världens flottaste hotell.

Om du vill ha sol och bad på närmre håll ligger Mallorca inte så långt bort. På runt fyra timmar ta du dig till denna Medelhavsö, där du bjuds på spansk kultur, solsken och tapas i överflöd. Mallis är speciellt populärt bland barnfamiljer så här års. Om det inte bara är solen du är ute efter, kanske en weekend i London skulle sitta fint. En av världens främsta kulturstäder ligger knappt 1,5 timmar bort med flyg, och väl här kan du gå på museum som Tate Modern, och promenera i parker som Hyde Park och Regents Park, som börjar bli särskilt vackra så här års.

Vare sig du längtar efter spänningen i Las Vegas, strandhänget i Barcelona eller pubarna i Dublin är det lätt att hitta rätt resa i maj med vår destinationsplanerare. 

Aktiviteter i maj

Regler och villkor

  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.

  • Otillgängliga perioder kan förekomma och en minsta längd på hotellvistelse kan krävas. Kontrollera de enskilda hotellen för mer information.

  • Paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på tur-och-returflyg i ekonomiklass från angivna flygplatser samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.

  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.

  • Aktivitetspriser gäller per person, per grupp eller per vuxen såsom visas beroende på aktiviteten, inklusive alla skatter.

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.

  • Priserna som visas var tillgängliga inom de senaste 24 timmarna.

  • Erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.

  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller – https://www.expedia.se/p/support/tandc

  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.