Amstelveen

Reseguide

Vill du ha en trevlig blandning av stad och landsbygd? Weekendresor till Amstelveen ger det bästa från två världar!

Under en weekend i Amstelveen har du nära både till naturen och allt som Amsterdam har att erbjuda! Ta en promenad i skogen på morgonen och tillbringa eftermiddagen med shopping på Kalverstraat. Vad mer kan du begära?

På 1200-talet var Amstelveen inte mer än en liten jordbruksby omgiven av marskland. En stadskärna växte fram runt den första kyrkan som byggdes 1278, och Amstelveen började breda ut sig. Under 1600- och 1700-talen blev staden en populär destination för rika Amsterdambor, som hyrde stugor i området för att kunna njuta av naturen.

Det är fortfarande enkelt att ta sig mellan Amstelveen och Amsterdam. Du kan ta antingen bussen eller spårvagnen direkt till Amsterdams centrum. Stig av vid Museumplein och besök Rijksmuseum eller Van Gogh-museet, se en föreställning på Concertgebouw eller shoppa på berömda P.C. Hoofstraat.

Det finns gott om saker att göra även i Amstelveen. Du kan till exempel besöka Stadshartplein, där det finns ett enormt köpcentrum. Men en av de främsta anledningarna till att folk bokar resor till Amstelveen är fortfarande landsbygden. Tillbringa dagen i Amsterdamse Bos, utforska Groengebied Amstelland eller hyr en cykel och följ rutten genom Groene AS i vackra naturreservatet Middelpolder.

Amstelveen är en av de grönaste och frodigaste kommunerna i hela Nederländerna, så lägg in tid i weekendschemat för att njuta av naturen runt omkring! Du kan ge dig ut på en cykeltur, ägna dig åt fågelskådning, promenera eller segla. Om du tar dig runt i Nederländerna med kollektivtrafik kan du enkelt ta bussen dit, eller till och med promenera från centrum. Om du reser med bil kan du parkera på gatan eller i något av parkeringshusen.

Amstelveen ligger sydväst om Amsterdam och du tar dig enkelt dit med bil. Med kollektivtrafiken kommer du dit via buss eller spårvagn 5 från Amsterdams centralstation. Observera att Amstelveen inte har någon tågstation.

Besök den fascinerande staden Amstelveen. Du kommer alltid ha något att göra, vare sig du stannar i en vecka eller bara några dagar.

Var kan jag bo i Amstelveen?

Best Western Plus Hotel Amstelveen
Best Western Plus Hotel Amstelveen
3.5 out of 5
Grutterij 5, Amstelveen, Netherlands, 1185 ZS
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 150 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Excellent! (97 recensioner)
"Not bad place to stay if you have your own transportation"

Recension från 16 maj 2022

Best Western Plus Hotel Amstelveen
Radisson Hotel & Suites Amsterdam South
Radisson Hotel & Suites Amsterdam South
4 out of 5
14 Professor W.H. Keesomlaan, Amstelveen, 1183DJ
Priset är 1 328 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
4,5/5 Wonderful! (57 recensioner)
"good location and good condition of hotel. Will be a good choice for long stay."

Recension från 5 maj 2022

Radisson Hotel & Suites Amsterdam South
ibis budget Amsterdam City South
ibis budget Amsterdam City South
2.5 out of 5
Prof. J. H. Bavincklaan 1, Amstelveen, 1183 AT
Priset är 798 kr per natt mellan 25 maj och 26 maj
Detta hotell med familjevänlig profil ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
3,9/5 Very Good! (992 recensioner)
Prisvärt
"Rummet var stort nog för en natt, stor säng, dock hård men förväntat, bra utsikt och rent. Badrummet var schysst men ingen tvål vilket var ett stort minus."

Recension från 25 aug. 2021

ibis budget Amsterdam City South
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Cityden Zuidas
Cityden Zuidas
4 out of 5
Professor J.H. Bavincklaan 3, Amstelveen, 1183AT
Priset är 1 039 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster ...
4,2/5 Excellent! (713 recensioner)
Trevligt
"Riktigt trevliga lägenheter. Fantastiskt skön säng."

Recension från 13 feb. 2020

Cityden Zuidas
Cityden Stadshart
Cityden Stadshart
4 out of 5
Stroombaan 1, Amstelveen, 1181VX
Priset är 1 260 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. ...
4,5/5 Wonderful! (315 recensioner)
Trevligt, lugnt, bra pentry på rummet
"Väldigt bra boende med ett mindre pentry i rummet. Trevligt område, lugnt och nära till kommunikationer - både tåg, spårväg och buss. Bra frukost, inte överdådig men allt det man vill ha fanns där och med trevlig personal."

Recension från 17 sep. 2021

Cityden Stadshart
Adagio Amsterdam City South
Adagio Amsterdam City South
3.5 out of 5
Professor J H Bavinckln 5, Amstelveen, NL, 1183 AT
Priset är 1 407 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter (öppet dygnet ...
4,7/5 Exceptional! (343 recensioner)
Nice place to stay
"Fantastic rooms, very big rooms or small apartment with a kitchen and a living room area. Huge bed! Clean. The area is quiet but it is close to the Campus where you can find some places where to eat. Breakfast now served in bags to pick up, worked very well."

Recension från 21 nov. 2021

Adagio Amsterdam City South
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Amstelveen

Toppaktiviteter i Amstelveen

Städer nära Amstelveen