Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Schiphol

Reseguide
Schiphol presenterar interiörer och modern arkitektur

Schiphols strategiska läge gör staden till en perfekt utgångspunkt för en dagstur till Amsterdam eller någon av de andra närliggande städerna. Härifrån har du även närheten till stranden. 

Flygplatsen har utmärkta förbindelser med tåg och buss till städer som Leiden, Amsterdam och Utrecht. Det är också enkelt att ta sig till naturreservat och stränderna vid Zandvoort.

Schiphol firar 100-årsjubileum under 2016! Flygplatsen byggdes år 1916 på botten av den tidigare sjön Haarlemmermeer, fyra meter under havsytans nivå. Den användes under första världskriget som en militär flygplats, och under andra världskriget användes den av tyskarna som bas för flyganfallen mot England. Flygplatsen växte snabbt under 1970-talet och har växt stadigt sedan dess.

Det tar 15 minuter att ta sig till Amsterdams stadskärna från Amsterdam Airport Schiphol. Tillbringa dagen med på De 9 Straatjs, ta en drink i Jordaan eller besök Albert Cuyp Market. Med tåget tar det också 15 minuter till Leiden. Museum Volkenkunde (det etnologiska nationalmuseet) och Waag (våghus) är definitivt värda ett besök.

Stranden i Zandvoort ligger bara 30 minuter bort med tåg. Den är 9 km lång och upp till 100 meter bred, och ett perfekt utflyktsmål för en avslappnande dag med barnen under er weekend i Schiphol. Inte så långt ifrån Zandvoort hittar du nationalparken Zuid-Kennemerland, perfekt för naturälskare. Här har du möjligheten att se europeisk bison (visent), skotsk höglandsboskap och hjort.

Om du vill resa till Schiphol med tåg, har du utmärkta förbindelser från de större städerna, såsom Amsterdam, Leiden, Rotterdam och Amersfoort. Det tar ungefär två timmar, med ett byte, att ta sig till bland annat Leeuwarden, som ligger en bra bit norrut. Schiphol ligger längs med motorvägen A4, vilket passar bra om du reser till Schiphol med bil, och vill ta en lite annorlunda avstickare i början eller slutet på din semester.

Hör efter på hotellet om de erbjuder parkeringsplats, så att du kan lämna bilen och bege dig ut och utforska närområdena. Att parkera i staden kan bli väldigt dyrt och kollektivtrafiken i Nederländerna fungerar i regel oklanderligt.

Om du inte har bil och har lite tid över innan flyget går, kan du alltid lämna ditt bagage på flygplatsen och göra en sista minuten-utflykt med tåget in till Amsterdam. Schiphol ligger riktigt bekvämt till!

Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Hilton Amsterdam Airport Schiphol
4 out of 5
Schiphol Boulevard 701, Schiphol
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 291 kr per natt mellan 4 aug. och 4 aug.
Detta hotell ligger i affärskvarteren, endast 0,5 km från World Trade Center Schiphol Airport och mindre än 15 km från Van Gogh-museet och Rijksmuseum. Mindre ...
4.5/5Wonderful! (987 recensioner)
Trevlig personal
"Trevlig personal. Blev dock fel pris på rummet som överdebitering men detta löstes efter att bi upptäckte det. Synd att allt var stängt pga covid. Gym, spa och restaurang men det är ju inte hotellets fel."

Recension från 28 jan. 2021

Hilton Amsterdam Airport Schiphol
citizenM Schiphol Airport Hotel
citizenM Schiphol Airport Hotel
4 out of 5
Jan Plezierweg 2, Schiphol
Priset är 855 kr per natt mellan 11 aug. och 11 aug.
Detta hotell ligger nära flygplatsen, endast 0,8 km från Rijksmuseum Amsterdam Schiphol och mindre än 15 km från Van Gogh-museet och Utställnings- och kongresscentret ...
4.5/5Wonderful! (2,249 recensioner)
Bra men kan vara bättre
"Allting förutom maten var bra. Tycker maten kunde varit lite bättre och även lite billigare. 170kr för en pizza är inte rimligt och 35kr för en kopp kaffe är absolut inte rimligt."

Recension från 24 mars 2021

citizenM Schiphol Airport Hotel
Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center
Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center
4 out of 5
Schiphol Boulevard 101, Schiphol
Priset är 1 538 kr per natt mellan 23 aug. och 23 aug.
Detta hotell ligger i affärskvarteren, endast 0,1 km från World Trade Center Schiphol Airport och mindre än 15 km från Van Gogh-museet och Heineken Experience. ...
4.4/5Wonderful! (1,240 recensioner)
"Nära och bra till flygplatsen och till tågstationen där. Man kan gå dit så slipper ta buss. Lätt att hitta vägen dit bara att följa skyltarna."

Recension från 28 nov. 2020

Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Schiphol

Toppaktiviteter i Schiphol

Städer nära Schiphol