Fuengirola

Reseguide
Fuengirola
Fuengirola är populärt bland både nordeuropeiska turister och inhemska resenärer, och det är inte ovanligt att dessa besökare till slut flyttar hit.

Resor till Fuengirola har länge varit populära bland resenärer som är ute efter sol och bad. Många svenskar har valt att flytta hit, och en mängd turister har rest hit för att utforska historiska monument samt njuta av solen och det livliga nattlivet.

Costa del Sol är populär bland soldyrkare, som flockas till områdets stränder. En av de populäraste stränderna i Fuengirola är Carvajal, en 450meter lång strand med Blå Flagg. På stranden kan du hyra solstolar, bada i säkert vatten och beställa drinkar från strandbarerna.

Närmare stadens centrum ligger stranden i Los Boliches, där du även hittar de gamla fiskekvarteren. Du kan ta med hela familjen till denna breda, välutrustade strand. På din resa till Fuengirola bör du även besöka det mysiga historiska området bakom stranden, som erbjuder en stor dos traditionell spansk charm.

På Museo de la Ciudad får du lära dig mer om områdets historia och kultur. Bland utställningarna finns arkeologiska fynd från antika Karthago tillsammans med moriska föremål. Ännu mer historia får du vid fästningen Castillo Sohail, som har stått här sedan 900-talet och är en symbol för staden. Strax utanför staden ligger även Finca del Secretario, där ruinerna från ett romerskt spa har hittats.

I djurparken Bioparc Fuengirola kan du se djur i inhägnader som liknar djurens naturliga miljöer. Här finns tigrar och andra stora kattdjur, såväl som apor, reptiler och dvärgflodhästar.

Du får inte heller missa att besöka tisdagsmarknaden under din weekend i Fuengirola. Här kan du köpa allt från souvenirer till handväskor och skor, och på lördagar anordnas en loppmarknad på samma plats.

Fuengirola ligger endast 2,5mil från Málagas flygplats, och du kan hyra bil, ta taxi eller åka tåg från flygplatsen till centrala Fuengirola. Du tar dig enkelt runt till fots kring stranden och i centrum. Det går lokaltåg längs kusten och bussar i närområdet.

Var kan jag bo i Fuengirola?

Default Image

Centrala Fuengirola

5/5(15 områdesrecensioner)

Stränderna och det stora restaurangutbudet tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Centrala Fuengirola. Komplettera din resa med att besöka Playa de los Boliches eller Bioparc Fuengirola Zoo & Aquarium.

Centrala Fuengirola
Default Image

Torreblanca

Resenärer brukar rekommendera Torreblanca för stränderna, och du kan passa på att besöka Playa Mini Golf Espana när du ändå är här.

Torreblanca
Default Image

Los Boliches

Om du ska tillbringa lite tid i Los Boliches är Playa de los Boliches och Playa de las Gaviotas några av de främsta sevärdheterna.

Los Boliches
Default Image

Los Pacos

Om sevärdheterna i Los Pacos inte faller i din smak kan du utforska platser som Playa de los Boliches och Malaga Province Beaches.

Los Pacos