Centrala Fuengirola

Fuengirola
Centrala Fuengirola
Allt du kan behöva för en härlig solsemester hittar du i centrala Fuengirola, som bjuder på både barer och restauranger.

Centrala Fuengirola består av ett nätverk av gator och torg som går parallellt med de långa stränderna som har gjort området till en så populär semesterort. Boka ett hotell eller en lägenhet i området, så har du allt du behöver på gångavstånd. Du kan enkelt ta dig runt till fots mellan restauranger, barer, stränder och underhållning.

Börja utforska området på Plaza de la Constitución. Detta är ortens huvudtorg och det omges av restauranger, barer och butiker. Här ligger även Iglesia Fuengirola Centro, vilket är en söt liten kyrka från mitten av 1900-talet.

I närheten ligger även Salon Varietés Theatre, vilket är den enda engelskspråkiga teatern i södra Spanien. Gå på en föreställning på teatern eller njut av en drink på en av de många barerna i området.

Centrala Fuengirola är fullt av ställen att äta och dricka. På Paseo Marítimo Rey de España finns det ett stort utbud restauranger och barer att välja bland. Detta är stadens huvudsakliga promenadgata och den går parallellt med havet. Många av barerna och restaurangerna erbjuder vacker havsutsikt från uteserveringen. Klassiska brittiska pubar är också populära i området.

Du kan köpa allt du behöver för en dag på stranden på ett av shoppingcentren i närheten. Miramar Centro Comercial ligger inte långt från centrum. Du når det till fots på endast 20minuter. Du kan även gå och se en film på biografen i köpcentret.

Mycket av din tid tillbringar du nog på stranden. Fuengirola har en sju kilometer lång sträcka med sandstrander, där Playa de las Gaviotas är den mest centrala.

Du kan ta tåget till Fuengirola och hamnar då mitt i centrum. Det går även fint att köra från Málaga på cirka 40minuter.


Populära sevärdheter att besöka