Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Kastrup

Reseguide

Besök Den Blå Planet, bada i vågorna i Öresund, köp en glass i hamnen, beundra utsikten från Flyvergrillen, segla till Saltholm eller ta en tur in till Köpenhamn.

Kastrup ligger vid Öresund och kan enkelt nås från Malmö eller via en kort tunnelbaneresa från Köpenhamn. Det är det som gör Kastrup till en perfekt utgångspunkt för den som vill ha minnesvärda upplevelser i lugna omgivningar under sin weekendresa. Utforska den charmiga Köpenhamnsförorten Kastrup, eller besök Kastrup Strandpark där det går utmärkt att bada i havsbadet Sneglen.

Ät en förstklassig måltid på någon av de mysiga restaurangerna vid den idylliska Kastrup Havn. Om vädret inte är något vidare kan du ta dig till Kastrup Skøjtehal, Kastrup Svømmehal eller Actioncenter Amager. Den största sevärdheten inomhus är självklart Den Blå Planet, norra Europas största havsakvarium, vars invånare huserar i tekniskt avancerade bassänger.

Kastrup har ett ganska brokigt förflutet. Till en början var det en liten by, sedan ett industricentrum med hamn och järnväg och därefter det trafiknav som det är idag tack vare Copenhagen Airport Kastrup som öppnade på 1920-talet. Kastrup omges av det vackra landskapet i den enorma Naturpark Amager, ett av de största sammanhängande landsbygdsområdena utanför en större stad i Europa.

Gör en resa till Kastrup och kom nära Öresund och naturen genom att besöka den lilla ön Saltholm. Hela ön är ett reservat och endast ett fåtal personer bor här. Å andra sidan finns det hundratals kor och får som betar här på somrarna och ett fågelreservat som myllrar av liv. Den gamla postbåten, Postbåden, går från Kastrup till Saltholm två gånger i veckan. Om du vill uppleva lite storstadspuls medan du är i Kastrup är det nära till både Köpenhamn och Malmö. Du tar dig till Malmö via Öresundsbron, som blivit ett av Köpenhamns största turistmål sedan den populära TV-serien ”Bron”.

I Kastrup väntar en unik upplevelse – den berömda Flyvergrill. Njut av utsikten över den hektiska flygplatsen medan du äter en härlig dansk pölse. Här finns en lekplats för barnen och sittplatser inomhus med ständig underhållning från start- och landningsbanorna. Missa inte husbåtscaféet Allehånde Café på Havkajakvej, där du kan slå dig ned med en kopp gott kaffe och lapa lite sol på takterrassen eller på kajen framför husbåten.

Om du bokar ett weekendpaket till Kastrup, får du nära till såväl storstadsnöjen som ett orört landskap. Kastrup har något för alla, med både storstad och strand direkt utanför dörren.

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 18, Kastrup, Copenhagen
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 088 kr per natt mellan 6 aug. och 6 aug.
Detta hotell ligger nära stranden, mindre än en mil från Amager strandpark, Royal Arena och Bella Center. Den kongelige Opera och Nyhavn ligger dessutom mindre ...
4.3/5Excellent! (21 recensioner)
"the view"

Recension från 15 juni 2021

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Clarion Hotel Copenhagen Airport
Clarion Hotel Copenhagen Airport
4 out of 5
Ellehammersvej 20, Kastrup
Priset är 1 499 kr per natt mellan 8 aug. och 8 aug.
Detta hotell med spa nära stranden ligger mindre än 5 km från Amager strandpark, Den Blå Planet akvarium och Field's shoppingcenter. Tivoli och Den kongelige ...
4.5/5Wonderful! (3,170 recensioner)
Perfect when you have an early flight!
"This hotel is perfect if you having an early flight. Great restaurant and the food was great. Breakfast is big and you have everything you wish for."

Recension från 9 apr. 2021

Clarion Hotel Copenhagen Airport
Scandic CPH Strandpark
Scandic CPH Strandpark
4 out of 5
Amager Strandvej 401, Kastrup
Priset är 1 254 kr per natt mellan 29 aug. och 29 aug.
Detta hotell med spa i Kastrup ligger 0,7 km från Den Blå Planet akvarium och 3,3 km från Amager strandpark. Den kongelige Opera och Tivoli ligger också mindre ...
4.1/5Very Good! (49 recensioner)
"Vi kom väldigt sent, med två barn som tyckte att det var en lång promenad från terminalen till hotellet. Vi åkte sedan väldigt tidigt igen och hotellet ordnade med frukostpåse vilket var väldigt uppskattat. Toppbetyg"

Recension från 27 juni 2021

Scandic CPH Strandpark
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Kastrup

Toppaktiviteter i Kastrup

Städer nära Kastrup