City of London

London
London stad som visar en å eller flod, ett höghus och modern arkitektur

City of London har en spännande blandning av modern kultur och ett rikt arv mitt i Londons finansiella centrum.

City of London är huvudstadens affärsdistrikt och här finns många ikoniska sevärdheter, bland annat Sankt Paulskatedralen. Titta upp på skyskraporna, promenera genom mysiga torg och besök några legendariska sevärdheter som har gjort London berömt.

Området kallas ofta bara för City, eller Square Mile, och det ligger mer eller mindre inom stadsgränserna för den första romerska bosättningen i området, ”Londinium”. City of London har kvar vissa element som ger en medeltida karaktär, men många av de historiska byggnaderna förstördes under Stora branden i London, år 1666. Besök The Monument för att lära dig mer om den förödande händelsen. Monumentet är 62 meter högt och från toppen får du en spektakulär utsikt.

Här ligger även Sankt Paulskatedralen, som var en av de byggnader som överlevde branden. På platsen har det legat någon form av religiös byggnad i över 1 400 år, men den nuvarande byggnaden har stått här sedan sent 1600-tal. Den geniala arkitekten Sir Christopher Wren har utformat katedralen och dess ikoniska kupol. Missa inte heller att se de detaljrika stenskulpturerna och mosaikerna inuti kyrkan.

Besök de exklusiva butikerna i det tidigare handelscentret Royal Exchange. Här ligger även Bank of England, som är en av de äldsta bankerna i världen, och dess fascinerande museum. På museet kan du se föremål från bankens samlingar, bland annat mynt, tryck, böcker och fotografier. Några av föremålen är ända från romartiden.

Du kan koppla av en stund på ett av områdets små torg, som Finsbury Circus. Här finns en orkestertribun och du kan se lokalborna spela bowls i gräset.

I shoppingcentret One New Change hittar du ett stort utbud av butiker. Från takterrassen har du en fantastisk utsikt över Sankt Paulskatedralen.

City of London ligger i hjärtat av staden. Du tar dig enkelt till de flesta delar av London med tunnelbanan.

Missa inte att besöka området där London föddes.


Populära sevärdheter i City of London

Toppaktiviteter i City of London


Topphotell i City of London

Leonardo Royal Hotel London City - Tower of London
Leonardo Royal Hotel London City - Tower of London
4 out of 5
8-14 Cooper's Row, London, England, EC3N 2BQ
Priset är 1 770 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,1/5 Very Good! (1 026 recensioner)
"Över lag ett trevligt hotell, litet rum med dåligt kanalutbud på tv:n, svårt att få till en behaglig temperatur i rummet antingen blev det en bastu eller svinkallt. Frukosten hade det jag behövde men inget utöver det."

Recension från 12 apr. 2022

Leonardo Royal Hotel London City - Tower of London
Canopy by Hilton London City
Canopy by Hilton London City
4 out of 5
11-15 Minorities St, London, England, Ec3N 1AX
Priset är 2 368 kr per natt mellan 1 juni och 2 juni
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. De populära sevärdheterna Tower ...
4,7/5 Exceptional! (58 recensioner)
"Very upscale friendly hotel."

Recension från 15 maj 2022

Canopy by Hilton London City
Pan Pacific London
Pan Pacific London
5 out of 5
80 Houndsditch, London, England, EC3A 7AB
Priset är 4 525 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. De populära sevärdheterna ...
4,9/5 Exceptional! (109 recensioner)
"Wunderschönes Hotel, modernes und elegantes Ambiente. Tolle tech features im Zimmer. Luxuriöse Kosmetikartikel. Wellness Bereich mit toller Aussicht. Sehr hilfsbereiter Concierge (ging persönlich zum Restaurant Sushi Samba um einen Tisch zu organisieren). 10/10 in jeder Hinsicht."

Recension från 16 maj 2022

Pan Pacific London
Dorsett City London
Dorsett City London
4 out of 5
9 Aldgate High Street, London, England, EC3N 1AH
Priset är 1 994 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och takterrass. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (968 recensioner)
När hotellet endast är en sovplats
"Jag och 12-årig son besökte London på höstlovet. Hotellet var helt ok. Inget hotell man hänger i loungen eller restaurang. Rummet var utmärkt för natten, svalt och mörkt."

Recension från 14 nov. 2021

Dorsett City London
Apex Temple Court Hotel
Apex Temple Court Hotel
4 out of 5
1-2 Serjeants Inn, Fleet Street, London, England, EC4Y 1AG
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 843 kr per natt mellan 5 juni och 6 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 barer/lounger och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Exceptional! (946 recensioner)
"Frukosten kunde ha varit bättre. Lite valmöjligheter samt dålig koll på vad som är slut. Launchen var det oftast tomt och behövde säga till om påfyllning"

Recension från 24 feb. 2020

Apex Temple Court Hotel
Club Quarters Hotel, St. Paul's
Club Quarters Hotel, St. Paul's
4 out of 5
24 Ludgate Hill, London, England, EC4M 7DR
Priset är 1 991 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
4/5 Very Good! (950 recensioner)
En bra hösthelg i London.
"Vi hade en fantastisk helg i London och mycket tack vare hotellet placering. Servicen var bra men rummet var alldeles för litet för en familj på 4 personer (två vuxna och två äldre ungdomar) trots att de marknadsförde det som ett rum för 4 personer. Avstånd till tunnelbana och andra transporter(ex ..."

Recension från 26 okt. 2021

Club Quarters Hotel, St. Paul's
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i City of LondonCity of London

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: