Holland Park

London
Holland Park som visar historisk arkitektur och gatuliv
Resor till Holland Park tar dig till ett område runt en park med samma namn. Denna gröna och relativt lugna del av London är full av lyxiga hus och små, charmiga affärer.

Trots att bostadsområdet Holland Park bara ligger ett par minuter från Londons hektiska stadskärna är atmosfären i distriktet stillsam och lugn. Under en weekend i Holland Park kan du vandra längs de trädkantade gatorna, beundra de pampiga, vita stuckaturbyggnaderna, se påfåglar i distriktets trevliga park och ta en paus i något av de många kaféerna längs sidogatorna.

Området har fått sitt namn från Holland House – en renässansherrgård byggd under tidigt 1600-tal. Större delen av byggnaden förstördes under andra världskriget, men den östra flygeln står kvar än idag. Bege dig till Holland Park och se vad som finns kvar av den gamla herrgården.

Strosa genom parkens vackert ansade gräsmattor, som en gång var del av markerna runt Holland House. Njut av den stillsamma atmosfären i Kyoto Garden och stanna vid Holland Park Ecology Centreför att lära dig mer om den lokala naturen. När du utforskar parken får du hålla utkik efter påfåglarna som ofta går att hitta här. Varje sommar håller parken i den årliga Opera Holland Park Series, då besökare samlas här för att se på operor under tillfälliga tak.

Se också till att utforska de lugna bostadsgatorna runt parken under din resa till Holland Park. Många av husen och lägenheterna i området är historiska byggnader, däribland främst ombyggda stall, som kallas ”mews”, och vita stuckaturherrgårdar. Promenera nedför Royal Crescent väster om Holland Park Avenue för att se 32otroliga hus i klassisk stil från tidigt 1800-tal.

Du får inte heller missa ett besök på New Design Museum. Detta museum öppnade 2016 och ligger i 1960-talsbyggnaden Commonwealth Institute. Innan dess låg det vid floden i ett mindre hus i Butler’s Wharf. Här hittar du permanenta utställningar om de bästa exemplen på design från 1900- och 2000-talen som är gratis att besöka, samt vissa temporära utställningar du måste betala för att se.

Om du promenerar bara fem minuter från Holland Park kommer du till High Street Kensington, med alla dess affärer och restauranger. Det är lätt att ta sig till Holland Park från resten av London. Det enklaste sättet att ta sig till och från centrala London är via tunnelbana. Det går också många olika bussar i området. Om du känner för att cykla finns det även offentliga cykeluthyrningar vid Holland Parks tunnelbanestation.


Populära sevärdheter i Holland Park

Toppaktiviteter i Holland Park


Topphotell i Holland Park

Safestay London Kensington Holland Park
Safestay London Kensington Holland Park
4 out of 5
Holland Walk, Kensington, London, England, W8 7QU
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 002 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Detta vandrarhem har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar tala ...
3,8/5 Good! (731 recensioner)
"Det ligger fint i en vacker park. Sängarna är bekväma och bra utrustade med vägguttag och heltäckande draperier men tyvärr var det inte rent och fräscht i rum/trappa/toalett."

Recension från 15 dec. 2019

Safestay London Kensington Holland Park
Hilton London Kensington
Hilton London Kensington
4 out of 5
179-199 Holland Park Avenue, London, England, W11 4UL
Priset är 1 991 kr per natt mellan 24 juli och 25 juli
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
3,7/5 Good! (983 recensioner)
Basic hotel
"I always thought that Hilton was a bit upscale. This hotel is not."

Recension från 24 sep. 2021

Hilton London Kensington
Seraphine Kensington Olympia Hotel
Seraphine Kensington Olympia Hotel
4 out of 5
225 Kensington High Street, London, London, England, W8 6SA
Priset är 2 103 kr per natt mellan 10 juli och 11 juli
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och reception (öppen dygnet runt). ...
3,8/5 Good! (989 recensioner)
Bra
"Läget är bra! Helt ok rum och mycket vänlig personal. Frukosten nu i covidtider kan man vara utan, men det finns bra frukostställen i hotellets närhet."

Recension från 31 okt. 2021

Seraphine Kensington Olympia Hotel
Hilton London Olympia
Hilton London Olympia
4 out of 5
380 Kensington High Street, London, England, W14 8NL
Priset är 1 682 kr per natt mellan 24 juli och 25 juli
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
3,6/5 Good! (984 recensioner)
Trevlig personal, god frukost, rent och snyggt
"Trevlig personal, god frukost, rent och snyggt. Enda minus var att rummet bara hade ett fönster och det gick in mot nåt slags fläktrum. Det surrade dovt hela tiden."

Recension från 3 jan. 2020

Hilton London Olympia
Holland Inn Hotel
Holland Inn Hotel
2.5 out of 5
59 Holland Road, London, England, W14 8HL
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 113 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Detta hotell ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
2,5/5 (823 recensioner)
"Personalen var väldigt trevlig. Rummen var för små."

Recension från 5 juni 2019

Holland Inn Hotel
The Portobello Hotel
The Portobello Hotel
3.5 out of 5
22 Stanley Gardens, London, England, W11 2NG
Priset är 2 926 kr per natt mellan 27 juli och 28 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Wonderful! (185 recensioner)
Love this hotel
"Such a lovely hotel. We love everything about it."

Recension från 5 jan. 2018

The Portobello Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i Holland ParkHolland Park

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: