Holland Park

London
Holland Park som visar gatuliv och en park
Resor till Holland Park tar dig till ett område runt en park med samma namn. Denna gröna och relativt lugna del av London är full av lyxiga hus och små, charmiga affärer.

Trots att bostadsområdet Holland Park bara ligger ett par minuter från Londons hektiska stadskärna är atmosfären i distriktet stillsam och lugn. Under en weekend i Holland Park kan du vandra längs de trädkantade gatorna, beundra de pampiga, vita stuckaturbyggnaderna, se påfåglar i distriktets trevliga park och ta en paus i något av de många kaféerna längs sidogatorna.

Området har fått sitt namn från Holland House – en renässansherrgård byggd under tidigt 1600-tal. Större delen av byggnaden förstördes under andra världskriget, men den östra flygeln står kvar än idag. Bege dig till Holland Park och se vad som finns kvar av den gamla herrgården.

Strosa genom parkens vackert ansade gräsmattor, som en gång var del av markerna runt Holland House. Njut av den stillsamma atmosfären i Kyoto Garden och stanna vid Holland Park Ecology Centreför att lära dig mer om den lokala naturen. När du utforskar parken får du hålla utkik efter påfåglarna som ofta går att hitta här. Varje sommar håller parken i den årliga Opera Holland Park Series, då besökare samlas här för att se på operor under tillfälliga tak.

Se också till att utforska de lugna bostadsgatorna runt parken under din resa till Holland Park. Många av husen och lägenheterna i området är historiska byggnader, däribland främst ombyggda stall, som kallas ”mews”, och vita stuckaturherrgårdar. Promenera nedför Royal Crescent väster om Holland Park Avenue för att se 32otroliga hus i klassisk stil från tidigt 1800-tal.

Du får inte heller missa ett besök på New Design Museum. Detta museum öppnade 2016 och ligger i 1960-talsbyggnaden Commonwealth Institute. Innan dess låg det vid floden i ett mindre hus i Butler’s Wharf. Här hittar du permanenta utställningar om de bästa exemplen på design från 1900- och 2000-talen som är gratis att besöka, samt vissa temporära utställningar du måste betala för att se.

Om du promenerar bara fem minuter från Holland Park kommer du till High Street Kensington, med alla dess affärer och restauranger. Det är lätt att ta sig till Holland Park från resten av London. Det enklaste sättet att ta sig till och från centrala London är via tunnelbana. Det går också många olika bussar i området. Om du känner för att cykla finns det även offentliga cykeluthyrningar vid Holland Parks tunnelbanestation.


Populära sevärdheter att besöka