Holland Park

London
Holland Park som visar historisk arkitektur och gatuliv
Resor till Holland Park tar dig till ett område runt en park med samma namn. Denna gröna och relativt lugna del av London är full av lyxiga hus och små, charmiga affärer.

Trots att bostadsområdet Holland Park bara ligger ett par minuter från Londons hektiska stadskärna är atmosfären i distriktet stillsam och lugn. Under en weekend i Holland Park kan du vandra längs de trädkantade gatorna, beundra de pampiga, vita stuckaturbyggnaderna, se påfåglar i distriktets trevliga park och ta en paus i något av de många kaféerna längs sidogatorna.

Området har fått sitt namn från Holland House – en renässansherrgård byggd under tidigt 1600-tal. Större delen av byggnaden förstördes under andra världskriget, men den östra flygeln står kvar än idag. Bege dig till Holland Park och se vad som finns kvar av den gamla herrgården.

Strosa genom parkens vackert ansade gräsmattor, som en gång var del av markerna runt Holland House. Njut av den stillsamma atmosfären i Kyoto Garden och stanna vid Holland Park Ecology Centreför att lära dig mer om den lokala naturen. När du utforskar parken får du hålla utkik efter påfåglarna som ofta går att hitta här. Varje sommar håller parken i den årliga Opera Holland Park Series, då besökare samlas här för att se på operor under tillfälliga tak.

Se också till att utforska de lugna bostadsgatorna runt parken under din resa till Holland Park. Många av husen och lägenheterna i området är historiska byggnader, däribland främst ombyggda stall, som kallas ”mews”, och vita stuckaturherrgårdar. Promenera nedför Royal Crescent väster om Holland Park Avenue för att se 32otroliga hus i klassisk stil från tidigt 1800-tal.

Du får inte heller missa ett besök på New Design Museum. Detta museum öppnade 2016 och ligger i 1960-talsbyggnaden Commonwealth Institute. Innan dess låg det vid floden i ett mindre hus i Butler’s Wharf. Här hittar du permanenta utställningar om de bästa exemplen på design från 1900- och 2000-talen som är gratis att besöka, samt vissa temporära utställningar du måste betala för att se.

Om du promenerar bara fem minuter från Holland Park kommer du till High Street Kensington, med alla dess affärer och restauranger. Det är lätt att ta sig till Holland Park från resten av London. Det enklaste sättet att ta sig till och från centrala London är via tunnelbana. Det går också många olika bussar i området. Om du känner för att cykla finns det även offentliga cykeluthyrningar vid Holland Parks tunnelbanestation.


Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra


Topphotell i Holland Park

Hilton London Olympia
Hilton London Olympia
4 out of 5
380 Kensington High Street, London, England, W14 8NL
Priset är 1 082 kr per natt mellan 9 feb. och 10 feb.
1 082 kr
per natt
9 feb. - 10 feb.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
3,6/5 Good! (1 028 recensioner)
Besviken
"Hårda sängar. Dåligt städat. Ingen frukost en av dagarna pga för lite personal."

Recension från 28 nov. 2022

Hilton London Olympia
Hilton London Kensington
Hilton London Kensington
4 out of 5
179-199 Holland Park Avenue, London, England, W11 4UL
Priset är 1 519 kr per natt mellan 19 feb. och 20 feb.
1 519 kr
per natt
19 feb. - 20 feb.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
3,7/5 Good! (1 031 recensioner)
Inte på topp
"Ett slitet hotell. Ointresserad personal. Dock en god och innehållsrik frukost."

Recension från 6 aug. 2022

Hilton London Kensington
Kensington Prime Hotel
Kensington Prime Hotel
3.5 out of 5
Russell Road, London, England, W14 8JA
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 663 kr per natt mellan 5 feb. och 6 feb.
1 663 kr
per natt
5 feb. - 6 feb.
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och terrass. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
4,4/5 Excellent! (465 recensioner)
"Mycket rent, snyggt och modernt. Praktiskt med pentryt som har kylskåp, vattenkokare, tallrikar, soppskålar, glas, bestick, kaffe, te. Väldigt tillmötesgående personal. Frukosten är ganska enkel."

Recension från 3 juni 2022

Kensington Prime Hotel
Holland Inn Hotel
Holland Inn Hotel
2.5 out of 5
59 Holland Road, London, England, W14 8HL
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 658 kr per natt mellan 5 feb. och 6 feb.
658 kr
per natt
5 feb. - 6 feb.
Detta hotell ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
2,5/5 (889 recensioner)
"Personalen var väldigt trevlig. Rummen var för små."

Recension från 5 juni 2019

Holland Inn Hotel
Ravna Gora
Ravna Gora
3 out of 5
29 Holland Park Avenue, London, England, W11 3RW
Priset är 977 kr per natt mellan 9 feb. och 10 feb.
977 kr
per natt
9 feb. - 10 feb.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. De populära sevärdheterna Hyde Park och Big Ben ...
3,6/5 Good! (321 recensioner)
"Fint område, trevlig personal och bra service Och bra möjlighet att promenera, springa och åka runt till området. Tack"

Recension från 27 okt. 2020

Ravna Gora
The Portobello Hotel
The Portobello Hotel
3.5 out of 5
22 Stanley Gardens, London, England, W11 2NG
Priset är 2 699 kr per natt mellan 5 mars och 6 mars
2 699 kr
per natt
5 mars - 6 mars
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Excellent! (194 recensioner)
Love this hotel
"Such a lovely hotel. We love everything about it."

Recension från 5 jan. 2018

The Portobello Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i Holland ParkHolland Park

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: