Kings Cross St. Pancras

London
Kings Cross St. Pancras presenterar historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
Se kulturella utställningar, koppla av i champagnebaren och besök Platform93/4 på denna internationella station som kopplar samman Storbritannien med Europas fastland.

Den spektakulära stationen Kings Cross St. Pancras fungerar som en länk mellan London och resten av Europa. På den utsmyckade, historiska tågstationen finns Europas längsta champagnebar. Stationen är också känd från böckerna och filmerna om Harry Potter. Konstutställningar och musikframträdanden gör den till så mycket mer än en vanlig transportknutpunkt.

Här finns förutom två tågstationer även en tunnelbanestation. St. Pancras Railway Station har en vacker nygotisk röd fasad med imponerande torn. Inuti hittar du Searcys St Pancras Restaurant and Champagne Bar. Passa på att ta några foton av den längsta champagnebaren i Europa.

King’s Cross Railway Station byggdes 1851 och har en elegant utformning med två välvda banhallar. För många är stationens höjdpunkt den uppdiktade Platform93/4, som var ingången till den magiska världen i böckerna och filmerna om Harry Potter. På platsen finns en informationstavla och den bakre delen av en bagagevagn som ser ut att vara halvvägs genom väggen. Ta några roliga foton när du låtsas putta vagnen in i magins värld.

På stationen finns flera butiker, bland annat presentbutiker och modebutiker. Ta en paus på en av restaurangerna och titta på pendlarna som skyndar fram och tillbaka.

På Kings Place i närheten kan du gå på en konstutställning eller en komediföreställning, och bland skatterna på British Library bredvid stationen hittar du ett exemplar av Magna Carta från 1215.

Om du vill ta dig vidare från London till Europas fastland kan du köpa en biljett till Eurostar-tåget. Tåget går genom tunneln under Engelska kanalen från London till Paris och Bryssel.

Kings Cross St. Pancras ligger precis norr om centrala London. Du kan ta någon av Londons sex tunnelbanelinjer eller en buss hit. Det är enkelt att ta sig till stationen från de flesta delar av landet, och från kontinenten.

Ingen resa till London är komplett utan ett besök på denna livliga och spännande knutpunkt.


Populära sevärdheter att besöka